| Lion56 a întrebat:

Oare sa ne miram ca in Romania, cand un om care n-are treaba cu religia aude de crestinism, intoarce spatele? Daca cineva ar vrea sa afle ce e crestinismul, ar veni in tara noastra, ca doar, suntem 80-90% "crestini". Si ce ar vedea? Aici nu ma refer la cei 70-80% care injura de toti sfintii, ma refer la religia majoritara in stat. Deci, cozi la pupat oase putrede de om, de animal, dupa caz, cozi la apa mai magica decat aia din Harap-Alb, inchinare la sute de zei si la icoanele lor(cu alte cuvinte un crestinism care incalca cea mai mare porunca: "Numai lui Dumnezeu sa te inchini", nu sfintilor), cozi in coate si genunchi in jurul manastirilor, posturi fara rost, totusi bune pentru slabit, copii botezati cu forta, "nu cumva sa mearga in iad", ca na, apa magica conteaza..crestini care insa n-au citit Biblia in viata lor, asa explicandu-se de fapt de ce inca mai tin niste basme si traditii omenesti. Deci oare asta este crestinismul?

Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Asta e crestinismul in interpretarea locala, pentru ca obiceiurile si traditiile variaza de la tara la tara. Majoritatea romanilor practica un crestinism conventional (primim pe popa la Boboteaza si platim contributie la Biserica) fara sa se gandeasca la invataturile sau valorile crestinismului.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

"crestini care insa n-au citit Biblia in viata lor, asa explicandu-se de fapt de ce inca mai tin niste basm"

pai cum vine asta?
biblia nu e plina de basme?

| Steregoi a răspuns:

Pentru ca sunt jupuiti de ateii din vest si din est. Dar tu cand te uiti la basmele de la tv si visezi la colonizarea planetei pustii Marte cum e?

| Mircea08 a răspuns:

Ceea ce ai spus tu nu este crestinism, este o invatatura a unei religii (ortodoxa). Sunt multe religii care spun ca sunt crestine, dar logica spune ca cel mult numai una poate fi cu adevarat crestina, celelalte nu, pentru ca au o alta invatatura. Crestini sunt numai aceia care traiesc potrivit invataturii lui Iisus. Sa stii ca Iisus a spus sa nu judeci pe altii, nici sa iti bati joc de cei care au fost manipulati sa creada intr-o dogma. Poti critica dogma cat vrei, ca si eu o critic, dar nu si pe oameni
In Romania, si nu numai, crestinismul este criticat, iar acest lucru se stia demult ca se va intampla, dar asta din cauza TUTUROR RELIGIILOR nu numai din cauza ortodocsilor :
"Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, CALEA ADEVARULUI VA FI HULITA; Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte şi pierzarea lor nu dormitează."

(A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru – 2/2, 3)

| BogdantheDreamer a răspuns:

Nu nu este "asta" crestinismul. Descrierea de mai sus apartine cel mai probabil genului incult, dar in rand cu moda(ca asa e la moda sa nu crezi in Dumnezeu ca e rusine), genului de om ipocrit, care isi da cu parerea despre orice, chiar daca nu a pus mana in viata lui pe studiul acelui orice.

O parere inutila si muuuuult prea marunta pentru a fi luata in seama de cunoscatorii doxologiei, asa ca nu te asteapta la raspunsuri serioase.

| doctorandus a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Apartine genului pocait.

| slayer09 a răspuns:

Fiecare are dreptul si libertatea de a face ce vrea el, asta inseamna ca ceea ce vezi este doar ideea, principiul, gandul asupra crestinismului omului, asa cum il intelege el...asa cum multi vor sa demonstreze ca nu exista Dumnezu, asa sunt unii care vor sa demonstreze ca exista Dumnezeu prin impunere si prin "obligatie", mie asta, cel din urma nu mi se pare a fi o metoda foarte buna de a trece la credinta in Dumnezeu, pentru ca Dumnezu nu vrea ca omul sa vina cu forta, ci cu voia lui si cu buna stiinta, nu obligat, pentru ca fiecare avem liberul nostru arbitru. Asa ca nu trebuie sa judeci, daca sufletul tau este in pace si iti place sa stai asa cum esti tu, si nu vrei sa pupi moaste si sa nu postesti si sa nu ai copii botezatii, este strict treaba ta, de ce iti pasa tie de altii care stau la cozi si pupa moaste? cu ce te incalzeste ca ei se inchina lor? Iar daca vrea cineva sa vina la crestinism sa Il cunoasca pe Dumnezeu, Dumnezeu il va indruma, daca inima lui este sincera si va vrea asta.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Gresesti, nu sunt cozi, e bataie si scandal, despartite de jandarmi

| debarasator63 a răspuns:

De ce avem nevoie de religie daca avem Facebook? Oare adevarul nu-ti vine online pe Facebook? Nu trebuie sa gandesti, trebuie doar sa cezi ce-ti spun aia acolo. Ceva de genul era si religia in evul mediu. Si acum ne miram ca nu stim ce-i Dumnezeu, ca nu mai avem valori spirituale, ca suntem o turma mare, mare de oi (si berbeci evident) sau zombi, cu niste smartphonuri prinse de gat

| Absolutum a răspuns:

Salut! NU acesat nu este crestinism, nu are nici o legatura cu credinta, este religie curata. Dar ce este religia? Pai in primul rand este un set de reguli impus de oameni ce trebuie respectate si un mod foarte bun de a te folosi de oameni, de ai prosti si indeparta de realitate. Asta a facut religia de secole, a stat impotriva dezvoltarii, a tot ceea ce a insemnat adevar si libertate. Acum, ce este credinta? Cati oameni cred cu adevarta in Dumnezeu? Raspunsul este foarte putini, nici eu nu cred in Dumnezeu pentru ca nu stiu exact ce este dar respect oameni care cred liber si fara reguli in El. Iar crstinti se presupune a fi oameni care il urmeaza pe Hristos...dar in zilele noastre mai degraba o urmeaza pe Maria!