| soimos a întrebat:

Oare din ce cauza Dumnezeu ne spune ca l-a trimis pe Diavol pe pamant, si crestinii ne mint spunand ca L-a trimis pe Fiul Sau?

Ce sa intelegem din "cearta" aceasta si pe cine sa-l credem?
Pe Dumnezeu sau pe crestini?

" De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme."

61 răspunsuri:
| Luka0102 a răspuns:

Te-ai tampitlaughing

| Elliana534 a răspuns:

Bolnav mintal domne. Diavolul a fost si va fi in iad adica in fundu pamantului si lucifer a fost in rai dar a fost idiot ca tine si a ajuns in iad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si voi inca mai credeti in povesti cu printi si printese?

| soimos explică (pentru Elliana534):

Ma da "dashtept" mai esti!
Bine ca ti-ai dat seama ca eu citez un verset din Biblie deci nu pe mine trebuie sa ma faci idiot pentru ca tu nu ai inteles asta, ci poate poti sa o complimentezi pe mama ta care ti-a dat atat de multa minte incat nu poti face diferenta intre o afirmatie a mea si una din Biblie in care vorbeste Dumnezeu asa ca in Apoc.12.12!

| soimos explică (pentru Luka0102):

Oare cat de destept trebuie sa fie acela care ma acuza pe mine de ce scrie in Biblie?
Nu cumva ai facut aceasta afirmatie privind idiotul din oglinda?

| WeaponGirl a răspuns (pentru soimos):

Buna asta laughing))

| Ager a răspuns:

Interesantă întrebare. Ca să înțelegem mai bine acest subiect trebuie să "mergem" la începutul istoriei umane, atunci când Adam&Eva au păcătuit, pierzând perfecțiunea. Imediat Dumnezeu a luat măsuri pentru a remedia situația sadGeneza 3:15). . .Voi pune duşmănie între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. El îţi va zdrobi capul şi tu îi vei zdrobi călcâiul".
Aici Dumnezeu se referă la Isus Cristos (femeie) și la Satan (împortrivitor) Diavolul (calomniator). Spune că Satan îi va distruge călcâiul lui Isus (lucru ce s-a întâmplat în 33 e.n., când Isus a fost țintuit pe stâlp, dar după 3 zile a fost înviat ), ca mai apoi Isus să îi distrugă capul lui Satan (lucru care, evident, nu s-a întâmplat încă).
În plus, ca subiectul să fie înțeles pe deplin, aduc în discuție rugăciunea model, sau cum este ea cunoscută "Tatăl nostru". Isus ne spune aicisadMatei 6:9–10). . .Voi aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău. 10 Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ. . .
Ceea ce spune în Revelația (Apocalipsa) s-a întâmplat în 1914 (conform cronologiei Biblice), când în cer a izbucnit un război sadRevelaţia 12:7–9). . .Şi în cer a izbucnit un război: Mihael şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul, iar balaurul şi îngerii lui au luptat şi ei, 8 dar acesta n-a biruit, nici nu s-a mai găsit loc pentru ei în cer. 9 Astfel, balaurul cel mare, şarpele cel vechi, cel numit Diavol şi Satan, care induce în eroare întregul pământ locuit, a fost aruncat jos. A fost aruncat pe pământ, iar îngerii lui au fost aruncaţi împreună cu el. . .
Da, acum Satan Diavolul se află în vecinătatea Pământului (logic, în domeniul spiritual). El nu se află în Iad (învățătură NEBIBLICĂ).
Dar, uite ce ne promite Dumnezeu că se va întâmpla în curând : (Revelaţia 20:10) 10 Şi Diavolul, care-i inducea în eroare, a fost aruncat în lacul de foc şi de sulf, unde erau deja fiara şi profetul fals. Şi vor fi chinuiţi zi şi noapte, pentru totdeauna şi veşnic. . .
Nu, aici nu spune că Satan va fi aruncat în Iad, deoarece într-un alt verset spune că și MOARTEA va fi aruncată în același lac de foc (Gheena). În Ierusalim era un loc în afara zidurilor orașului unde focul ardea mereu. Acolo se aruncau cadavrele criminalilor, gunoaiele si alte lucruri. La un astfel de loc (simbolic) s-a referit aici Isus. Da, în curând va fi împlinită a doua parte a profeției din Geneza 3:15. Isus Cristos îi va distruge capul lui Satan, îl va trimite în lacul de foc, adică va fi distrus pentru totdeauna.

| morningstar a răspuns:

Spune clar ca Diavolul, nu Isus a fost trimis pe Pamant dar ca sa ispiteasca, nu este vorba despre venirea Domnului pe pamant ca sa fie rastignit pentru noi. Crestinii nu mint, ai inteles tu gresit.

| Costel95 a răspuns:

Omule, esti imposibil. Cum iti permiti sa iei din Cuvantul lui Dumnezeu ceea ce-ti place, fara a cerceta si contextul? Iei din Biblie profetii pe care nu le intelegi, Apocalipsa este cea mai grea carte a Bibliei. Acolo sunt profetii care urmeaza sa se intample. Hristos a venit pe pamant, si El a doua oara va veni sa judece lumea nu sa o salveze. De profetiile despre Isus nu citesti, nu? Osea, Mica, Isaia etc au profetit unde se va naste Isus, cum se va naste etc...si toate acest profetii s-au implinit, dar asta nu vezi. Ai o inima de piatra si nu vrei ca DUmnezeu sa Se indure de tine, dupa indurarea Lui cea mare. Crestinii adevarati transmit voia lui Dumnezeu. Cum poti pune intrebarea: "Pe cine sa credem? Pe crestini sau pe Dumnezeu?" N-ai cum, pentru ca cei care sunt copii lui Dumnezeu vor spune voia Tatalui. Si Cuvantul lui Dumnezeu exact asta spune: ca Hristos S-a intrupat : "Si Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har, si de adevar." (Ioan 1.14). Tu pur si simplu te crezi foarte destept ca ai dovezi extraordinare impotriva lui Dumnezeu. Tu intrebai: "Pe cine sa ascultam, pe crestini sau pe Dumnezeu?" Bine omule, eu stiu ca sunt in lume multi crestini falsi, dar tu asculta de Dumnezeu si invata despre Dumnezeu, si astfel ii vei cunoaste si pe cei care sunt ai Lui. Dar sa nu pacatui impotriva lui Dumnezeu si rastalmaci Scripturile asa cum vrei tu. Domnul sa te binecuvinteze si sa te aduca la mantuire, caci El are un plan si pentru tine! AMIN

| Allrc24 a răspuns (pentru Luka0102):

Nu e deloc tampit are scop clar:denigrarea crestinismului. e satanist.ce sa-i ceri. satanismul este cea mai amre mizerie

| soimos explică:

Evident ca Diavolul a fost alungat din cer ca doar nu pe degeaba Isus a fost slavit in biserica Sa peste 1500 de ani cu numele de Lucifer!
Nu exista alt Diavol decat Lucifer, adica Christosul!

| soimos explică (pentru Ager):

Esti sigur ca acolo se refera la Isus si nu la Arici Pogonici?
ce legatura sa aiba acel verset cu Isus care daca era un Mesiah era de fapt un om?
Cum sa distruga Isus capul lui Satan?
Dandu-si el cu capul de pereti?

| soimos explică (pentru morningstar):

Vad ca tare greu de prinzi!
Poi a venit pe Pamant trimis din ceruri un alt Diavol decat Isus?

Tu uiti ca Isus = Lucifer si ca el singur se recunoaste ca fiind seful cheilor Iadului?
Ce dracul e atat de greu de inteles cand ti-am aratat clar tie in mod expres cum si in Wikipedia in limba romana scrie ca Isus este numit si Lucifer!

| Ager a răspuns (pentru soimos):

Ce prostii spui? copile, tu nu crezi, dar ești credul. Ai citit prostii pe net, fără a cerceta ceva. de aceea zic simplu ca la messenger IGNORE

| soimos explică (pentru Costel95):

In primul rand Biblia nu este Cuvantul niciunui Dumnezeu ci un text scris si asumat de rabini, adica de oameni!
2) Nu am luat nicio profetie ci un fapt deja intamplat, si ilustrat in Apocalipsa!
Nu mai amesteca minciuni pentru ca Dumnezeu nu a spus niciunde ca ca are un fiu cu care se afla in tovarasia numita Treime!
3) Eu il ascult pe Dumnezeu doar ca tu ii asculti pe niste oameni care lucreaza cu puterile Diavolului puteri cu care au scris NT!
4) Nu am rastalmacit nicio scriptura ci doar am arata un verset ca nu exista nici un alt Dumnezeu si nici un alt Mantuitor decat Yahwe!
5) De rastalmacit scripturile o fac crestinii si biserica lor plina de sarlatani, care il cred "dumnezeu" pe cel care isi spune Lucifer si se lauda ca detine cheile Iadului!

Scuze, dar aș dori să-mi arăți un verset unde Isus este numit Lucifer. Și da, Isus are cheile Iadului (Hadesului). Doar că voi aveți impresia că Iadul este un loc literal sad. NU, Iadul (hadesul) este locuința morților, un loc figurat. Isus are cheile în sensul că, la timpul potrivit, el îi va învia pe cei ce sunt adormiți in moarte (in iad).
Biblia nu susține că Iadul este un loc literal. De fapt spune că va arunca chiar și moartea în Iad.

| soimos explică (pentru Allrc24):

Cum sa denigrez crestinismul cand "istoria realitati crestine" este cea mai diabolica denigrare a propriei institutii satanice care il are ca Dumnezeu pe cel care a fost slavit in bisericile sale ca Lucifer si se mai si lauda ca este detinatorul cheilor iadului?
Poi crezi ca pot cuvintele cuiva sa denigreze mai mult decat faptele bicisnice comise de aceasta institutie diabolica?

| Allrc24 a răspuns (pentru soimos):

Care este scopul tau? dc faci asta? nu imi baga baliverne cum ca ai fi ateu. ateii neaga din start existenta lui Dumnezeu.tu nu o negi.

| morningstar a răspuns (pentru soimos):

Am inteles prea bine.
Si daca nu ai mai scoate versete din context ai intelege prea bine.
" De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme." Asta este un verset care arata ca Diavolul, care are inca posibilitatea sa coboare pe pamant, este manios pentru ca mai are putina vreme sa ispiteasca pe cei credinciosi.
Este vorba de doua 'coborari' pe pamant: una a lui Isus pentru a mantui omenirea si a doua se refera la accesul Diavolului de a veni pe pamant ca sa ispiteasca oamenii.
La ce amestecuri faci, nu m-as mira daca nu ai mai stii sa deosebesti culoarea alb de negru. Cum poti sa numesti Isus=Lucifer cand Biblia face clar diferenta intre ei? Isus= Fiul lui Dumnezeu, Lucifer=Diavolul, un fost inger pedepsit pentru indrazneala lui de a fi mai presus decat Dumnezeu. Si tu crezi tot ce scrie pe Wikipedia? Ca daca vrei iti fac o lista cu multe subiecte scrise in Wikipedia la care nu iti ramane altceva de facut decat sa te crucesti. Adu argumentele tale, dezvata-te sa mai iei idei preconcepute si atunci ai sa intelegi.
Da, Isus tine si cheile Iadului dar si ale Raiului, altfel nu ne-ar mai fi facut promisiunea ca vom fi cu El in Rai. Ar fi spus ca vom fi doar pedepsiti in Iad daca nu Il ascultam, iar daca Il ascultam, nu are nimic pentru noi. Dar are cheile Raiului. Expresia ca detine 'cheile Iadului' este o metafora, adica pana si Iadul ii este supus Lui.

Cauta despre Lucifer pe wikipedia in limba romana daca vrei sa vezi ceea ce te intereseaza!

Nu amesteca religiile! Iadul nu exista decat in religia crestina, Hadesul in mitologia greaca, si Sheolul Casa Mortilor in religia mozaica!
Ce e cu ghiveciul asta?
Daca Biblia spune ca va arunca pe moartea in Iad atunci citeste Apoca.1.18 unde vezi ca Isus Christos se recunoaste ca fiind moartea, adica detinatorul cheilor mortii si ale Iadului!
deci Isus ii asteapta (pe crestinii care i s-au vandut) direct din viata, atunci cand mor direct in Iad!
Asa ca afirmatia ta este cat se poate de logica si chiar rationala

Dragutule! Nu discutam despre ce am citit, ci comentam un vers din Biblie in care Dumnezeu va spune ca nu Isus este Dumnezeul si nici mantuitorul!
Ce dracul, ai uitat intrebarea din titlu?

Poi nu neg din moment ce in Bibliue sunt invatat ca si eu sunt un Dumnezeu!
Ce dracul, vrei sa ma neg pe mine insusmi?

Unde te invata ma biblia ca esti Dumnezeu? a fi creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.inseamna a avea ratiune, sentimente, si vointa libera. sunt sigur ca faci referire la genesa. dar te intreb dc cand inserezi cate un citat din biblie mai si "uiti" din el? dc nu il scrii cap coada.il scrii in asa fel incat sa provoci confuzie. deci nu mi-ai raspuns la intrebare. eviti raspunsul? DC FACI ASTA? si 2) DE CE NU SCRII CITATELE COMPLET?

| danut a răspuns:

Draga soimos, imi cer iertare dar am si eu o intrebare in afara subiectului, fara conotati rasiste sau de al fel dar ca urmare a intrebarilor tale acuzator-defaimatoare, repetate, in privinta lui Isus Hristos: cumva esti evreu? Asta ar explica partial adversitatea si comportamentul tau in privinta Domnului Isus Hristos. Adica te-as intelege (partial) dar daca nu esti din acel popor cred ca adversitatea ta nu este una naturala ci una "indusa". Sti, in general noi oamenii ne toleram cu ideile si conceptile noastre, diferite sau asemantoare, la tine se observa o oarecare "suferinta", oare de unde izvoraste?

| Allrc24 a răspuns (pentru danut):

