Lumea nu ne iubeste, pentru ca nu mai mergem impreuna la acelasi potop de desfrau.Nici pe Domnul Isus nu l-a iubit.
Deci haideti cu totii sa fim crestini nu?
Eu personal sper si cred in continuare ca o sa schimb ceva. Opinia mea va fi tot timpul exprimata.
Iar ce ai zis tu cu, calitatile alea .Generalizezi.Eu unu laud persoanele care dau exemplu de astfel de calitati.Si ele nu sunt calitati crestine ca nu lea inventat biblia.
Ce de fapt pot generaliza eu este urmatoarea chestie.
Daca arata mila, compasiune, moralitate, dreptate, curatenie trebuie neaparat sa fii crestin ca doar biblia invata despre ele.
Parca ziceai ca ai prietene care nu-ti impartasesc fanatismul pentru Dumnezeul tau. Sunt false cumva? Sau tu esti?
Este scris in Biblie ca lumea nu ne iubeste pentru ca nu mai mergem cu ea la distractiile ei. Am prietene cu care ma inteleg foarte bine, desi nu merg impreuna cu ele la distractiile lor. Dar nu ma refeream la ele, ci la lume in general. Nu vezi tu chiar si aici, cati sunt impotriva pentru simplu fapt ca Il iubesc pe Dumnezeu si traiesc dupa principiile lui? Dar, tu, ce fel de prietena esti?
Schimbarea vine din interior.trebuie sa ne nastem din nou.nu merge cu spusu parerii si schimbarea celorlalti.numai un prost poate gandi ca va schimba el lumea.nici Iisus nu a schimbat-o fiindca el a venit sa implineasca legea.a biruit lumea cu ale ei, a biruit moartea facandu-se pentru noi viata, dar schimbarea a inceput cu el si cu ucenicii dinlauntru. dupa aia cu ceilalti. cred ca asa trebuie sa facem toti, din dragoste pentru ceilalti, pentru Dumnezeu si din convingere cu credinta.
Bine, neprihanita neamului, la tine s-o gatat potopul de distractii.
Si sa stii ca daca ti-ai iubi tu Dumnezeul o ţâră mai discret, nu cred c-ar mai sari pacatosii pe tine. Da' cre' ca tie-ti place asa...
Ai vazut ce fel de prietena is iio? Din aia care daca tră sa-ti spuna ca azi esti dili, o face. Si te si injura, daca-i nevoie.
Ramanem prietene, da?
Salut,te inseli acelea sunt valorii omenestii nu crestinesti, si triburile africane stiu ca minciuna,hotia,crima trebuie pedespsite si multe lucruri,crestinismul este doar o copie mitologiilor antice
in evul mediu cum era numa pace si iubire?
crestinii au persecutat pe alti nu invers de minti? ce cautau crestinii in africa,asia,australia,cele doua americii? au mascarat popoare intregi crestinii, razboaie, rasism, ura si multe lucruri oribile, crestinismul nu a fost persecutat ei au peresecutat pe alti mergeau si violau copii prin africa preoti catolici, omorau pers care nu se inchina lui dumnezeu, si in prezent cine
face razboaie in lume = crestinii
2 crestinismul a rezistat prin crime, frica, ura multa nu iubire si iudaismul a rezistat dar fara crime, ura etc
Ce sa schimb ipocrizia din crestinii,ura, falscitatea, obsesia de a face razboaie, de a infometa popare intregi, de a indoctrina copii de micii, eu ca ateu daca as putea as schimba dar scimbarea vine si din interior
Draga mea, am si eu distractiile mele.Nu imi plange tu de mila.Stiu sa ma bucur de viata, de natura, de familie si prieteni, dar intr-un mod diferit! Depinde, sa ma mai gandesc!
Vai, persecutaților, musulmanii pe care i-ați măcelărit în Cruciade sau presupușii „eretici" torturați de Inchiziție nu se compară cu voi.
Să nu mai vorbim despre grupurile creștine care evită și resping „intrusul" de altă viziune religioasă - s-a întâmplat cu mine și cu un coleg adventist.
Ce replica inteligenta...Nimeni nu zice asta, dapai sa se si mandreasca... Daca nu stii ce zice evolutionismul numai comenta.
Păi tu ești cam neinformat, sunt atâtea critici la adresa musulmanilor, dar și asupra altor religii. Atâtea clipuri creștine care fac musulmanii teroriști și tot așa. Oricum creștinismul chiar e religia care merită să fie cel mai criticată.
1) Este cea mai stupidă religie, din cauza căreia au fost uciși milioane de oameni, cred și eu că trebuie criticată.
2)Stai calm că multe religii au fost criticate și creștinismul nu-i cea mai veche.
Lumea este intr-o continua schimbare, iar crestinismul a rezistat si va rezista de-a lungul vietii
Iti spun ca te inseli.mergi si tu la o biserica crestina si o sa vezi ca acolo nu esti invatat sa urasti, sa faci crime acolo esti invatat sa iti iubesti semenii mai mult decat pe tine insuti. toate au fost inventate de catre persoane rele la suflet si credem ca in cer o sa-si primeasca rasplata. iudaismul nu cred ca isi iubeste semenii.musulmanii si iudeii au razboaie in afganistan, crestinii venind doar in apararea populatiilor de acolo luptandu-se pentru drepturile acelor pers
Scriu aici pentru ca nu am timp sa va raspund tuturora. M-am distrat copios pe seama acelora care pun razboaiele pe seama crestinilor :0. Se vede clar ca nu aveti habar despre ce vorbiti! Cruciadele si inchizitiile nu le puteau face niste crestini pentru ca cei care cred in Isus vor cauta sa implineasca poruncile Lui, iar cea mai mare porunca este " sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti ". Acum, daca te nasti intr-un garaj nu inseamna ca esti masina. Asa si cu crestinismul:daca te nasti intr-o tara "crestina" sau intr-o familie de crestini, esti si crestin. Asta este o decizie libera si neimpusa, de a devenii crestin. Ucenicii lui Isus au fost majoritatea ucisi pentru ca vorbeau liber si deschis despre ceea ce au trait ei alaturi de Domnul Isus si pentru marturia lor au fost persecutati pana la moarte. De atunci incoace se intampla asta. Inainte nu existau crestini, primii care au primit numele de crestini au fost ucenicii din Antiohia. Apostolul Petru a fost rastignit dar pentru ca nu s-a considerat vrednic sa moara la fel ca Domnul Isus a cerut sa fie crucificat cu capul in jos. Nero a ucis crestinii dandu-le foc dupa ce mai inainte erau bagati in smoala si isi lumina strazile cu acesti oameni arzand. Iar voi acum, unii dintre voi faceti pe desteptii spunand ca ne victimizam. Nu este adevarat! Si ca sa stiti si voi, pentru un crestin, suferinta de acum nu se compara cu slava viitoare. Acest Isus despre care voi aproape nu aveti habar, pe care nu vreti sa-L cunoasteti ca Domn si Mantuitor ne da puterea de care avem nevoie sa biruim. In El ne incredem pana la capat, prin puterea Lui, asa ca va rog eu frumos, nu va mai osteniti degeaba ca sa ne faceti in toate felurile, ca va raciti gura degeaba. Cat despre injuraturi sau mistouri, putem si noi, ca doar nu suntem de pe alta lume, doar ca nu vrem. Dumnezeu sa va binecuvanteze, fie ca vreti, fie ca nu!
1) Diavolul nu doarme niciodata
2) Nu-s ateu, ci ortodox, si e posibil sa schimbe, pe cei slabi, pe cei care sunt ortodocsi numai cu numele, care sunt slabi in credinta, acum nu mai e ca pe vremea lui Nero cu torturi fizice, acum vin si te iau asa, cu zaharelul, te duc cu presul si te ametesc cu teoremele lor.
Cauta pe google "experimentul zimbardo" si apoi comenteaza. fara reguli am fi niste animale.
http://sfatuire.wordpress.com/tag/zimbardo/
Fara frica de Dumnezeu am facut aproape orice pacat in afara de crima. Ar fi trebuit sa infund puscaria...