Majoritatea poate, dar creştinii adevăraţi cred în Dumnezeu din dragoste. Cred în El pentru că Îl iubesc, pentru că ascultă rugăciunile noastre. Dar totodată trebuie să avem şi un respect faţa de El.
Amice, eu nu cred in dumnezeu, pentru ca asta simt eu in urma citirii bibliei si a experientei de viata. Cei ce cred in dumnezeu trebuie sa prinda "aripi"asijderea ingerilor. Ai vazut vreun specimen similar? Le este usor sa dea din plisc in favoarea domnului. Tu apreciaza-i pe cei ce nu vorbesc prea mult de d-zeu, ci infaptuiesc. Pana vorbesti, nu ai timp de fapte! Valabil si invers (pana infaptuiesti, nu mai vorbesti).
Nu, dar tu preferi sa stai la vaci in loc sa mergi la scoala ca sa devii ceva in viata?
Oamenii cred ca in dumnezeu in primul rand din cauza educatiei primite. mi sar parea normal copii sa nu mai fie mintiti ca exista dumnezeu, si sa decida ei singuri in ce sa creada, nu sa fie obligat si mintit sa creada in dumnezeu, asta e valabil pentru Romania
Posibil. Probabil că nu chiar majoritatea, dar sunt mulţi. De exemplu, eu acum nu mai cred din mai multe motive, dar acum ceva timp credeam doar din frică.
Desigur ca nu. Ei mai cred deoarece nu reusesc sa isi explice raspunsul unor intrebari. Sa dam cateva exemple:
1. Cum a fost creata lumea?
2. Cine a facut omul?
3. Ce se intampla dupa ce mori?
4. Cine ne transmite visele?
etc.
Intrebari la care ateii pot raspunde rational cu usurinta
Eu cel putin nu, eu cred, respect, nu sunt nepacatos, nu mieste frica de Dumnezeu, ci traind pe acest pamint murdarit de generatie dupa generatie, cu atitea mizeri ce exista pe el, pur si simplu sunt saturat. Prefer o viata mai buna, si cel mai important este viata vesnica, nu-l respect pentru frica de iad, sau ca mi-e teama de el.
El e tatal meu care mi-a dat viata, il respect ca sa nu-l supar, desi de multe ori calc pe bec, dar cerindu-mi iertare, el ma iarta, si frica de Dumnezeu nu exista.
Eu cred ca atunci cand crezi cu adevarat in Dumnezeu si esti un crestin adevarat nu mai ai frica de iad sau de moarte si frica de Dumnezeu inseamna sa nu pacatuiesti sau sa faci lucruri rele care lui Dumnezeu nu ii plac pentru ca atunci el te va pedepsi.
Dumnezeu nu vrea sa traim cu frica trebuie sa traim bucurandu-ne de viata care este un dar de la El,insa trebuie sa fim constienti de lucrurile care nu ii sunt placate si sa intelegem ca e spre binele nostrum sa le respectam, cu siguranta El stie cel mai bine ce e mai bine pentru noi si ce nu, insa unii ca sa profite de oameni profita de naivitate si il baga pe Dumnezeu intr-o lumina proasta, apoi omul intelege ca ori ii e frica de Dumnezeu ori ajunge in iad, si asta cu iadul iarasi o invatatura pentru a speria oamenii si copii.Lui Dumnezeu ii place sa avem respect profund fata de el si sa vada ca aplicam in viata noastra ceea ce El a trasat pentru binele omului.
Nu.asa cum a zis si pitbull305 cand ai credinta in Dumnezu si cand ai siguranta mintuirii nu iti mai e teama de iar pentru ca stii ca locul tau nu e acolo si stii ca iti vei petrece vesnicia in cer cu El. Dar mai e ceva. oamenii nu sunt crestini doar pentru ca le e Frica de Dumnezeu.Aceeasta frica e ca frica de Tata. Nu iti e frica neaparat de o posibila lovitura ci sa nu-L dezamagesti pe Tatal tau cersc. Dar Dumnezeu e un Tata iertator si La trimis pana si pe Isus ca sa moara pentru toate pacatele Noastre iar noi sa fim rascumparati prin El.
VLadAlexandru05 întreabă: