| soimos a întrebat:

Oare din ce cauza "dumnezeul crestin" nu a fost capabil sa inspire o Biblie a Sa, si a preferat sa fure scripturile religiei mozaice, pe care ca un mincinos le prezinta ca fiind "scriptura Sa"?
Oare nu ii este frica de adevaratul Dumnezeu ca il va pedepsi pentru minciuna sa?

77 răspunsuri:
| soimos explică (pentru EmaS):

Ma roaba minciunii!
Ce zice psalmul 139 nu are nicio valoare!
valoare au doar Adevarurile demonstrate de Stiinta!
Acel Dumnezeu care te-a creat in pantecele mamei tale sunt exact Dumnezeii numiti Parintii tai.
Fara parintii tai. nici Dracu nu te-ar fi creat!
Si fara parintii tai te-ar fi luat Dracu de mult!
Alcoolul, drogul si prostitutia sunt doar trambuline de pe care iti iei avant ca sa intrii in biserica!
Ptr ca si religia, este tot un drog adica "opium pentru popor"cum zic filozofii, faptul ca este o trambulina il vedem in faptul ca toti alcoolici drogatii si prostituatele se pocaiesc si devin credincioase.

>>>>>Dupa roade ii veti cunoaste. Dumnezeu

Biblia aia scrisa de care vorbesti tu, este Biblia evreilor!
Voi crestinii nu aveti nicio alta Biblie decat cea Furata de la evrei!

| EmaS a răspuns (pentru soimos):

Isus este Calea, Adevarul si Viata. Eu sunt roaba lui Isus, deci sunt roaba a adevarului. Dumnezeu este Tatal meu.El a dat ADN-ul parintilor mei pentru a ma naste eu, exact asa cum sunt.El mi-a format si personalitatea si structura emotionala.Nu toti cei care intra in biserica sunt drogati sau curvari.Sunt si oameni cu inima curata care il cauta pe Dumnezeu.

Biblia a fost scrisa de mai multi autori in diferite perioade de timp.In secolul 3 d.Hristos,70 de carturari s-au hotarat sa traduca Vechiul Testament in limba greaca.Aceasta a fost prima traducere a vreunei carti din Biblie.Mai tarziu, cateva parti din Noul Testament au fost traduse in limba copta si siriana, iar fericitul Ieronim a creat o versiune a Bibliei in limba latina.Traducerile in limba romana din textele sacre, au inceput inainte de manuscrisele sau tipariturile cunoscute din sec.15-17,manuscrise cum sunt:Codicele Voronetean, Psaltirea Scheiana, Psaltirea Hulmuzachi din sec.15-16,sau tipariturile lui Filip Moldoveanu, ale diaconului Coresi sec.16.In 1688 in tiparnita Mitropoliei Bucurestilor s-a incheiat imprimarea in limba romana a textului integral al Bibliei, numita Biblia de la Bucuresti sau a lui Serban Cantacuzino, constituind o piatra de hotar pentru formarea limbii romane literare.Versiuni ulterioare au fost ale lui Samuil Micu (1795),Gavril Banulescu91819),Andrei Saguna(1856),Dumitru Cornilescu(1924)Galaction Nicodim(1936).Traducerea lui Cornilescu ramane cea mai buna traducere a Bibliei in limba romana.

| soimos explică (pentru regis):

>>>>Nea inteligentule, Dumnezeul crestin si cel mozaic este unul si acelasi, ba chiar identic cu cel al musulmanilor.

Cel al musulmanilor are cumva un Fiu?

NU!
Ala nu are fiu, dar musulmanii au furat de la crestini ideea de Diavol, si Iad!

Ai inceput cu minciuna!
Aia care au tradus Tanachul nu erau doar carturari, ci Rabini elenisti!
Ei au tradus Tanachul pentru grecii care s-au convertit la Iudaism si care erau atat de numerosi incat aceasta traducere era necesara si binevenita!
Deci Minti prin omisiune!
Aceasta traducere a Tanacului nu se numea Biblie tot asa cum nici Tanachul nu se numea Biblie ci Tanach!
Amestecand in mod voit minciuna cu adevarul, omitand ceea ce este important pentru intelegerea adevarului, ai dovedit inca o data ca esti o adevarata crestina, adica un urmal al acelui Christos care se recunoaste ca fiind Lucifer si Stapanul cheilor Iadului!

regis
| regis a răspuns:

Inca o data. Musulmanii, crestinii si evreii se inchina aceluiasi Dumnezeu. Doar ca primii au adoptat si invataturile profetului Mohamed iar secunzii cred ca Iisus este fiul lui, insa Dumnezeu-tatal, Allah si Iahve sunt unul si acelasi in toate cele trei credinte.
Si chestia cu "furatul" este o tampenie si mai mare, azi maine o sa il acuzati pe Eminescu ca a furat cuvinte din dictionar.

Imi pare rau, dar tu esti cel care minte.Eu ti-am scris aceste informatii dintr-o carte de studiu de la teologie.

Nu poate fi acelasi Dumnezeu pentru ca Dumnezeul lui Moise nu are Diavol si nici Ia si nici nu promite evreilor "viata vesnica"!
Cel care promite asa ceva si are langa el pe Diavol nu poate fi acelasi "dumnezeu" ci altul!
Faptul ca este vorba de un furt al Tanachului se vede in mai multe lucruri, si anume in faptul ca si-a schimbat numele, desi putea sa -i spuna in continuare tot Tanach, ca nu se supara nimeni, si in faptul ca i s-a schimbat mesajul astfel ca sa le convina crestinilor!

regis
| regis a răspuns:

Nu zice nimeni ca nu sunt diferende si dispute intre cele trei religii, ba chiar si diferente fundamentale. De exemplu crestinii cred intr-o Treime, adica Tata, Fiu si Duh Sfant, in timp ce musulmanii cred intr-un Dumnezeu unic, Allah, care insa este exact Tatal crestinilor. Astfel de diferente exista si in cadrul aceleiasi mari religii (vezi de exemplu adventisti vs ortodocsi), insa faptul ca exista diferente de interpretare si de credinta nu schimba datele problemei, Dumnezeul caruia i se inchina cei trei, crestinul, musulmanul si evreul este unul si acelasi, indiferent cum este numit si cum este privit. Daca tu crezi ca eu sunt blond si vecinul tau ca sunt brunet, daca tu crezi ca sunt inalt si vecinul tau ca sunt scund, daca tu crezi ca sunt malefic iar vecinul tau ca sunt sfant, asta nu inseamna ca eu reprezint doua persoane diferite.
Iar la chestiunea cu furtul ti-am raspuns deja, vad ca insisti sa insiri tampenii. Ori Vechiul Testament este identic cu Tanachul (nu stiu asta, nu am citit Tanachul) si atunci te contrazici singur, ori este diferit de Tanach si atunci e normal sa se numeasca altfel si din nou te contrazici singur. Faptul ca o religie a preluat fundamentul unei alte religii poate fi interpretat ca si furt numai de catre o persoana careia ii fileaza o lampa. Cea principala.

Cum sa nu fie Vechiul Testament un furt intelectial atunci cand au acelasi text, dar crestinii i-au schimbat numele, (puteau sa-l lase la fel) si i-au schimbat mai ales intelesul/mesajul scotandul din contextul religiei mozaice si interpretandu-l in interesul crestinilor

regis
| regis a răspuns:

Hotaraste-te, au acelasi text sau i s-a schimbat intelesul/mesajul? Sau s-a inventat vreo metoda de a shimba intelesul unei scrieri fara a modifica textul?

| vlatz a răspuns:

Dupa parerea mea monoteismul nici nu exista pentru simplul fapt ca mereu exista un "zeu" bun si cineva care reprezinta raul. dar ala rau e sub zeul bun totusi poate fi numit "zeul raului" mai este si partea cu dumnezeu care e unu singur dar e intreit in persoane... e ca si cum ai spune ca ai o portocala da dai cate una la fiecare din familie... mda biblia e plina de ciudatenii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noul Testament e in continuarea Vechiului Testament si nu e o ruptura intre ele, ci o din contra, se implinesc profetii din Vechiul Testament despre : Hristos, Fecioara Maria, faptul ca se vor arunca sorti pentru camasa lui Iisus si altele. ceea ce spui tu spui din lipsa de informare sau poate esti evreu si astepti alt mantuitor in afara de Hristos. in orice caz Dumnezeu este unul singur intreit in persoane Tatal, Fiul si Sfantul Duh si Dumnezeu nu minte. satana este tatal minciunii.,, Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu.
44. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi.'' (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 8)