Nu stii bine. Sintagmele "inainte de Hristos" si dupa Hristos" se folosesc pentru indicarea datelor calendaristice, socotind ca data zero data nasterii. Sunt similare sintagmelor "inaintea erei noastre" si "era noastra". Numai bine!
Vechiul Testament si Noul testament. Inaintea erei noastre - tot ceea ce s-a petrecut de cand Dumnezeu a creat lumea si pana la nasterea lui Iisus. Era noastra - de la nasterea lui Iisus pana in zilele noastre. Lumea exista cu mult inainte ca Iisus sa vina pe pamant. Si cum sa creeze Iisus lumea materiala? Lumea exista inainte ca Iisus sa vina pe pamant. Doar nu a venit singur pe pamant si a creat toti oamenii care erau atunci pe pamant. Fecioara Maria, mama Lui, cum il mai nastea daca ea nu ar fi existat inaintea Lui?
Pai nu Isus Hristos a creat lumea, ci Dumnezeu.
Cred ca ai mai auzit da aceasta rugaciune, este crezul citeste-o cu atentie si poate iti dai seama
Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,
Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din Lumina,
Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iar nu facut;
Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
Si S-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
A caruia imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul,
Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit,
Carele a grait prin prooroci.
Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica;
Marturisesc Un Botez, spre iertarea pacatelor;
Astept invierea mortilor;
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin!
Sper ca ti-am fost de ajutor
Funda?
Scuze, te-am votat doar, am dat funda acum 5 minute inainte sa razpunzi, sorry
Pai nu Isus Hristos a creat lumea, ci Dumnezeu.
Cred ca ai mai auzit da aceasta rugaciune, este crezul citeste-o cu atentie si poate iti dai seama
Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,
Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din Lumina,
Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iar nu facut;
Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
Si S-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
A caruia imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul,
Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit,
Carele a grait prin prooroci.
Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica;
Marturisesc Un Botez, spre iertarea pacatelor;
Astept invierea mortilor;
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin!
Sper ca ti-am fost de ajutor
Dumnezeu a creat lumea, dar Crezul pe care il dai tu ca exemplu aici spune ca Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Sfantul Duh sunt una si aceeasi fiinta intreita in persoane! Nu mai accentua diferenta dintre Iisus si Dumnezeu! Crezul chiar din aceasta cauza a fost creat
Nu'i nimic si scuze pentru dublu post imi daduse eroare si credeam ca nu am postat
Ei se refera la nasterea lui Hristos pe pamant, nu la existenta lui preumana.
Nu Iisus Hristos a creat lumea materiala, ci tatal sau. pana la nasterea domnului sunt relatate si in biblie prin vechiul testament fapte ale unor profeti si culturi dinaintea nasterii lui Iisus.
daca e sa ascultam ce spune biserica
Draga Cristi, intrebarea ta e logica, dar avand prea multe cunostinte care se bat cap in cap, nu poti gasi raspunsul. De vina sunt orele de religie, care te invata gresit, nu cele de istorie.Biblia Afirma, ca Isus a venit pe pamant in jur cu 2000 de ani in urma, sub forma carnala, adica ca om.Nu exixta anul 0 ( zero) deoarece zero nu exista in numerologia latina, totul incepe cu 1, dupa 2, 3 4 adica I II III IV etc. Anul zero nu are simbol.sim nici secolol zero.
s-a facut treberea prin bule papale, de la sec I inainte de Hr, si Sec 1 dupa Hr. (Nu are legatura cu intrebarea ta.) Adevarul e ca Dumnezeu a creat toate lucrurile din univers inclusiv oamenii, si le-a facut. atentie. prin intermediul lui Isus Cristos, fiul intai nascut. Isus A a fost prima creatie a lui Dumnezeu, prin care s-au creat celelalte lucruri. Col 1-15-17 Isus in existenta sa preumana, era mester iscusut, alaturi de Tatal, cum se spune si in Cartea Proverbele.Isus a primit numele Isus cand a Venit pe pamant.In existenta sa preumana, Isus nu era una si aceeasi cu Tatal, cu se spune, Sfanta Treime--( total gresit) aceasta invatatura nici macar nu apare in Scripturi, si nici cuvantul Trinitate. Isus are un inceputi Tatal nu are, si este mai mare decat fiul, Iar Duhul Sfant, este o forta activa, impersonala, fara decizii, fiind forta sau puterea lui Dumnezeu. Ea poate fi folosita la orice, oriunde, si de poate primi de catre persoane, la fel cum l-a primit si Isus la Botez. In cartea Proberbele 30:4 se farce distinctia clara intre numele tatalui, si numele fiului, deci nu este unul si acelasi, sunt 2 pers diferite. Isus nu s-a desprins din Tatal, cand a venit pe pamant, ci a fost din totdeauna o persoana separata, creata, bineinteles in unitate si intelegere, perfecta cooperare cu Dumnezeu. Daca vei face cercetari aferente, vei vedea ca Isus are Glas de Arhanghel, este conducatorul unicei osti ingeresti din ceruri, si el il va arunca pe Satan in Abis.
Este numit cu numele de Arhanghelul Mihael, vezi cartea Iuda, si cartea Daniel, (cand a fost inchis in Babilon) compara cu 1Tes 2:16, Dan 10:13, 21 Dan 12:1, Iuda 9. Isus a colaborat cu Tatal la creare, si a adoptat trup carnal in primul secol. Poate ca ar trebui sa ii intrebi pe cei de la ora de religie ce parere au despre versetele aseta, sa vezi ce paspuns primesti. Daca vor avea o Biblie pe-acolo, ceea ce ar fi normal sa aiba. multumesc
anonim_4396 întreabă: