Religia crestina sustine ca vechiul testament a fost valabil pentru oameni intainte de Iisus iar cel nou pentru noi.
Deci a te inchina numai lui Dumnezeu, cum spune prima si cea mai mare dintre porunci, este valabila numai pentru Israel? Deci noi ca si crestini care credem in Dumnezeu, nu mai este valabil vechiul testament nu? pentru ca asa sustine nu stiu cine nu? hai sa ne inchinam la arhitectul universului nu? dragul meu judeca si iarasi judeca inainte sa faci un lucru. Amin
Legea morala a lui Dumnezeu, cuprinsa in cele 10 porunci.
Legea lui Moise, este implinita de JERTFA DOMNULUI ISUS HRISTOS.
PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA,
PACATELE MELE SUNT PLATITE DE ISUS HRISTOS:
PRIN JERTFA SA DE LA GOLGOTA,
SI EU SUNT CURATIT DE PACATE, PRIN CREDINTA IN DOMNUL ISUS HRISTOS, SI CA SA RAMAN NEPRIHANIT(FARA PACATE), RESPECT CELE 10 PORUNCI, DOARECE PRIN LEGEA MORALA CONSTIENTIZEZ CE ESTE PACAT SI CE NU.
Evreul, capata neprihanire, prin jertfa animalelor...
Sacrificarea mielului reprezenta plata pacatului...
Crestinul nu mai este necesar, sa tina legea lui Moise.
Pentru curatirea sa de pacate, Isus Hristos a platit pacatul prin jertfa Sa de la Golgota.
Ca sa ramana fara pacat, crestinul dupa ce a fost curatit de pacat... trebuie sa nu incalce cele 10 porunci.
Dumnezeu vorbeste acolo de "alti dumnezei", cei falsi, nu de El Insusi, apropo. Citeste profetiile mesianice ca sa vezi cine este Isus.
Pardon, Deuteronom-ul 13:1, 2,3 spune clar de ce...caci Domnul Dumnezeul tau va v-a pune la incercare, sa vada daca il iubiti din toata inima.
Si daca iei cadrul sau contextul in care a fost Pasajul vei vedea ca li se adreseaza Israelului, caci el ii va incerca doarece ei au fost poporul ales.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: