| Steregoi a întrebat:

Omul viu e de fapt doar materie moarta care gandeste adica are neuroni cu impulsuri electrice slabe in timp ce fulgerele sunt impulsuri electrice mari?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
42 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Steregoi explică (pentru OctavianDanielMaria):

Viata e un fel de energie coordonata. Viata nu depinde de materie, chimie, biologie.

Cred ca tu aberezi.

Ti-am scris mai sus. Nu stii sa citesti?

| RpxOnAir a răspuns:

Pui intrebari din ce in ce mai ridicole

| Steregoi explică (pentru RpxOnAir):

Da, intrebarea e ridicola si oarecum ciudata insa prin intrebare am vrut sa scot in evidenta modul de gandire general. Exact cum spune si dany1988 la fel este gandirea generala. Viata e privita ca dependenta de materie insa nu este asa. Daca privim la eventualele cauze datorita carora a aparut materia si organismele biologice putem deduce ca viata este ceva foarte fin si foarte fragil si daca apare o discontinuitate viata nu-si mai produce efectele in acea directie. Mai exact cand un om moare viata nu reapare in acea persoana de la sine. Sunt multi oameni care mor avand o integritate corporala suficienta pentru a mentine viata insa cu toate acestea ei mor fara sa aiba vreun accident sau fara sa sufere de vreo boala. La unele decese nu se scrie corect motivul decesului pentru ca nu exista vreun motiv clar si uneori se improvizeaza.

| Steregoi explică (pentru DracuIa):

Intrebarea mea ironizeaza ateismul care elimina duhul de viata din schema. Am omis sa pun ghilimele adica "Omul viu e de fapt doar materie moarta care gandeste adica are neuroni cu impulsuri electrice slabe in timp ce fulgerele sunt impulsuri electrice mari" happy
Eu folosesc argumentul de ducere sau generalizare la extrem a unui mod de gandire si daca se ajunge la absurd atunci insusi cel care accepta acea idee poate constata ca ceva nu e in regula cu ideea lui. Numai daca vrea evident. Dar multi se incaptaneaza sa recunoasca si merg inainte cu ideea absurda sau care conduce spre absurd.