| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza nu se invata in scoala romanesca faptul ca evul mediu intunecat al obscurantismului religios s-a terminat odata cu revolutia franceza din 1798 condusa de iluministi, moment la care au fost decapitati zeci de mii de preoti prin ghilotinare?
- Sa fie din cauza ca acest exemplu istoric ar descuraja tinerii sa se faca preoti?
- Sau din cauza ca in societatea romaneasca obscurantismul evului mediu inca nu s-a terminat

4 răspunsuri:
| Alcyon a răspuns:

Parerea mea e ca omenirea inca n-a iesit din Evul Mediu, chiar daca are aceasta iluzie.

| Dorugar explică (pentru Alcyon):

Poate te referi la tarile inapoiate ...asa cum este de ex. Romania si alte tari foarte religiose ca cele musulmane

| Lucică1998 a răspuns:

Cred ca e o a treia varianta. Dupa cum bine știm istoria a suferit diferite schimbări de-a lungul timpului si in diferite locuri ale lumii același eveniment este prezentat diferit, deci probabil aceasta varianta a ajuns la ăla care a făcut programa la istorie in România.

| Dorugar explică (pentru Lucică1998):

Pai da, in materie de istorie si programa de invatamant, in Romania se cam minte sau se minte prin omisiune, si cred ca asta s-a intamplat, s-a mintit prin omisiune si din cauza asta nu stiu copii ce au de riscat cand aleg sa fie preoti intr-o societate care se emancipeaza pe zi ce trece!