Exact asta l-am intrebat si eu.dar refuza sa raspunda.cum face de altfel de fiecare data.el scrie numai o parte din citate. mai si "uita" cu scopul clar sa induca in eroare.ce sens ar mai avea o popozitie de genul. "sunt mort" cand ea ar fi " sunt mort de plictiseala". reiese cu totul altceva.

| soimos explică (pentru morningstar):

Ma fata, tu esti sigura ca esti capabila sa rationezi?
Poi in Wikipedia este prezentata o realitate istorica, si anume ca Isus Christos a fost slavit in biserica sa, timp peste 1500 de ani cu numele de Lucifer si acolo vei ca sunt mentionate si imnuri crestine in care Isus este laudat si adulat ca Lucifer, si a existat chiar si un episcop din Cagliari care a fost denumit cu numele de Lucifer in slava lui Isus!
Asta este pe de o parte!
In Apoc.22.16 ai vazut ca tocmai Isus isi asuma numele de Lucider (in limba latina a Bibliei Vulgata) si in l. romana Luceafar sau steaua stralucitoare a diminetii si daca asta nu iti ajunge tot in Biblie in 2 Petru 1. 19 si daca nici asta nu iti este de ajuns mai vezi cum afirma Luca ca l-a vazut pe Satana cazand ca o Stea, (acea stea pe care au cautat-o cei trei magi de la rasarit!

Si nu mai minti cand spui ca Isus detine SI cheile Iadului pentru ca el detine NUMAI cheile mortii si ale Iadului, NU si ale Vietii sau Raiului!
Ce dracul te incapatenezi sa accepti o realitate atat de clar dovedita si cu versete din Biblie si cu realitati istorice?
sa fie oare din cauza ca nu vrei sa accepti faptul ca ai fost pina acum o "vanduta a satanei"?

Scuză-mă, eu de peste 2 ani studiez Biblia si nu "Wiki Piki"... și nu am găsit nicăieri unde să spună că Isus este Lucifer.
Apoi hades si sheol sunt mentionate in biblie, referindu-se la locuinta mortilor. Iad-ul, așa cum te gândești tu că este, adică un loc unde este aprins un foc mereu si sunt chinuiti "cei răi", NU EXISTĂ. BIBLIA NU AFIRMĂ AȘA CEVA, ba chiar mai mult AFIRMĂ CONTRARIUL big grin... in plus BIBLIA NU SPUNE CĂ OAMENII MERG LA CER SAU IN IAD. dar asta este un alt subiect

Ma bita in religie ce esti!
Tu uiti ca Dumnezeu a spus dupa ce Adam a mancat din fructul oprit al intelepciunii, ca omul a ajuns unul ca NOI?
Dar sarpele care nu e Diavol pentru ca NU a MINTIT ci a spus adevarul nu a spus ca daca va manca din acel fruct omul va deveni ca un Dumnezeu?
Da Isus nu zice ca omul este templul lui Dumnezeu si ca Duhul Sfant al lui Dumnezeu traieste in noi?
daca esti bata la religie, stai cuminte in banca ta, si mai invata daca te duce mintea si nu esti inca lobotomizat!

Eu inca astept draga soimos. inca astept... se vedeca eviti intrebarile

Duhul Sfant traieste in noi. noi suntem templul Duhului Sfant.dar tu uiti, sau te faci ca uiti.cum a ajuns Duhul Sfant sa locuiasca in noi.
"Îl voi ruga pe Tatăl şi el vă va da un alt Mângâietor, pentru ca să rămână mereu cu voi";

"Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe care Tatăl îl va trimite în numele meu, el vă va învăţa tot adevărul şi vă va aminti tot ceea ce v-am spus eu";

"Când va veni Duhul adevărului, El vă va conduce la tot adevărul".
Sfantul Duh locuieste in noi cu scopul de a ne reaminti invataturile lui Hristos

"Tu uiti ca Dumnezeu a spus dupa ce Adam a mancat din fructul oprit al intelepciunii, ca omul a ajuns unul ca NOI?
Dar sarpele care nu e Diavol pentru ca NU a MINTIT ci a spus adevarul nu a spus ca daca va manca din acel fruct omul va deveni ca un Dumnezeu?"
si ia spune omul a devenit Dumnezeu? poate omul sa faca minuni, poate invia morti, poate recrea universul, etc etc? spune. intr-adevar omul a ajuns ca Dumnezeu numai intr-o singura privinta. a cunoscut si raul.pentru ca in rai omul cunostea doar binele.omul a fost creat cu scopul clar de a fi in apropierea lui Dumnezeu. deci automat nu cunostea raul. prin ascultarea de diavol, a ascultat de initaitorul raului si astfel a cunoscut si raul numai dumnezeu cunostea si raul si binele.ce nu intelegi din asta? te intreb iar.CARE E SCOPUL TAU? DE CE NU SCRII CITATELE COMPLET. si lasa abureala ca nu tine.