Acum ca ai pus intrebarea nici eu nu vad vreo legatura, probabil e doar un reflex de a lovi in BOR.
MAi ce e cu poza aia de profil? ma sperie.
Ce religie esti?
Cica sa aduca consolare. Dar ei s-au ascuns. Pai daca sunt pastorii turmei, ar trebui sa-i poarte de grija, dar ei ce fac? Cu ce isi aduc aportul la bunul mers al societatii? Au spus ca nu le trebuie tinerilor biserica. Dar ce gasesc in biserica? Invata acolo sa fie credinciosi? Nu, caci nici ei nu sunt, lupta impotriva lui Dumnezeu si a neamului lor. Fac exact invers fata de ceea ce vrea Dumnezeu. Impiedica oamenii sa studieze Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu, ii insala si-i induc in eroare, pe cati pot, desii fac tot felul de scene pentru a atrage cat mai multi oameni necajiti, caci din pacate asa ceva gasesti la noi, si dealtfel si-n alte tari, dar noi avem prioritatea asupririi, a coruptiei, a inselatoriei, a ipocriziei. Vai de ei. Calauze oarbe le-a spus Isus ca sunt.(Matei 23:4-)Sunt interesati de banuti, si alte daruri, nu de-a face vointa lui Dumnezeu.
Nu impiedica biserica pe oameni sa studieze Biblia, ci daca oamenii s-ar duce la biserica, ar invata mare parte din biblie fara sa fie neaparat sa o studieze. Vad ca sunteti la fel de pierduta in spatiu ca ceilalati care nu au niciun habar de biserica. Si daca nu ma credeti pe mine, duceti-va Intr-o biserica ortodoxa ca sa constatati si sa verificati, cel putin duminica de dimineata la utrenie si Sf. Liturghie. Asta ca sa nu mai mentionez si de celelalte sluje: Vecernia, Pavercernita etc. Doar lenea omului impiedica la citirea Bibliei, sau lipsa de timp in unele cazuri
Da stiu ce spui,iaca eu sant ortodox,si sant mai catolic decat papa,la fel ca tine, pariez ca nici predicatorul ori pastorul tau nu e asa de credincios, cinstit, si buna ca tine, da asta e, nu putem judeca fiindca judecatorul ce ar mai face atunci?
Asculta, straduieste-te sa accepti adevarul nu doar minciuna. Spune-mi te rog, daca sunt eu chiar asa pierduta-n spatiu si tu esti pe pamant, inseamna ca ai loc in beserica sa analizezi ce rol au,, praporii", cadelnita, sfesnicul cu care iese popa de dupa iconostas si cantorul fuge dupa el ca sa fie pomenit si el, ce rol are,, paharul de obste " din care mancati pita cu vin, ce rol are masa de dupa iconostas, cine i-a spus popii sa-si ia toale lucii pe el,? Unde este scris in Biblie despre utrenie, despre liturghie, si alte bazaconii ce le fac folosind obiecte de cult, ca sa induca oamenii in eroare. Cine le-a poruncit sa faca asa ceva. Unde este scris in Biblie ca Isus Cristos marele Preot si Rege, a facut asa ceva sau le-a spus continuatorilor lui sa faca la fel? Cand a tras Isus clopotele sau a batut,, toaca"? Cand a scris careva apostol sau profet ca si-au facut careva,, cruce, s-au inchinat la ea, au pupat-o, sau au aruncat-o in Dunare? Stai drept, judeca si spune adevarul, fara ocolisuri si ipocrizii. Fii sincer odata-n viata. La care Dumnezeu se inchina toti cei ce sustin aceste lucruri?! In biserica nu se studiaza Biblia, se citeste doar un pasaj dintr-o Evanghelie de catre popa, si unul de cantaret sau diacu, ata si voi la indemnul popii trageti concluzii.Nu?
Dar de Sfintii Parinti ati auzit? Presupun ca da. Daca ati studiat in amanuntime Biblia stiti foarte bine raspunsurile la anumite intrebari dar pur si simplu le ignorati. Am sa va raspund partial la intrebari, cat pot dupa ce am priceput si eu, atat cat pot. SF. Euharistie stiti foarte bine ca a fost intemeiata de Hristos la cina cea de taina: "Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi." (Luca 22, 19-20). Iar faptul ca preotii sunt continuatori ai lui Hristos (nu inlocuitori, ci continuatori) dar si puterea Sf. Spovedanii reiese din: "Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit si Eu pe voi. Si zicând aceasta, a suflat asupra lor si le-a zis : Luati Duh Sfânt; cărora veti ierta păcatele, le vor fi iertate si cărora le veti tine, vor fi tinute" (Ioan 20, 21-23); bineinteles ca puterea de a lega si dezlega păcatele o are in exclusivitate Hristos, dar prin preoti. In fine. Nu mai lungesc vorba, lucrurile acestea ar trebui sa le stiti ca doar studiati biblia. Daca mai aveti nelamuriri va puteti prezenta la orice preot sau om care a studiat teologia. Cat despre Sf. Evanghelii, citite la Sf. Liturghie, reprezinta esenta, lucru pecare de asemenea il stiti si il ignorati...si nu ati inclus si Utrenia, Vecernia etc. unde se mai citeste de asemenea. Pe de alta parte se fac cateheze, conferinte si atatea articole pe diverse teme si religie in scoli. Destule cat sa se incurajeze studiul bibliei. Dar interpretarea ei, fara un indrumator, dupa capul propriu si fara prezenta la Sf. Liturghie, este extrem de periculoasa. Noapte buna doamna.
Iehovistii nu deschid biblia, ci doar brosurile cu indoctrinarile sectei. Nu au de unde sa stie faptul ca evreii Vechiului Testament aveau (sau după caz chiar au) nenumărate OBIECTE DE CULT, cerute de Dumnezeu sau de profeti:
-sfeşnice, lumânările, Chivotul legii, HERUVIMII DIN AUR(!), veşmintele specifice, cărţile de cult, jertfele specifice, diferite obiecte şi materii indispensabile cultului, rugăciuni fixe, Scrierile sfinte, Yarmulke, Kippa (acoperamantul capului), mezuzot (cutiuţe care se puneau simbolic pe tocurile usilor), Mezuzah (tocul usii cu valoare simbolică), Tzitzit (franjuri rituale atasate unui vesmant purtat de un barbat), obiectele şi materiile folosite în ritualul circumciziei, alte obiecte: Bimah, Aron Kodesh, Mizrah – zidul plangerii, Petikha (draperia care acoperea Sfânta Sfintelor), Aliya, Hagba si Glila, Karen Kayemet LeYisrael (cutia ce culoare albastru cu alb necesara strangerii fondurilor), tefillin (cutiute negre la care sunt atasate curele de piele neagra), arba kanfot (cu câte 613 franjuri), etc...
Alături de obiectele de cult insultate de către eretici se află şi gesturile CU VALOARE SIMBOLICĂ nerecunoscute în general de către aceştia. La evrei spre exemplu, acestea erau întâlnite cu mare ABUNDENŢĂ: ruperea hainelor -Kriyah- (pentru a exprima durerea), Nichum Avelim, Kaddishul, ceremonialul Bar-Mitzvah, ceremonialul Tahara, misiunea celei numite Chevra Kaddisha, ceremonialul numit Brit Milah, etc, etc...
Stark? ei vor spitale,nu vor catedrale.ei vor in club,sa-i cante si sa-l slaveasca pe satan,dar de incendii si de moarte sa-i scape Dumnezeu si popa.ei vor sa se distreze si nu sa munceasca dar bani sa aiba precum popii.ei sant o turma, dar nu recunosc si spun de crestini ca ar fi.ei nu stiu ce e cu ei, nici ce vor, nici de ce vor daca vor, dar vor.
