| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza in Biblie nu exista niciun verset in care sa vedem cum Dumnezeu recunoaste in mod clar si explicit faptul ca Christosul este fiul Sau?
Daca Dumnezeu nu o zice in Biblie, atunci de unde stiti voi ca Isus Hristos e fiul lui Dumnezeu?
Nu cumva din cauza ca vreun ciumpalac, adica o creatura amarata, a descoperit acest adevar dimineata in proba de Sthulgang?

45 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dacă tu nu consideri Noul Testsment ca fiind Biblie, e alegerea ta.

| Dorugar explică (pentru ania):

Draguta! Eu nu am contestat niciodata faptul ca NT nu face parte din Biblia FURATA de crestini de la Religia Mozaica!
Doar ca in Noul Testament nu o sa gasesti absolut niciun cuvant spus de Dumnezeu pentru ca NT este scris de Evanghelisti si nu de Dumnezeu, iar uni dintre Evanghelisti sunt sinceri ca Marcu si Luca si recunosc deschis ca ei au primit de la Christos putere si stapanire peste DRACI (vezi Luca 9:1) si daca lucrarea lor era Noul Testament inseamna ca acesta este un text inspirat de Diavolul pe care voi crestinii il considerati Dumnezeul Veacului Acesta, lucru confirmat si in Biblie unde in Corinteni 4 4. scrie ca traiesti in veacul În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile oamenilor.
Asa ca mai citeste o data intrebarea mea si incearca saßmi spui versetul in care DUMNEZEU ne spune ca va avea un fiu si ca acel fiu este Christosul vostru!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorugar):

Esti prea inchis la minte cu niste lucruri atat de simple de inteles, asa numitul „Vechi Testament" nu era o carte la inceput, erau niste suluri, la fel erau si scrierile „Noului Testament", si crestinii chiar fac referire la manuscrisele ebraice (Noul Testament fiind scris in totalitate in greaca veche), chiar considerand ca fiind baza credintei lor, Isus a citat din acele suluri, Pavel a citat din ele cat era in calatoriile lui misionare, ei neavand „Noul Testament" sau orice alta lucrare scrisa de carte vreun discipol de-al lui Isus, Noul Testament a fost scris la ani dupa moartea lui Isus, in afara de primele 4 carti (evangheliile) restul cartilor din Noul Testament fiind simple scrisori, mai tarziu a aparut Biblia, unind scripturile ebraice cu cele grecesti crestine, scrisorile trimise de discipoli si cele 4 evanghelii (in ele fiind dovedit cu ajutorul profetiilor din scripturile ebraice de ce Isus este intr-adevar Mesia (promisul), Mesia a devenit „Cristos" (unsul) la botez, confunzi termenii prietene, iudaistii il asteapta pe „Mesia", pe cel promis, nu pe cel uns.

| Dorugar explică (pentru anonim_4396):

De ce sunt eu prea inchis la minte? Ca am studiat Biblia si nu cred totul asa a proasta ca tine? Sau din cauza ca eu nu sunt o oaie din turma ci imi permit luxul sa gandesc liber si nu incastrat intr-o dogma mincinoasa ca toti credinciosii din turma ce se strange la biserica?
2 Suluri scrise exista si astazi in fiecaree sinagoga, si tot in sul era si Biblia ebraica numita Tanach pe care crestinii au FURAT-o si au zis ca e un testament al lor, dar nu era un testament ci doar un FURT!
3 Incultura ta e crasa de tot, Noul Testatament este doar selectia facuta de niste sarlatani fara Dumnezeu din cele peste 100 de Evanghelii care anuntau vestea cea buna, si prin aceasta selectie diabolica au fost aruncate la gunoi toate Evangheliile apostolilor care contineau invaturile lui Isus date de el insusi ucenicilor sai! dar tu esti prea mic si prea incult ca sa stii asta desi ai in fata nasului Evangheliile lui Marcu si Luca fara sa stii ca ei NU sunt apostoli ci doar niste ciumpalaci care nu l-au vazut niciodata pe Isus, si alte doua evanghelii facute "dupa Ioan" deci nu Evanghelia lui Ioan si "dupa" Matei care ce sa vezi, nici macar ciumpalacu asta nu si-a scris evanghelia in limba graca cum zici tu, ci in limba aramaica, limba lui Isus, motiv pentru care aceasta evanghelie se numeste Paleoevanghelia lui Matei, care uite ca NU-I in Biblie! Oare de ce? ...pentru ca a papat-o pisica la fel ca si Evanghelia lui Petru care NU este nici ea in Biblie dar este doar pomenita? NU ele au fost scoase din Biblie tocmai ca dau invaturi care nu convin religiei Satanei adica a noului Dumnezeu, creatura care se crede Creator si care este slavita in biserica ta mai presus de Creator, asa ca Pavel nu este decat un ucigas si un sarlatan pentru ca el a scos din Biblie toate invaturile lui Isus si in misionariatul sau predica doar prostii, motiv pentru care era mereu in cearta cu Apostolul Petru care nu era de acord ca predica atatea minciuni care nu au nicio legatura cu Isus. Asa ca Biblia ta nu contine NICIO Evanghelie care sa apartina "discipolilor lui Isus", ci doar minciuni ale unor sarlatani care NU l-au vazut si nu au auzit niciodata ce prediva Isus!
4 Esti habarnist rau de tot daca nici atat nu stii ca Mesia sau Christos este unul si acelasi lucru spus in foua limbi diferite, asa ca bechii proroci NU au prevestiz niciodata venirea unui dulgher ci a unui Mesia=Christos, adica un UNS in functia de rege si nu unul uns pe degete dupa ce s-a sters cu frunza! Asa ca Isus dupa "botezul sau cu apa chioara "sau NU a devenit de loc crestin...si cu atat mai putin un UNS in functia de Rege ...asa ca vad ca esti atat de slab incat nu numai ca nu ai fost ion stare sa-mi explici cine era Christos dar nici nu stii ca acest cuvant se refera la UNGEREA intr-o functie si nu spalat pe cap cu apa chioara. Asa ca nefiind trecuta in Biblie faza cand acesta a devenit Regele Iudeilor, dar nu orive Rege, ci unul care sa fie si MANTUITOR pentru poporul sau asa cum au profetit prorocii si nu minciuna cu mantuire dupa moarte cand se stie ca moartea mantuieste pe oricine indiferent de religia sa dar o face atunci cand nu mai e nevoie de niciun mantuitor.
- Iudaistii nu asteapta pe niciun Mesia pentru ca ei stiu ca acesta a venit cu cca 30 de ani dupa moartea dulgherului Isus, si acum au tara lor exact asa cum le-au prorocit vechii proroci
Asa ca lasa-te ma "cultura" ambulanta IOC de aroganta ta de pseudo-cult care ma jignesti pentru ca STIU mai muuuult decat tine care doar crezi si nu stii nimic!

| ania a răspuns (pentru Dorugar):

Apostolii au primit putere și autoritate peste draci ca să-i scoată afară din oameni așa cum a făcut și Iisus Și fariseii l-au acuzat pe Iisus că scoate demonii cu puterea lui satan și El le-a răscpuns că e ilogic, că dacă ar face aceasta ar fi o impărăție dezbinată împotriva ei însăși.(Luca 11-18-20)

| ania a răspuns (pentru Dorugar):

În isaia 9-6 se profețeste -Un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui. Il vor numi Minunat, Sfetnic, Dumnzeu tare, părintele Veșniciilor, Domn al păcii.Îm Isaia sunt multe profeții mesianice pe care conform spuselor lui Luca Iisus le cunoștea din moment ce și în Sinagoga din Nazaret EL predică de acolo și la sfârșit spune -Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Sciptură(Luca 4-21).Isus spune că Duhul Sfânt e cel care l-a uns pentru lucrarea Lui-Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, etc.(Noi creștinii îl credem pe Luca că așa a spus Isus și pe Isus că spune adevărul).

Cum poti sa vorbesti o asemenea prostie cand chiar Isus recunoaste ca dracii NU se pot scoate din oameni decat provizoriu, pentru ca acel drac exorcizat se intoarce mai tarziu cu alti sapte, deci nu exista nicio exorcizare ci se baga mai multi draci in oameni, si ca sa nu zici ca bat campii vezi Biblia la Matei 12.43 " 43. Şi când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte.
44. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită.
45. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. "
Asa ca nu mai vorbi prostii! Acei evanghelisti au primit dracii de la Christos ca sa-i ajute la lucru, adica la scris Noul Testament ca asa se cheama lucrarea evanghelistilor ...NU?

Thuamneee da nu intelegi nimic! Isaia NU profeteste nimic despre faptul ca Dumnezeu va avea un copi ci vezi clar din text cum niste parinti se lauda ca li s-a nascut un fiu, iar Dumnezeu nu avea cu cine sa discute despre acest lucru si nici nu s-a laudat in Biblie cu asta, si mai zice textul tau ca DOMNIA va fi pe umarul lui, pai cine domneste regele sau dulgherul? Cum naiba esti atat de lenesa la cap incat nu intelegi ca aici e vorba de unul care va deveni Mesia adica UNS in functia de Rege si care va fi un rege providential. Asa ca profetia lui Isia NU este pentru dulgheri deci nici nu se refera la dulgherul Isus care nu a fost niciodata in Christos.
2 Ce sinagoga din Nazarer? Isus cel numit Nazariteanul NU era Nazaritean pentru ca s-a nascut la Betlehem si nu in Nazaret, si cine cucu meu e Luca astfel incat sa ascult de el? A fost cumva Luca un apostol al lui Isus? NU. el a fost doar un ciocoflender care a lucrat cu puterea dracilor.
3 Isus cand a spus asta stia de ce o spune, pentru ca el spunea ca 3 Corinteni
16. Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templu al lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?
dar nu spune niciunde ca Duhul Sfant la uns nici macar cu rahat, pentru ca nu e vorba de uns pe degete cand te stergi ci Mesia inseamna cineva care este UNS IN FUNCTIA DE REGE, asa cum ai citat tu la inceput fara sa intelegi nimic!
4 Chiar daca ar fi ce ai spus de ceea ce zicea Isus ceea ce zici tu ca a spus, pentru ca Luca NU putea fi uns de Isus pentru ca NU era ucenicul lui, asa ca iarasi ai scos din capusor o mi8bnciuna negandita, in plus de asta ce a spus Isus nu se regaseste total in Biblie pentru simplul motiv ca el i-a lasat mostenire lui Petru sa dezlege in ceruri si pe pamant in numele sau, si cred ca vezi foarte bine, Evanghelia lui Petru NU se gaseste in Biblie, desi e mentionata ca ea exista. Asa ca ai in Biblie texte care nu au nicio valoare, pentru ca textele valoroase din evangheliile ucenicilor lui Isus NU se gasesc in Biblie dar ai in schimb textele unor ciocoflenderi ca Luca si Marcu si alte doua evanghelii"prelucrate" citeste marsavite dupa evangheliile originale, ca de ex Evanghelia "DUPA Ioan si nu evanghelia lui Ioan!
Asa ca esti atat de inradacinata in minciuna incat ti lene sa gandesti sau sa acceptui adevarul, semn care ne confirma textul din Biblie precum ca Dumnezeul veacului acesta a orbit mintile oamenilor vezi Corinteni 4 4!
Si trezeste-te la adevar, adica la Creator si nu te mai inchina unei creaturi diabolice care a desfintat Legea lui Dumnezeu, ca vei plati amarnioc aceasta ratacire!

laughing din primele randuri imi dau seama cat de naiv esti, bun prezinti si adevaruri, dar din tantar faci armasar, da Noul Testament a fost selectat, la fel si Vechiul Testament a fost, daca te gandesti cati profeti au fost in trecut. Nu am rabdare sa iti citesc toate „adevarurile" inteleptule. Cica Mesia si Cristos e aceasi...degeaba, esti ca si penticostalii, sincer, si dupa cum gandesti, Mesia=Promis, Cristos=Uns, a fost uns la botez de catre Ioan, intr-adevar, regele Saul a fost tot Uns ca rege, dar termenul „uns" nu e limitat doar pentru functia de rege, se refera la serviciul adus lui Dumnezeu, uns ca rege, serviciul ca rege in numele lui Dumnezeu, uns ca profet serviciul de profet in numele lui Dumnezeu, cum a fost uns Elisei profet de catre proftul Ilie. Nu mai fi incapatanat, nu te crede super informat, invata sa accepti ca nu poti sti totul, ca sunt persoane care te pot invata si pe tine ceva, nu doar tu pe altii. o sa iti iasa pe nas toate fitele astea de „intelept" cand o sa demonstreze altii mai evident decat mine cat de prost (informat) esti de fapt, ca sa nu te jignesc

Hllo, nici tu ca si crestin care slaveste ca Dumnezeu o creatura si nu pe Creator, nu aveti competenta sa vorbiti despre ceea ce inseamna Mesia pentru religia Mozaica! Da Mesia la fel ca si Christos inseamna UNSUL, diferenta este in faptul ca prorocii au prevestit ca va veni un Mesia, iar crestinii nu au mai promis nimic ci au crezut ca a venit Mesia =nUnsul = Christos =Unsul.
2 Isus NU a fost UNS la botez ci a fost spalat pe cap cu apa motiv pentru care el NU a devenit crestin dupa spalatura pe cap, si chiar daca ar fi fost uns pe cap sau pe fund tot aia era ca e vorba de UNGEREA in functia de REGE pentru ca numai un Rege are puterea de a carmui un popor ca sa se realizeze ce au profetit vechi proroci, dar cum Isus a ramas Dulgher si NU un Rege, a putut conduce decat roaba,
3 Intr-adevar functia de UNS nu e atribuita numai Regelui, ci si Inaltilor conducatori spirituali ai religiei mozaice, dar cum sarmanul dulgher Isus NU era nici macar Rabin, desi il numeau asa ucenicii lui, inseamna ca se outea unge si pe degete la fel si pe cap ca tot NU era marele leader spiritual al religiei mozaice pentru ca a crestinismului era exclus din start pentru ca el nu era nici Christos deci nici crestin.
Eu accept ca nu pot stii totul, dar aici noi nu vorbim de "totul" ci despre ceva care STIU pentru ca am studiat multi ani ca sa stiu ce vorbesc. Asa ca nu te mai da destept ca vezi bine tot ce scrii despre "dashtepti" ti se potriveste excact tie, si mai pune mana si pe informatii complete in alte limbi pentru ca informatiile in limba romana sunt ca si ceea ce stii tu, adica putin/e

Se vad studiile tale, iti iese pe nas inteligenta, foarte documentat esti, ar rade arheologii de tine si biblistii cu renume care se ocupa de traducerea scripturilor

Ce se vede sau nu se vede la mine, nu are nicio legatura cu intrebarea din enunt! Daca te crezi mai dashtept, atunci raspunde! Daca nu te duce capul sa o faci atunci macar din bun simt nu mai fa SPAM!

Daca erai destept imi raspundeai la intrebare si nu ma atacai ca un fraier care nu stie sa raspunda!

| R0R0 a răspuns:

In momentul Schimbarii la Fata. (cred ca acesta este)
S-a auzit glas din cer, peste Iisus si Apostoli ce zicea :Acesta este fiul meu iubit, intru care bine am voit. Pe acesta sa il ascultati

| Dorugar explică (pentru R0R0):

De unde stii tu ca acel glas din ceruri era al lui Dumnezeu si nu al Dumnezului veacului acesta, adica a Satanei? I-ai vayut tu buletinu de identitate?
Sau este obligatoriu sa te credem ca asa vrei tu?

| R0R0 a răspuns (pentru Dorugar):

Tu care tot dai citate din Biblie ai citit-o macar sau te lauzi cu prostiile de pe net?
Eu Nu te oblig sa ma crezi.Eu spun doar adevarul.
Cred in Dumnezeu, care m-a creat, si in Fiul Sau, Iisus Hristos si nu imi pasa de ce zici tu. Nu vei putea sa ma abati de la aceasta credinta cu minciunile tale sfruntate

Nu draga eu nu am citit Biblia, ci am STUDIAT-O!
In materie de religie NU exista niciun adevar, ci numai credinte!
Dar tu esti un caz special pentru ca nici macar nu stii ce crezi!

Mersi!
Dar stiu ce vreau si in ce cred

Cum sa cred ca tu stii atatea cand vad ca nu stii sa-mi raspunzi nici macar la intrebarea din titlu?
Si fi atenta ce crezi, ca dacacrezi ca alti crestini care cred intrßo creatura care se lauda ca e seful Iadulu. atunci s-ar putea sa ai mari probleme la Judecata de Apoi cand te va intreba Creatorul din ce cauza te-ai inchinat unei creaturi nenorocite si nu LUI!
Asa ca Avelo Grija ca nu e de joaca, nici macar cu credinta!

Multumesc!
O sa am!

Dar raspuns la intrebarea din titlu ai?

De fapt, la 3 ai tu dreptate, imi cer scuze pentru cearta provocata, am inteles eu gresit, studiasem asta acum ceva timp si am confundat, deci scuze inca odata sad Mesia e acelasi lucru cu Cristos, inseamna Uns, totusi, mai documenteaza-te legat de asta, Uns nu se aplica si la preoti, Moise a fost uns ca profet si mare preot, David a fost uns ca rege, serios, fara gluma, cerceteaza sa vezi ca gresesti, eu mi-am revizuit cunostintele

Uite Leviticul 8:12 „La urmă, a turnat din uleiul de ungere pe capul lui Aaron şi l-a uns ca să-l sfinţească."

Eu stiam de mult ca Unsul implica si ungerea in calitatea de leader spiritual/religios, deci nu numai in functia de rege. Dar Isus era un amarat de dulgher deci nu putea fi leader religios cu atat mai mult cu cat cel care l-a condamnat a fost chiar Sinedriu, Moise a fost uns ca leader spiritual pentru ca el a condus poporul lui Israel, deci nu se poate compara cu Isus care nu a fost decat un predicator calator5. In concluzie nu am gresit cu nimc, dar astept versetul in care sa imi arati ca Isus a fost uns in functia de Mare Preot sau Rege Providential.

Da.
Este un verset in care se marturiseste (ti-am scris mai sus)

Hahaha...ce tare! Tu esti creata de Dumnezeu? Hai ca asta e buna! Cred ca esti singura de pe planeta, si in mod sigur ca nu esti om, ca noi oamenii suntem creati de parintii nostri! Ia spune mititic-o tu crezi ca te-a adus barza de la fabrica unde Dumnezeu face papusi din noroi?
Daca da, atunci e cazul sa te maturizezi!

Multumesc.
Dar cred ca sunt mai matura decat altii.

| lidiacengher a răspuns:

Biblia trebuie citita cu atentie, si din ceruri s-a auzit un glas: „Tu eşti Fiul meu, cel iubit! Eu te-am aprobat". asta s a intamplat la botezul lui isus.marcu 1 cu 11.

| Dorugar explică (pentru lidiacengher):

Total gresit
Cel care a fost botezat atunci in apa Iordanului era doar Rabinul Isus din Nazareth, si nu un Christos pentru ca Rabinul Isus nu purta numele de Christos si nici nu a fost vreodata Regele Iudeilor ca sa fii fost UNS ca sa devina UNSUL in traducere Christos!
Asa ca despre cine vorbesti?

Nu uita niciodata ca Marcu NU este un Dumnezeu ci un ciocoflender de om primitiv care traia in timpurile cand nu exista STIINTA care sa explice lucrurile in mod rational si astfel el si le explica prin credinta, lucru normal pentru comuna primitiva dar anormal pentru tine care traiesti in era informatiei cand ar trebui sa STII in loc sa crezi!

| lidiacengher a răspuns (pentru Dorugar):

Bine atunci pe cine numeste dumnezeu fiu?

Pe toti oamenii care respecta LEGAMANTUL cerut de EL la cortul lui Avraam, deci nu pe crestinii ca acestia au o alta lege decat cea a lui Dumnezeu, si anue au legea noua a Dumnezeului Veacului acesta numit si... sa vedem daca stii!

Daca nu crezi in scrierea biblie trebuia sa zici, eu ti-am raspuns cu biblia, evenimentele din biblie de la nastere si pana la invierea lui isus constitue dovezi concludente ca el a fost cristosul:iti scriu un verset ioan20:31:,dar acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca isus este cristosul'fiul lui dumnezeu'da-mi dovezi si tu ca nu e asa

| lidiacengher a răspuns (pentru lidiacengher):

Cat despre dumnezeul acestui veac el este satan.conform bibliei

Bravo BINGO!
Acum daca realizezi si cine e Dumnezeul veacului acesta ...iti dau funda!
Desi e foarte simplu sa-ti dai seama ca in Biblie exista doar doua veacuri, veacul vechiului Testamnent si veacul Noului Testament! Asa ca ..manastire intr-un picior ghici care este veacul nostru, si cine este "dumneyeul" veacului nostru, adica creatura care este slavita astazi in biserici mai presus de Creator! Iti mai dau inca un ""tip" acesta de care spui tu se lauda dupa "invierea sa" ca este seful Iadului!
Hai sa vedem daca te alegi cu o funtita pentru cel mai bun raspuns!

Draguta, in intrebare era spus clar "unde in Biblie recunoaste Dumnezeu ca are ca fiu pe Isus" si tu imi dai versete din ciumpalacul Ioan, cand a ajuns Ioan asta un Dumnezeu?

De unde ai vrea sa ti dau dovezi daca nu din biblie.

Pai din Biblie, dar in Biblie se gasesc si afirmatiile lui Dumnezeu Creatorul, dar si a unor cioflingari, le spun asa pentu ca nu au nicio valoare!
Ce spun cioflingarii NU ma intereseaza pentru ca nu au alta competenta decat cea a unui cioflingar, adica una egala cu zero!
Asa ca din Biblie ma intereseaza doar ce spune Dumnezeu sau rabinul Isus si nu vorbele idioate ale unor ciocoflenderi care au in Biblie doar rolul de figuranti fara nicio valoare!

Dumnezeu i-a îndrumat prin spiritul său sfânt pe scriitorii Bibliei să aştearnă în scris numai ceea ce a dorit El.Scriitorii Bibliei „au vorbit de la Dumnezeu, fiind purtaţi de spiritul sfânt"Aşadar, deşi este alcătuită din mai multe părţi, Biblia este un tot unitar. Ea a fost scrisă de mai mulţi oameni care au recunoscut că în spatele scrierilor lor este însuşi Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu s-a folosit de secretari umani pentru a-i aşterne în scris gândurile.

Ai o conceptie total gresita! Dumnezeu nu a inspirat Biblia crestinilor ci doar Biblia religiei mozaice, adica cea care poarta numele de Tanach, dar si Tanachul se imparte in doua, una este "scrierile rabinice" si alta este Deuteronomul care se traduce cu "aici este Cuvantul" (lui Dumnezeu), si ce sa vezi, din toata Biblia crestinii nu accepta exact acel Deuteronom care este chiar Cuvantul lui Dumnezeu, numit si LEGEA, pentru ca ei au o alta lege, dar nu pe cea vesnica a Creatorului ci Legea Dumnezeului Veacului Acesta, adica Legea Satanei care vedem ca indreapta lumea catre autodistrugere ca de ex. prin sporul demografic care duce la secatuirea resurselor planetei si la conflicte intre marile puteri pentru a pune mana pe ultimele resurse minerale.
2 Asadar Biblia NU este un tot unitar ci este impartita in 3 mari parti distincte,:
1 ) Legea lui Dumnezeu cuprinsa in cele 5 carti ale lui Moise
2 ) Scrierile rabinice, pentru ca acei "secretari" umani au fost RABINII religiei Mozaice.
3 ) Legea noua (N.T.) a Dumnezeului veacului acesta adica acelui numit si Lucifer sau Satana!

Biblia este o adevărată bibliotecă, alcătuită din 66 de cărţi scrise de aproximativ 40 de persoane. Prima parte, care este alcătuită din 39 de cărţi şi căreia mulţi îi spun Vechiul Testament, se numeşte în mod potrivit Scripturile ebraice deoarece în mare parte a fost scrisă în limba ebraică. A doua parte, alcătuită din 27 de cărţi şi cunoscută de mulţi ca Noul Testament, este numită în mod potrivit Scripturile greceşti creştine, deoarece a fost redactată în limba greacă de creştini. Biblia a fost scrisă de-a lungul a peste 1 600 de ani, din 1513 î.e.n. până în 98 e.n. Scriitorii nu s-au consultat niciodată între ei, iar unele cărţi au fost scrise în aceeaşi perioadă în locuri aflate la mii de kilometri distanţă unele de altele. Cu toate acestea, Biblia are o singură temă şi alcătuieşte un tot unitar. Ea nu se contrazice.

Hahahah...ce banc bun!
Biblia crestinilor este FURATA de la religia Mozaica unde sub numele de Tanach a aparut cu multe sute de ani inainte de aparitia crestinismului, astfel cartile lui Moise cu mai bine de 3000 de ani inaintea nasterii dulgherului Isus,. Apoi Scrierile rabinice, adica restul Tanachului au aparut intre perioade de 3000 i.e.n.si 500 i.e.n, asa ca Biblia crestina este de fapt traducerea Tanachului de catre rabinii elenisti numita Septuaginta cea scrisa pentru grecii de religie mozaica din Alexandria, iar voi crestinii ati FURAT Septuaginta si ati adaugat la ea textele unor ciocoflenderi care recunosc in Biblie ca au primit de la Christos(SefulIadului) putere si stapanire peste Draci. Asa ca Biblia voastra este Biblia Dumnezeului Veacului Acesta, pentru ca numai Satana va poate inspira sa FURATI Biblia unei alte religii si sa va impaunati cu ea prin minciuna! Asa ca acest "tot unitar" al vostru este cel al Satanei pe care voi il credeti Dumnezeu si eu nu am nimic nici cu voi, fiecare e liber sa creada ce vrea, doar ca eu spun ceea ce STIU si ceea ce pot demonstra chiar cu versete din Biblie

Te rog scrie si versete ca dovezi

| lidiacengher a răspuns (pentru lidiacengher):

Prima traducere cunoscută a Scripturilor ebraice a fost Septuaginta, o versiune în greacă. Ea a fost realizată pentru evreii vorbitori de limbă greacă ce trăiau în afara Palestinei. Această traducere a fost terminată cu circa două secole înainte ca Isus să vină pe pământ. Întreaga Biblie, inclusiv Scripturile greceşti creştine, a fost tradusă în mai multe limbi în numai câteva secole de la încheierea scrierii ei. Mai târziu însă, regi şi chiar preoţi, care ar fi trebuit să facă tot ce le stătea în putere pentru ca Biblia să ajungă în mâinile oamenilor de rând, au făcut exact contrariul. Au încercat să-şi ţină enoriaşii în întuneric spiritual opunându-se iniţiativelor multora de a traduce Cuvântul lui Dumnezeu în limbile vorbite de popor. Sfidând Biserica şi Statul, bărbaţi curajoşi şi-au riscat viaţa traducând Biblia în limba înţeleasă de popor. De exemplu, în 1530, englezul William Tyndale, instruit la Oxford, a realizat o ediţie a Pentateuhului, primele cinci cărţi ale Scripturilor ebraice. În pofida crâncenei opoziţii cu care s-a confruntat, el a fost primul care a tradus Biblia direct din ebraică în engleză. Tyndale a fost şi primul traducător englez care a folosit numele lui Dumnezeu,

Acelasi lucru l-a facut si Martin Luther in Germania, a tradus Biblia in limba germana ca sa o inteleaga si oamenii simplii!

La ce tema astepti sa-ti dau dovezi cu versete Biblice?