E destul de amuzant cand vezi ca exista atei care iau religia mai in serios decat crestinii...
Eu unul nu vad de ce sa fii atat de interesat de un domeniu in care nu crezi, pare o pierdere de timp.
Cu toate ca o cearta ocazionala iti mai lumineaza ziua. (recunosc)
Dar hey...I'm just a special butterfly...ce stiu eu?
Nu e nici un razboi e pur si simplu exprimarea libera castigata cu greu, diferenta e ca uni gandesc rational si logic pe baza unor dovezii si alti cred intro carte scrisa de niste simpli ciobani la stana de oii sub luna, eu nu pretind ca stiu adevarul dar sigur nu e cel pretins de crestinism, omule stiinta se baseaza pe dovezii da nu pe cartii scrise cu mii de ani in urma
Fiecare dintre noi trebuie să fie sigur pe ce învățături isi așează picioarele. Unii își construiesc casa pe nisip, iar alții pe stâncă -care este Domnul Isus. Valurile vor izbi în toate casele; dar vor rămâne în picioare doar acelea care au fost zidite pe stâncă.
Ca și creștin am de dus o luptă -o luptă ideologică împotriva unui vrăjmaș nevăzut, dar si împotriva înclinațiilor mele păcătoase, ale dorințelor firii pământești in care toti ne-am născut și care au ca scop distrugerea sănătății in viața aceasta si mai târziu pierderea vieții veșnice. Mai pe scurt, dorința lui Dumnezeu este de a forma în noi caractere frumoase, integre atât pentru viața aceasta cât și fără de care nu vom putea moșteni viața veșnică.
Așadar, este spre binele meu de a nu răspunde cu rău pentru rău, de a nu mânca ceva ce știu că nu este sănătos, de a nu citi, asculta sau viziona ce știu că m-ar îndepărta de Dumnezeu pierzând astfel puterea de a lupta mai departe împotriva inclinațiilor nesănătoase.
Fiecare dintre noi se află în acest război dintre bine si rău, dintre Hristos și Satana. Teren neutru nu există. Cei care nu luptă împotriva răului si se consideră a fi spectatori, sunt deja câștigați de cel rău. Noi nu putem sa biruim pe cel rău prin puterile noastre; cine se încumetă să facă asta este deja biruit. Să ne asezam voința de partea lui Dumnezeu si vom fi biruitori.
Si credinciosii si ateii au personalitati diferite si au propia conceptie privind formarea lumi.
Atata timp cat discutiile se poarta in mod civilizat fara injuraturi, jigniri, nu vad care ar fi problema.
Nimeni nu detine adevarul suprem, totul se bazeaza pe logica.
Interesant la atei, la sceptici, e ca mereu cauta dovezi, siguranta. De ce?
Ateii sunt increzuti, batjocoresc si ataca. Pe mine, personal, ma scoate din sarite ignoranta si prostia. De ar durea prostia, multi ar fi morti deja...
In general oamenii se plictisesc si nu au ce face. Pana la urma nici una din cele doua tabere nu are dreptate.
E o prostie sa-l compari pe Dumnezeu cu Mos Craciun.Nu exclud posibilitatea existentei unei forte divine care sa ne fi creat, poate nu chiar cum este prezentat in biblie.
Nu e o prostie,Dz il iei din biblie,din Coran, nu din alte parti, tu vorbesti de un zeu personal, dar ideea ti a venit tot din promovarea facuta prin cartile astea antice, iar comparatia cu Mos Craciun e cat se poate de corecta.Freud a spus ca omul,unii,din frica isi creeaza tot felul de divinitati,tocmai din frica de sine,de faptul ca nu exista ceva finit, atotputernic etc
Totul e o chestiune de perspectiva, incearca sa vezi dincolo de ce ai fost invatat, include te si pe tine ca parte integranta a acestui univers, nu te exclude
Pe de-o parte ai dreptate.Numesc ''Dumnezeu'' o anume forta care a creat totul intr-un fel sau altul.Desi numele e acelasi pe care il folosesc credinciosii pentru a descrie tot un creator, perceptia e diferita.De exemplu, eu nu cred ca Dumnezeu e o fiinta cum spune sf. treime ''Dumnezeu este o fiinta intreita in persoane'' ci o forta, ceva mai presus de puterea de intelegere a oamenilor. Iisus poate ca a existat dar asta nu inseamna ca este fiul lui dumnezeu (asta-mi suna a basme). Probabil era un nebun ale carui idei au fost mai mult decat agreate.Dar pe de alta parte gresesti.Am exclus deja ce spun toate cartile sfinte.Nu stiu ce forma are dumnezeu insa probabilitatea ca nimic sa nu fie din intamplare este destul de mare.
Pai oamenii cred ce vor. multi cred in Dumnezo chiar daca nu lau vazut sau nu au primit vreun semn de la el. Illuminati confirmed. ALtii cred in ordinea mondiala si satana. fiecare cu ce vrea sa creada. asa ca pretind ca stiu tot.
Cum adica satana? Te referi la atei aici?