anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare mai exista ceva după moarte? Sau e chiar nimic? Mai putem avea o speranță? Poate există totuși o continuare a conștiinței in alta dimensiune.Voi ce credeți?

11 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Nu exista nimic. Sunt doar povesti.

| TheStrategist a răspuns (pentru halogen001):

Nu putem să fim siguri că nu există nimic, cum nu putem nici să fim siguri că există ceva.

| halogen001 a răspuns (pentru TheStrategist):

Putem fi siguri că nu există nimic. Dovezile că ar exista vin de la oameni mincinoși, nesimțiți și necinstiți și asta e o dovada în plus că e minciună. Toate viețuitoarele sunt la fel, efemere.

| anonim_4396 explică (pentru halogen001):

De ce contrazici pe toata lumea care nu e ca tine? Oamenii au dreptul sa creada ce vor ei. Daca ai alta parere, sanatate si la revedere.

Iti face placere sa discuti in contradictoriu, te plateste careva sa faci asta sau care-i faza?

Categoria asta e religie. Poate ar trebui sa faca pentru atei o alta.

Daca tie iti convine gândul ca esti exact ca o musca pe care dupa ce o lipesti de perete gata, si atat, keep going on. Dar nu ne mai face noua teorii.

Ii stii tu pe toti oamenii aia ca sa afirmi ca-s mincinosi? Stii tu povestea lor? Te doare la basca de ei. "Daca nu-s ca mine nu-s buni." Am avut si eu aere d-astea. Daca nu te opresti la un moment dat, o sa fie nasol pentru tine. Se poate ajunge pana la boala psihica. Fanatismul
antireligios nu e prea diferit de fanatismul
religios sau pentru altceva.

Esti exact ca aia pe care ii condamni. Doar pe dos sau ma rog ai alta orientare, ca sa zic asa.

Nu astept sa te conformezi. Doar poate sa iti pui niste intrebari.

Nu-ti pot lasa mesaj privat ca nu-s membru senior. De aia scriu aici.

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiecare e liber să răspundă cum știe el că e bine și așa fac și eu.
Eu nu pot avea apreciere pentru minciună, pentru nesimțire și pentru necinste.
Poți spune că un om e cinstit și simțit atunci când iți spune că a vorbit cu Dumnezeu și că Dumnezeu i-a dictat să scrie cărțile cu povești?
Cum se numește așa ceva? Adevăr, dreptate, cinste, omenie, bun simț?
Eu știam că se numește înșelătorie și minciună.
Poți spune că cei care au condus inchiziția erau mânați de idealuri mărețe?
Ce ideal măreț, ce fel de cinste, de inteligență și ce gândește un preot care îneacă un copil la botez, altul care în pandemie îi obliga pe enoriași să-și dea masca chirurgicala jos?
Așa se ajunge în rai, cu fantezie și cu ritualuri primitive? Așa se face viața mai bună, cu minciună, cu nesimțire și cu necinste?

Omul mincinos trebuie apreciat? Dar minciuna? Dar înșelătoria?

| DonEduardo a răspuns (pentru halogen001):

Daca-i asa, atunci de ce-ti doresti sa existe banii?

| halogen001 a răspuns (pentru DonEduardo):

Toate viețuitoarele își „doresc" să trăiască cât mai mult și cât mai bine. Așa e programul din codul genetic rezultat în urma selecției naturale. Omul fiind o ființă socială nu face totul singur. Asa e și într-un stup de albine. Fiecare se specializează în a face ceva, oamenii se ajută între ei și trebuie să facă schimb de produse și de servicii. O modalitate inteligentă care favorizează și înlesnește acest schimb sunt banii care constituie o măsură a muncii, a serviciilor, a produselor. Banul devine astfel un produs universal și capătă o valoare, devine o resursă. Viețuitoarele au în program și acumularea de resurse și atunci omul strânge bani. Banii au o importanta foarte mare. În lipsa lor schimburile de mărfuri și servicii se face greu și de aceea sunt utili și e bine că există. Omul are și rațiune, vede ce îi face „bine" și colectează resursele respective printre care se numără și banii. Totul pornește de la programul de baza specific unei viețuitoare: supraviețuire, colectare de resurse, înmulțire. Omul e „forțat" să respecte programul specific unei viețuitoare. Ăsta e conținutul codului genetic. (Multe din viețuitoare strâng resurse pentru a avea la nevoie. Albinele strâng miere, fructele stochează zahar, veverițele aduna rezerve de nuci pentru iarnă. Viețuitoarele se adaptează la mediu și codul lor genetic ca urmare a selecției naturale conține comportamentul viețuitoarelor. Viețuitoarele care nu strâng resurse și care nu se adaptează la mediu dispar cu tot cu acel cod genetic care nu conține „ce trebuie". Codul genetic suferă mutații, iar selecția naturală care se întâmplă automat duce la existenta unui anumit cod genetic „bun și eficient".)

| DonEduardo a răspuns:

Eu, sincer, cred in reincarnare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca insusi instinctul de conservare da dovada existentei a ceva dupa moarte. De ce ar vrea omul atat de mult viata, ba chiar in lux si in placere daca n-ar fi facut sa isi doreasca implinirea lui? Adica mi se pare ca viata e o crestere spirituala si o cale catre o anume desavarsire. Si ar fi imposibil ca o crestere sa se termine in neant/blank, in nefiinta. Ai crescut ca sa ce? Ca sa fii apoi aneantizat? E absurd.
Daca luam cresterea doar pe scara lumeasca ai eventual materiala, eu nu vad sensul. Ca toti ajung in groapa si nu iau nimic cu ei. Unora le mai ramane un renume. Dar și ăla, la ce e bun?
Ca se mai vorbesc inca 3-5-7-25-50 ani de tine dupa care uita toti si ca ai existat?

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Instinct de conservare au toate viețuitoarele. Asta e definiția viețuitoarei: se naște, strânge resurse, se înmulțește și moare.
Selecția naturală e ceva ce se întâmplă automat, fără a fi implicată voința cuiva. Viețuitoarele care nu au dorință de viață, care nu strâng resurse, care nu se înmulțesc mor, nu mai au urmași și asa dispare codul genetic care nu conține instrucțiunile care "trebuie".
Natura nu intervine cu nimic. Proprietățile materiei duc la organizarea materiei sub forma de viață în timp și prin selecție naturală. Nu e nevoie de voința unui personaj dintr-o carte cu povesti primitive inventat de oamenii "cinstiți".
De asta în codul genetic e conținut comportamentul cel mai potrivit pentru viețuitoarea respectivă și în final tot ce face viețuitoarea e să se nască, să strângă resurse (prin orice mijloace, inclusiv tâlhărie, minciună, înșelăciune), să se înmulțească și să moară. Că ar vrea să trăiască mai mult e ok, dar o viață lungă are și ea dezavantaje. Dacă viețuitoarele au viață lungă, evoluția se face mai greu. Moartea face ca prin selecție naturală să fie eliminat codul genetic „defect".
O viață lungă și înmulțirea în mod continuu a viețuitoarelor face ca într-un spațiu limitat numărul de viețuitoare să depășească capacitatea de menținere a vieții (cu resursele din acel spațiu) și se ajunge la un blocaj. Lipsa de resurse duce la moartea viețuitoarelor.
Asta e viața. O formă efemeră de existență a materiei într-o anumită perioadă de timp și doar atunci când condițiile o permit.
Dacă presupun că există un zeu atotputernic care a făcut tot ce există, atunci mergem mai departe cu raționamentul și vedem următoarele:
Are nevoie un zeu atotputernic de om? Nu.
Poate atunci un zeu atotputernic să iubească omul? Nu.
Așa cum nici unul din noi nu poate iubi un fir de praf, tot asa un zeu atotputernic nu poate iubi omul, nu ar face omul, nu l-ar interesa ce face omul, nu ar avea nevoie de ritualurile primitive ale omului, de cântece și poezii sau stropiri cu apă.
Lucrurile astea se văd în realitate.
Putea un zeu atotputernic care a făcut tot ce există să-i spună omului că Pământul e plat, situat în centrul Universului și că Soarele se învârte în jurul lui? Nu. Atunci cum e omul care ne vorbește despre Dumnezeu? E cinstit? Spune adevărul? Trebuie să îl credem? Trebuie să-l apreciem? Ce atitudine trebuie să avem față de omul necinstit, mincinos și nesimțit?
Ce face un zeu care e atotputernic și te iubește, se ascunde de tine? Nu poate să comunice cu tine? Se ocupă cu minuni și lasă oamenii pe care „îi iubește" în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, de sete, în accidente și în războaie? Ce face un zeu atotputernic, inteligent care „a făcut tot ce există" și „te iubește", face purici, păduchi, viermi, ploșnițe, căpușe, țânțari, viruși și bacterii?
Se vede contradicția dintre realitate și minciună.
Are nevoie un zeu atotputernic de credința omului? Ce să facă cu ea? Cine are nevoie de credință, zeul atotputernic care poate face orice și nu are nevoie de nimic sau omul mincinos ca să îl poată înșela și folosi pe omul naiv credul și neștiutor?
Un om ca să fie înșelat trebuie să fie neștiutor ca să nu cunoască adevărul și să aibă credință, adică să creadă minciuna spusă de omul mincinos.
De aceea, prin știință se ajunge la adevăr, iar prin credință se ajunge la minciună.
Credința omului în zeul din poveste e doar credința în omul mincinos și în minciuna spusă de el.
Dacă un mincinos spune despre mine unui om ca eu ii voi da acelui om după ce va face ceva 1 000 000 000 lei și dacă acel om îl crede pe mincinos, atunci deși face ce ii spune omul mincinos, când va veni la mine nu va primi nimic, pentru că eu nu am vorbit cu acel om, nu i-am cerut nimic și nu i-am promis nimic. Toată credința lui a fost în omul mincinos, nu în mine.
Asa e și în cazul zeului. Zeul e invizibil și surdomut, mai exact inexistent, nu a cerut omului nimic, nu i-a promis nimic și nu îi va da nimic omului credincios, pentru că acea credință a omului e doar în omul mincinos care a făcut promisiuni mincinoase în numele zeului inexistent.
Deci trebuie să ne așteptăm ca zeul atotputernic care lasă omul să moara de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie, zeul care a făcut purici, păduchi, ploșnițe, căpușe, țânțari, viermi, viruși și bacterii, zeul inexistent, invizibil și surdomut care are nevoie de cântece, poezii și de ritualuri primitive, zeul care a făcut Pământul plat în centrul Universului și Soarele să se învârtă în jurul Pământului să ne dea „viață veșnică" pentru ceea ce facem noi în viață? Da, dacă suntem naivi, creduli, neștiutori, dacă îi credem pe oamenii mincinoși și dacă nu gândim, exact așa vom crede.
Câteva citate:

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia învață cel mai mare neadevăr, că moartea nu este sfârșitul."

| Mtoni a răspuns:

Da, există speranța de a trăi veșnic. Citește-l sau urmărește-l pe doctorul Constantin Dulcan
https://youtu.be/MbGWwqaNgTs