Ateii au aparut din Chaos. Cum spune in Luceafarul. Doar moleculele lor sunt inteligente.
Am fost creati de Dumnezeu, corpul uman este atat complex, incat nu am fi putut aparea din intamplare.
Tocmai ca aici este chestia nasoala pentru dzeu, el nu avea absolut nici motiv, sau zii cum vrei sa faca chestii foarte complicate.Dzeu daca ai obsev face doar chestii simple.Complicate daca sint, atunci au aparut datorita unei evolutii, unei continue imbunatatiri.Concluzia este ca corpul uman a aparut intimplator dar au fost selectate in timp si pastrate toate piesele bune, deci a evoluat in timp.Dzeu n-ar face asa ceva, adica ceva foarte complex, nu vad de ce ar face asta. Oricine ar vrea sa faca ceva simplu sa ajunga la acelasi rezultat nu? Bine ca poti veni si sa spui ca la facut complex sa nu se poata descoperi singur si bla bla.Astea sint povesti. Oricum peste ceva timp vor avea acces la toata masinaria numita OM, deci am aparut intimplator dar
Orice lucru din prezent, inclusiv o casa, masina daca nu se intretine, se degradeaza, in nici un caz nu se imbunatateste singura.Si pamantul azi a inceput sa se degradeze, daca nu e intretinut de oameni, nu a evoluat singur.De ce pana acum nici o maimuta nu a devenit om?
Imi pare rau ca nu ai inteles tema Bibliei.E adevarat, e o carte profunda si putini prind sensul. Apoi, profetiile biblice care s-au implinit, au demonstrat ca Biblia e o carte adevarata, ca sa nu mai vorbim ca istoria si arheologia confirma exactitatea ei si autenticitatea. Poate, a treia oara o vei intelege.
Scuza-ma ca iti spun, dar am citit carti mult mai "profunde" decat o biblie si cred ca tu habar nu ai ce vorbesti cand spui ca profetiile biblice care s-au implinit au demonstrat ca Biblia este o carte adevarata. Vorbim despre un paradox! Si cei ca tine pot sa o citeasca de 1000 de ori ca tot asa vor ramane.Voi credinciosii, si aici nu ma refer doar la crestinism, nu puteti avea o logica reala datorita ca astfel de carti va minimalizeaza puterea de gandire. Universul vostru este Biblia, al meu si a celor ca mine, este realitatea.
Faptul ca nu ai inteles-o inseamna ca este o carte prea profunda. Apoi,faptul ca ii bagi pe toti,,credinciosii in aceeasi oala,, arata ca nu faci diferenta intre crestinul autentic care respecta Biblia si cei care respecta traditii,obiceiuri si superstitii care nu au nici un temei biblic.Iar faptul de a respecta Biblia nu inseamna ca nu esti o persoana bine informata,ba din contra, faci cercetari in mai multe domenii,istoric, stintific, arheologic, geografic, gramatical etc.Repet,nu generaliza legat de faptul ca toti care studiaza Biblia sunt la fel, mai ales ca sunt peste 10 000 de secte si religii care gandesc diferit.
Gresit.Orice casa,masina daca se intretine tot se degradeaza, orice in universul asta se degradeaza, pina la urma dispare, sau mai bine spus se transforma in altceva, in energie.Asta inseamna ca nimic nu este fabricat de Dzeu, pentru ca daca ar fi asa nu ar trebui sa se degradeze nimic.Asta inseamna evolutie, transformarea a ceva in altceva.Pamintul normal ca se degradeaza ca planeta, si soarele se va degrada, adica va avea un sfirsit la ceea ce vedem noi azi, se va transforma in energie.Intrebi de ce pina acum nici o maimuta nu a devenit om? Am observat ca ai intrebat pe foarte multi pe aici chestia asta.Cred cel putin ca ai primit ceva explicatii, dar daca tot continui sa intrebi acelasi lucru, asta arata ca nu ai inteles ce tiau explicat.Ce ce o maimuta nu devine om? Simplu pentru ca nu poate si pentru ca omul n-a aparut din maimuta.Iti este clar acum chestia asta? Singura legatura a omului cu maimuta este ca amindoi au avut un stramos comun,un stramos care nu stim cum arata, cel putin pina acum nu sa descoperit acest stramos comun, pentru ca este foarte dificil sa putem avea o fosila.Ce gasim noi astazi, acele schelete sa nu crezi ca alea sint foarte dese, multe.Nu se descopera doar acele animale care au murit accidental in conditii ce le-au permis pastrarea lor. Daca de ex un animal moare undeva intr-o padure, pe un cimp etc tu crzi ca vei putea gasi scheletul acelui animal peste 2-3 mii de ani? Te asigur ca n-o sa mai existe absolut nimic din el.De ce? Simplu pentru ca acel animal se descompune, si oasele vor dispare.Atunci cum gasim schelete de animale,oameni? Pt ca acele animale,sau oameni au murit in "capcane'daca intelegi,au fost prinse intre roci, in noroi sau in diverse alte locuri care erau lipsite de oxigen, fapt ce a impiedicat descopunearea lor si pastrarea lor pina in ziua de azi. Uite un ex daca astazi un animal ar cadea stiu si eu intr-un loc unde se toarna ciment si ala este ingropat acolo, te asigur ca peste un milion de ani il vom gasi acolo intreg, sau macar scheletul.Cam asa sau intimplat cu aceste schelete ce noi le descoperim astazi.Am facut o paranteza sa intelegi de ce e foarte greu de aflat cum arata acel stramos comun al omului si al maimutei.Deci stramosul comun nu arata nici ca maimuta, nici ca omul, era un animal probabil cu ceva caracteristici omenesti, dar si de maimuta si poate si cu altele doar caracterisitic lui, care nu sau mai transmis.Cum sa iti zic este ca si cum faci SPRIT.Stii cei ala nu? Vin cu apa.Deci daca tu pui in vin apa sau sifon si cineva care n-a vazut niciodata in viata lui vin sau sifon no sa stie cum aratau fiecare separat.Deci maimuta no sa devina om niciodata.Sa nu mai intrebi chestia asta pe nimeni pentru ca unia or sa rida de tine chiar daca nu in fata dar in gindul lor or sa spuna ca nu esti informat, ca nu ai citit, ori ca nu intelegi.Dar faci cum crezi e treaba ta eu doar am spus cum stau lucrurile.Dzeu na spus nicaeri ca pamintul se degradeaza.Dar uite cum spui tu se degradeaza totusi.A spus ca omul va muri, ca se va intoarce in tarina si alte chestii dar de pamint, de apa na spus nimci de genul asta.Asta inseamna ca pamintul biblic nu are cum se degrada si nici apa, dar uite ca se degradeaza.
Daca ai fi intrebat-o si pe ea de unde a aparut, ti-ar fi spus ca din Adam si Eva. Asta ar fi fost marele raspuns stiintific si filosofic pe care ti l-ar fi dat. Hai sa fim seriosi. Ateii se intreaba mai mult decat oricine altcineva de unde au aparut. E si normal. Credinciosii nu se mai intreaba, pentru ca sunt convinsi ca detin adevarul absolut (Adam si Eva).
E de un trilion de ori mai bine sa nu cunosti adevarul absolut, dar sa il cunosti partial, si sa-ti faci o parere bazata pe dovezi stiintifice, decat sa nu cunosti nimic si sa pretinzi ca stii tot, asa cum fac religiosii. Dupa gandirea lor, nu mai avem nimic de explorat, nu mai exista necunoscute, si totul e clar. D-zeu e raspunsul suprem. Atunci cum se face ca in fiecare an descoperim atatea si atatea lucruri noi, mai ales in stiinta? Lucruri pe care nu le-a visat nimeni acum cativa ani. Zeul asta se pare ca n-a fost prea bun la a ne informa in legatura cu universul pe care, cica, l-ar fi creat.
Tu de ce nu ai intrebat-o, cucoana tu l-ai vazut pe d-zeu, sau l-ai auzit, ce tot incerci sa imi impui credinta ta, pastreazati-o pentru tine
Stii cum e cu sexul nu? Bun.
Putin mai complicat e subiectul cu evolutia. Presupun ca stii (in mare) despre ce e vorba nu?
Ei bine, iote ca ai si raspunsul la "de unde ai aparut". Nu e nevoie de zei pentru a raspunde la aceasta intrebare.
Nu caut raspunsul la intrebarea "de unde ai aparut", in zei, da stiu evolutia, o stiu foarte bine nu doar o idee, intrebarea ii strict pentru a vedea raspunsul credincisilor, sa vad cu ce m-ar convinge un credincios de se folosesc de intrebare "de unde ai aparut".
Ah ok, am inteles. Credeam ca e pentru toti intrebarea de-asta am dat raspunsul.