| Moisie a întrebat:

Oare din ce cauza preotii ne promit mereu bogatii pe lumea aialalta, in timp ce ei sunt interesati doar de bogatii pe lumea asta?

12 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

E buna intrebarea ta.De fapt e bine ca oamenii vad ca ei sunt mai mult interesati de bogatii, decat de aplicarea Bibliei.Nici Dumnezeu nu e de acord cu ei. Apocallipsa18:4

| Moisie explică (pentru danay72):

Ai dreptate!
Nici Dumnezeu, dar nici macar dulgherul Isus, pentru ca ambii sunt personaje care apartin religiei lui Dumnezeu, adica religiei Mozaice dar cum crestinii NU au niciun Dumnezeu al lor asa ca il numesc ca Dumnezeu pe "dumnezeul veacului acesta" (adica veacul noului testament) evident ca crestinii nu asculta nici de Dumnezeu nici de Isus pentru ca ei sunt condusi de Diavol si il asculta numai pe acesta!

| milan9 a răspuns:

Generalizarea este una din cele mai mari greseli pe care le putem face.

În afară unor contradicţii izolate, nedorite, există cazuri în care preoţii aşează pe primul loc parohia, chiar în detrimentul propriei familii, şi se oferă trup şi suflet filantropiei...

Un astfel de caz este şi cel al Părintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului - fondatorul Pro Vita. El se ocupa de cresterea copiilor orfani precum si a celor salvati de la avort pentru a li se acorda,,, dreptul la viata". Desi numarul lor este foarte mare, undeva intre 300 si 400 (cu mai bine de un an în urmă avea 328 de suflete), asociatia Pro vita de care se ocupa Parintele Nicolae T. este gata sa primeasca orice alt copil care ar putea sa fie salvat pe aceasta cale de la avort... Puteti gasi mai multe informatii şi pe youtube sau internet,... (http://www.valeaplopului.com/)

Un alt exemplu asemănător este cel al părintelui episcop vicar de Cernăuţi Mihail Jar, cu reşedinţa la Bănceni. El creşte peste 400 de copii orfani la Căminul din Molniţa. Cert e că, din 1990 încoace, lucrarea Părintelui Mihail nu a mai putut fi oprită de nimeni şi nimic. Pe locurile până nu demult pustii ale Bănceniului, astăzi de ridică o mănăstire cu aproape 200 de vieţuitori. Tot aici îşi găsesc lăcaş şi alinare peste 100 de bătrâni, care primesc nu doar mâncarea de zi cu zi, ci şi asistenţă medicală şi, nu de puţine ori, sprijin pentru familiile lor.

Sau...
http://stirileprotv.ro/......ioare.html
etc...

| Moisie explică (pentru milan9):

Si prezentarea unor exceptii ca fiind reguli general valabile, tot minciuna se numeste!

| DarkAndDreary a răspuns:

Diferenta dintre un preot si un sarlatan este ca preotul e legal.

| Moisie explică (pentru DarkAndDreary):

Exact! In statele conduse de hoti si banditi, toti sarlatanii de preotii, fura legal.

| RaduMD a răspuns:

Moisie, nu stiu ce preoti ai cunoscut tu si cati anume, dar, din cei aproximativ 30 pe care i-am cunoscut eu, niciunul nu era bogat si nici interesat excesiv de bogatiile de pe lumea asta. Nici nu am auzit ca in "Top 100" sau in "Top 300" sa fie prea multi preoti. Eu am auzit ca aceste clasamente ale bogatilor romani sunt conduse de un fost arhitect care s-a imbogatit initial din meditatii, un fost tenismen care s-a imbogatit din afaceri cu masini, un fost cioban care s-a imbogatit din afaceri cu Armata, doi frati din Ardeal care s-au imbogatit din apa indulcita si asa mai departe. Unde vezi tu ca figureaza preotii?

| Moisie explică (pentru RaduMD):

Eu nu am spus nimic despre preotii bogati, ci doar despre preoti lacomi si hrapareti, si astia sunt majoritatea, si nici nu pot crede ca un preot poate ajunge in Top 100 din ceea ce poate primii sarlataneste de la niste oameni sarmani dar asta nu inseamna ca nu e lacom si nu vrea sa aiba cat mai mult!

| godge a răspuns:

Ne promit mereu bogatii pe lumea aialalta ca sa le neglijam pe cele de pe lumea asta si sa poata ei sa le ia mai usor.

| pasareaphoenix1 a răspuns:

Este simplu : manipulare!
Toate ritualurile si superstitiile inventate,duc catre buzunarele lor largi si,,nesătule''. Acesti popi sunt o rasă de puturosi,ce nu le place munca, si in urma utilizarii ritualurilor pe turmă, isi insusesc bunuri si sume de bani, pe,, deasupra '' si neimpozabili! http://www.youtube.com/watch?v=V9of09XbRwE&list=UUtdvoF0OlpDT2fVYmQ8FTjA
http://www.youtube.com/watch?v=jt4yFhS1les&list=UUtdvoF0OlpDT2fVYmQ8FTjA

| Moisie explică (pentru pasareaphoenix1):

Ti-am retinut raspunsul pentru o eventuala acordare de funda... daca nu se iveste cineva sa dea un alt raspuns chiar mai bun decat al tau