| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza se roaga crestinii la un Dumnezeu care nu este al lor?
Nu de alta dar Dumnezeul Bibliei a cerut oamenilor prin Avraam ca cine vrea sa-l recunoasca si sa-l accepte ca Dumnezeu, acela trebuie sa-i respecte LEGAMANTUL.
Pai cum va rugati voi crestinii lui Dumnezeu daca nici macar Legamantul cerut de El nu-l respectati?
Pai cum sa va asculte EL rugaciunile voastre daca voi nu-i ascultati rugamintea Lui?
Pai de ce este greu sa asculati de LEGEA Lui si sa respectati legamantul cerut de EL?
Nu cumva ca este mai placut legamantul cu Seful Iadului care a inviat din morti (vezi Apoc 1:18) si care va promite viata vesnica intr-un cazan din IAD?

12 răspunsuri:
| sanboss a răspuns:

Legea da 1 zi din 7 nu? Dragostea fata de Dumnezeu le da pe toate!
Legea cere dinte pentru dinte si ochi pentru ochi i/ar daca il iubesti pe Dumnezeu trebuie sa iti iubesti si dusmani ( adica sa nu le vrei moartea ci mai degraba sa traiesti in pace cu ei )

Isus este fiul lui Dumnezeu bineinteles asta e foarte greu de crezut pentru tine, EL este trimisul lui Dumnezeu IOAN 1>15/18 SI Ioan 3>16

| Dorugar explică (pentru sanboss):

Ai dreptate!
Numai ca dragostea fata de Dumnezeu ti-o dovedesti respectand Legamantul si LEGEA SA, pe cand crestinii nu respecta nici Legamantul si cu atat mai putin Legea SA, ca ei au o Lege noua data de un cioflingar pe care-l cred mai presus de Dumnezeu (cand zic cioflingar ma refer la o creatura nenorocita pe care o pun in antiteza cu CREATORUL).
Isus este si el un Fiu de Dumnezeu pentru ca el respecta atat Legamantul cat si Legea lui Dumnezeu, prin urmare nu este trimis pentru tine, pentru ca tu nu respecti nici Legamantul si nici LEGEA lui Dumnezeu, tu esti un CRESTIN fara Dumnezeu pentru ca religia ta crestina NU a purces de la Dumnezeu.
In plus de asta Isus a fost un MOZAIC care se adresa mozaicilor sai si voia sa-i indrepte pe calea lui Dumnezeu de la care mozaicii lui s-au indepartat, pe cand voi crestinii calcati in picioare cu tupeu Legea lui Dumnezeu, si il numiti ca Dumnnezeu pe un FALS Christos care singur se recunoaste ca fiind SEFUL IADULUI, personaj dubios care este slavit la Vatican cu numele de LUCIFER
Ia lumina de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

Ai spus cumva cuvantul LEGEA?
Pai ce crestinii au Lege?
Pai ia sa vedem ce zice Biblia?
"Romani 10, 4 Caci HRISTOS ESTE SFÎRSITUL LEGI!"
Pai daca Christos a fost Sfarsitul Legii nu cumva asta inseamna ca acum e nu mai este nicio lege ci doar NELEGIUREA? (adica lipsa legii)
Asa ca despre ce lege vorbesti?

| sanboss a răspuns (pentru Dorugar):

Legea a luat sfarsit odata cu venirea Domnului Isus, si cele 10 porunci au fost constranse in 2 adica
1 / Sa il iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta, cugetul tau puterea ta.
2 / sa il iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Cat legea din V.T si HARUL ( care inseamna darul nemeritat pe care Dumnezeu il trimite pentru noi, adica pe HRISTOS )
au un standard ridicat cu privire la pacat.

Daca iti iubesti aproapele nu o sa poti sa il furi il ucizi ii poftesti nevasta si asa mai departe nu?
Si inca ceva conform legi, trebuia sa fie asa, ochi pentru ochi si dinte pentru dinte nu?
Conform harului < daca cineva iti da o palma ( nu raspunde cu aceeasi moneda ) si intoarce si obrazul celalalt

In lege ar fi usor, sa pacatuiesc pentru ca puteai aduce jertfe de animale pentru iertarea pacatelor.
Dar Hristos spune ca pacatul duce la moarte, pot fi pacate de Comitere s/au de Omitere.
Greseala se mai iarta... dar pacatul depinde de relatia personala care o ai cu Dumnezeu.
Caci Dumnezeu se indura de cine vrea, iARTA PE CINE VREA.

Daca eu zic Si nu ne duce pe noi in ispita si ne izbaveste de CEL RAU.

Esti de parere ca eu ma rog diavolului s/au lui Dumnezeu?

Din videoclipul pe care mi l-ai aratat nu inteleg nimic, poate sa fie o cantare care sa zic pur si simplu dooooamne ajutane si scapane de LUCIFER,,,

eu is de parere ca iti pui baza credintei in lucruri de nimic, te sfatuiesc drag prieten sa crezi doar ce este scris IN BIBLIE si nimic altceva

Evident ca tu te rogi Diavolui numindu-l Dumnezeu.
2 Daca nu intelegi nimic cauta sa traduci in limba romana acel text din latina sau din engleza.
3 Cred ca ar trebui sa fiu cel mai idiot om de pe planeta Terra astfel incat sa fiu constient de faptul ca Biblia este un text FURAT de la o alta religie si apoi marsavit astfel incat sa convina unor sarlatani si eu stiind asta sa cred in ea!
Asa ceva s-ar numi Culmea Prostei

Tu chiar constientizezi ce prostii vorbesti?
Pai cum sa se termine Legea lui Dumnezeu CREATORUl doar pentru ca s-a nascut o creatura cu numele de Isus?
Asa ca cine a avut puterea sa desfinteze Legea lui Dumnezeu? Nu cumva Dracu?
2 Cine a constrans cele 10 porunci ale lui Dumnezeu in 2?
O fi fost SUPER Dumnezeul sau o fi fost un cioflingar criminal cu numele de Pavel?
Pai cine cucu meu e Pavel sau Christos incat se desfinteze LEGEA Creatorului?
pai spune-ne din timp ca daca Pavel sau Christos cel necunoscut au avut puterea asta sa desfinteze Legea lui Dumnezeu, poate ca au si puterea sa distruga Universul creat de Dumnezeu
3 Daca NU exista LEGEA care sa spuna ce este pacat si ce nu este pacat, atunci cum sa existe pacat?
Cum gandesti?
Pai nefiind Legea care ne invata care fapte sunt pacat, inseamna ca pacatul este altceva decat a ucide, altceva decat a talharii, si altceva decat a curvarii, si anume pacatul care aduce moartea poate fi acela de a-l vorbi de rau pe Diavol ...sau ma rog, cum se exprima in limbaj crestinesc sa "hulesti pe Duhul Sfant al Dumnezeului Veacului Acesta =Satana
Este asa sau nu?
Hai sa vad cum gandesti

Despre ce text vorbesti?
si biblia a fost tradusa cat de cat corect, exceptand anumite cuvinte

Si ai cumva impresia ca prin traducerea corecta a Bibliei l-ati tradus si pe Dumnezeul fara copii al religiei in care a aparut Biblia?
Dar cum iti explici faptul ca crestinii pe baza aceluiasi text corect tradus fac si inteleg din acelasi text exact altceva decat ce fac iudeii respectand biblia originala?
In plus de asta crestinii NU urmeaza Legea lui Dumnezeu pentru ca ei au o lege noua scrisa de un neica nimeni!
Pai cum au ajuns ei sa creada mai mult in Legea lui neica nimeni decat in Legea lui Dumnezeu? Pe care o considera un GUNOI fata de inaltimea invaturilor acestui neica nimeni? (vezi Filipeni 3:6 )

Inca nu ai inteles de ce s/au constrans cele 10 porunci si sau convertit in 2.
Biblia Nu spune ca legea si-a pierdut din valoare cu venirea celor 2 porunci, ci din contra in Romani 13 cu 10 scrie asa> Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii.
Legea s-a terminat odata cu venirea Domnului Isus pentruc a Dumnezeu incepe o noua lucrare
Nu stiu daca crezi in TATA, FIU si Duh SFANT?
Toti 3 care sunt 1 au la baza cate un singur scop si anume>
Dumnezeu> creatia
Isus < Ispasirea ( adica danduse pe sine prin El sa avem viata )
Duhul Sfant < Este acea sticla cu apa pe care o ai in cand calatorestiprin desert.
IOAN 3, 16 Fndca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurl sau fiu ca oricine crede in el sa nu moara ci sa aiba viata vesnica.
Prin aceasta jertfa Dumnezeu acopera celelalte jertfe de animale care nu mai au nici o putere asupra pacatului.
De acea zice Dumnezeu intreun caz ~ MILA VOIESC CI NU JERTFE~
Dumnezeu si-o aratat MILA lui fata de intreaga omenire trimitandul pe Fiul sau pentru noi,
Si totusi nu inteleg de unde ai luat conceptul ca Isus o venit sa strice legea?
cand El zice clar.,,
Dati Cezarului cei al Cezarului si lui Dumnezeu cei a lui Dumnezeu
uite cateva versete care te contrazic>
MATEI 5. 21 si 22
Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

Verset 27 si 28
27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârşeşti adulter".
28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.
38 / 42

38. Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.
40. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.
41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
42. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta.

43 si 44
43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".
44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigones

Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca Isus este diavolul? ca Isus a venit sa strice Legea?

Aratami scris biblic un loc in care Isus te invata ceva diavoleste?
Sau explica-mi despre ce prfoet vorbeste biblia in V, T care are sa vina sa rascumpere pacatul lumi, ISAIA 53?
De ce nu poate fi Isus acela?

Ma opresc aici, ca deja am scris prea mult, si lucrurile trebuie luate in parte.

Astept raspunsul tau

Da ai dreptate! Nu am inteles si nici nu cred ca voi putea intelege o data atata vreme cat le-a schimbat o creatura nenorocita si NU CREATORUL care a dat acele Legi!
Mai degraba ar trebui sa intelegi tu ca LEGEA CREATORULUI NU poate fi modificata de niciodata o CREATURA in veci vecilor!

Versetele tale sunt doar niste INVATURI ale unui RABIN evreu pe nume Yehosua ben Josef, deci nu au nicio valoare astfel incat sa poate fii opuse Legii lui Dumnezeu Creatorul, tot asa cum nici alte invataturi ale altor rabinii nu au puterea aceasta.
Asa ca vezi ca faci o greseala de RATIONAMENT si o EREZIE prin faptul ca pui semnul de egalitate intre Dumnezeu CREATORUL si cioflingarul -reatura, si daca esti credincios, pentru asta vei plati cu vai si amar!

>Biblia Nu spune ca legea si-a pierdut din valoare cu venirea celor 2 porunci> Ai dreptate nici o scriptura FURATA si apoi marsavita prin adaugarea de texte scrise de slujbasii Diavolului (vezi Luca 9:1) nu are nicio valoare asa ca nu are de ce sa-si piarda o valoare pe care nu a avut-o niciodata
2 Nu hotaresc creaturile cand CREATORUL isi termina lucrarea sau nu, ceaturile nu au dreptul sa modifice nimic la scriptura originala, dar vedem ca ele creaturile au adaugat Legi Noi care inlocuiesc Legea CREATORULUI si asta se va termina cu mare plinset pentru absolut toti NElegiuitii crestini!