Patriarhul, din cate stiu, a dat porunca ca in parohiile din care faceau parte victimele sa se faca colecte. Plus ca in aproape toate bisericile din tara ei sunt pomeniti. Si din cate am auzit la TV, Patriarhul a facut o declaratie si era foarte suparat pentru. ca nu a fost publicata. Plus ca in multe orase, de ex in Cluj, de unde sunt eu, zeci de preoti au facut o slujba de pomenire, in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Andrei, si cred ca si in alte locuri. Iarasi, Patriarhul a inmormantat-o pe femeia aceea de serviciu de la club, ce avea 5 copii. Si in cele din urma, Patriarhul a trimis preoti la locul accidentului, iar multi dintre ei au mers prin spitale la victime. Deci, eu zic ca Biserica nu a fost nepasatoare fata de ei si ca e o manipulare faza asta ca Biserica nu a facut absolut nimic. Apropo, incendiul acesta nu a fost atat de "banal", au murit 32 de oameni, vreo 160 de raniti, 70.000 de oameni adunati in strada si un guvern dat jos. Vom vedea daca vom schimba ceva.
Eu totusi, zic ca Patriarhul si-a dat interesul pentru. victime, desi nu a fos personal la locul incidentului.
Si-a dat interesul numai dupa ce multimea a inceput sa urle. Pana atunci, o ardea tupeist cu "nu ziceti bisericii ce sa faca" sau "oamenii sa mearga la biserica nu in cluburi" sau "noi nu mergem decat unde suntem invitati" si alte idiotenii de genul acesta.
Cand a vazut ca afirmatiile respective ii aduc probleme si ca "oile" fac galagie, a inceput cu "hopa scuze".
Nu e neaparat vorba de "prezent la locul faptei" ci e mai mult vorba de suport voluntar si dezinteresat lucru de care BOR nu a dat dovada.
E interesant cum exagerat de multi oameni au sarit in ajutor neinvitati iar BOR ajuta doar cu invitatie dar culmea, cand vine vorba de cersit bani, cei dn BOR se baga in seama neinvitati.
Cum ajuta BOR de cele mai multe ori? Pai cam asa :
X - Bai, niste unii au nevoie de ajutor, motiv pentru care vrem sa ne dati bani ca sa-i ajutam cu toate ca noi avem averi uriase si nu platim impozit.
Deci repet ca sigur nu ai inteles : nu e neaparat vorba de "prezent la locul faptei" ci e vorba de ajutor voluntar si dezinteresat iar BOR nu a dat dovada de asa ceva.
Ei au sarit in "ajutor" numai dupa ce "oile" au inceput sa faca galagie. Pana atunci exagerat de fericitul Daniel si altii ca el o ardeau tupeisti iar dupa ce au vazut ca au probleme, au inceput sa-si ceara scuze si sa o arda mielusei.
Mai MORTI CU MORTI SI VII CU VII da? Biserica s-a rugat pentru ei fara sa spuna lumea. E cel mai folositor ajutor care il puteau primi.
Nu au facut nimic altceva deoarece nu se cuvine sa meara acolo si sa faca slujba intr-un loc unde a fost IADUL facut de oameni fara minte. Urgie ce am vazut pe internet ce sa facea acolo! Nu iei tu deciziile la Patriarh.
Si tot atata va legati de bani? Sti ce? e cam asa:
Dumnezeu ne cere bani in primul nu preoti, si de ce? pentru ca la judecata sa avem macar o ţâră de comoara in Rai!
Noi dam bani si castigam mai mult dupa aia fara sa ne dam seama dar atata timp cat nu esti crestin ce tot atata va freaca grija ce facem noi? va e ciuda ca nu va dam bani la cluburi si alte ca**turi?
Te legi de BOR te legi de Dumnezeu.
SCRASNIREA dintilor va asteapta la judecata, asta spune Biblia
Am vrut sa-ti raspund la idiotenii dar am sters ce am scris cand eram pe la jumate. E clar, esti un troll.
Asta vom vedea la judecat ca aici nu pot face prea multe.
RAY întreabă: