Eu aş propune, pentru că tot ai un fix şi repeţi acelaşi lucru puţin altfel, să lăsăm la latitudinea copilului şi ce materii de studiu binevoieşte să frunzărească, ce cod de conduită doreşte să adopte în relaţiile cu cei din jur ( mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi ) iar despre morală, mai încolo, după adolescenţă.
Lăsând ironia deoparte, nu pot să spun decât că formarea profilului moral este un proces îndelungat care îşi are originea în familie, se continuă în şcoală şi se consolidează pe tot parcursul devenirii umane.
În religie ( indiferent care ) copilul se descoperă pe sine în mod natural.
Nu religia, ci lipsa de religie e o viaţă artificială şi fără sens atât pentru copil cât şi pentru om.
Am văzut ce a lăsat în urmă materialismul dialectic după îndelungaţii ani de comunism, ce calitate umană a pregătit pentru viitor, iar dacă mă gândesc bine însuşi acest materialism răspândit agresiv în şcoli este în sine tot o " religie ".
Activati subtitrarea( pentru cei care nu cunosc limba engleza).
http://www.youtube.com/watch?v=oIO8U7nzFBs
http://www.youtube.com/watch?v=p-tSNdc-9Rw
Macar noi, in Romania nu avem scoli religioase ( cel putin eu nu stiu de existenta vreuneia), nu se studiaza in manastiri sau alte culte religioase!
Avem in schimb 37 de licee ( seminarii) si 12 Facultati de Teologie unde studiaza 9400 studenti specializati in preotie, scoala( viitori profesori de religie), arta sacra si servicii sociale.( date culese de pe wikipedia).
Treaca-mearga, fiind majori e fix alegerea lor, desi tare curioasa sunt ce studiaza ei acolo, dat fiind ca aceste seminarii si facultati apartin in totalitate Bisericii Ortodoxe?
Dar, ce facem cu cei mici indoctrinati?
Educati fortat intr-o anumita directie...
Ce putem face noi, cei cativa care ne opunem? Nimic!
Nu in Romania, nu acum! Poate peste vreo 50 de ani, cand lumea va citi mai mult, se va informa mai mult, ar lua in seama mai mult si alte opinii, vor fi mai dezghetati, etc.
Suntem inca prea mici pentru a putea schimba ceva...
Degeaba ma duc eu la scoala sau la Minister sa urlu, daca ma duc singura! Nu m-ar lua nimeni in seama sau mi-ar raspunde ca religia in scoli este optionala si am toata libertatea sa-mi scot copilul de la ora! Mda, doar eu! Doar copilul meu!
Desi ar fi un inceput si poate as fi un exemplu pentru ceilalti!
Politicienii isi petrec destul de mult timp pe internet
Da, isi pot arunca ochii...insa nu din interes( ii doare-n cot) si nici macar din curiozitate! Ci pentru ca aici i-ar conduce o cautare pe google...
Mai ales daca se pune si un semn al intrebarii!
Am incercat acum, sa vad daca intr-adevar mai aparem in cautari. Am scris ce mi-a venit mai intai in minte si anume: Care este cea mai tare trupa rock?
Pe locul 2 si 3 apare site-ul TPU!
Ba mai mult, am cautat intrebarea ta, fix asta, de pe un alt browser. Am scris asa: Impresii despre The God Delusion by Richard Dawkins? ( cu semnul intrebarii) si apare fix pe locurile 1 si 2! Poate ar iesi in cautari folosind si alte cuvinte cheie ( nu stiu daca acel prim cuvant " optional" deruteaza putin).
Deci DA! Politicienii si oricine pot citi ce " aberam" noi aici!
What religion has contributed to the world:
1. http://youtu.be/iqso3Luv7zs
2. http://youtu.be/bO_3eSbLjyM
3. http://youtu.be/MUnMZS7rulw
4. http://youtu.be/wsYefpQf0nw
5. http://youtu.be/NW4x5COCpmo
6. http://youtu.be/jPDlgq-znrY
7. http://youtu.be/ctWj-OV4cI0
8. http://bit.ly/1aP4JLL
9. http://youtu.be/TO9AvzXvw4o
10. http://youtu.be/ya3sAnc6EMA
...
Children accused of witchcraft, Religion Hurts Humanity:
- http://youtu.be/TYp9imWL_l4
Https://www.facebook.com/......846140508/
http://www.vice.com/ro/read/religia-iti-traumatizeaza-copiii
https://www.facebook.com/......6825599670
https://www.facebook.com/......995606453/
http://www.tpu.ro/......105854829/
http://www.tpu.ro/......ivind-ora/
https://www.facebook.com/......4009512925
http://www.tpu.ro/......in-care-e/
https://www.facebook.com/......1464502675
https://www.facebook.com/....../video.php
"Racla Sfântului Nectarie are nevoie urgentă de bani! Mulți bani. Și aur. Și argint.
Atenție: Racla are cont în bancă, pe numele preafericiților!
Sfânta Biserică "cea dreaptă" vrea toate bogățiile lumești. BOR are o conduită internă pentru slujitori: Preoții ortodocși sunt obligați să poarte câteva kilograme de aur de 24 de karate atunci când călătoresc cu limuzina. Săracii să mai tacă din gură și să mai doneze că ies preoți pe bandă rulantă de la teologie... și sunt fără biserică, fără aur, fără limuzină, fără vilă. Donați, donați pentru raclă!
Serios, dacă racla nu mai aduce bani, ce ortodoxie mai e aia?"
https://www.facebook.com/......3741613645
"Sfinții noștri aur poartă. Sfinții ortodocși au conturi bancare, dar acceptă și donații în aur și argint.
Biserica Ortodoxă Română este o instituţie săracă. Dacă ar fi bogată, şi-ar face singură biserici, mănăstiri, catedrale, ca să nu se mai milogească la statul chitros să-i dea ei, în fiece an, nişte milioane de la buget, în loc să le dea învăţământului laic şi medicinei neortodoxe. De asemenea, dacă ar fi bogată, BOR nici n-ar mai cere enoriaşilor, deja hipertaxaţi de guvern, să mai plătească şi la ea bir.
Dar, la drept vorbind, gestul BOR de a cere credincioşilor să-i ofere de bună voie mangoţii pe care nu i-a luat guvernul cu japca este unul profund creştinesc: de ce să stea banul, ochiului dracului, prin buzunarele miticilor, în loc să fie zăvorât straşnic în conturile BOR deschise, cum arată şi imaginea de mai sus, la filiala BCR Urziceni?
Staţi liniştiţi în stranele voastre, că Daniel nu-l depune pentru el pe PF (persoană fizică), întrucât el e anahoret din fire, n-are nevoie de bani, îl depune pentru sfinţi. Căci, nu ştiu cum se face, dar până şi înalţii clerici, cât or fi ei de documentaţi în privinţa prorocirilor, n-au putut să prevadă c-o să vină iarna, aşa că au uitat să-l îmbrace pe Sfântul Nectarie într-o raclă cumsecade, din aur şi argint. Şi cum ar fi să-şi petreacă ditamai moaştele iarna într-o cutie de lemn, să le degere crivăţul rusesc, ateu convins? Sau într-un recipient de plastic, oricât de biodegradabil ar fi el?"
https://www.facebook.com/......788343210/
"Învățământul din România are mai multe în comun cu Orientul Mijlociu, decât cu Europa. Începând cu 2008, Teoria Evoluției a fost scoasă din programa școlară. Bazele biologiei moderne au fost șterse dintr-o mișcare de către fostul ministru Hărdău."
https://www.facebook.com/......362174523/
"Teoria lui Darwin a fost scoasa din programa elevilor romani.
Un ordin semnat in anul 2006, de catre fostul ministru al educatiei, Mihail Hardau, a scos din programa scolara teoria lui Darwin, pe motiv ca elevii ar avea prea multe de invatat.
Ordinul a intrat in vigoare abia de anul acesta, iar unul dintre ONG-uri a declansat o ampla campanie pentru reintroducerea in manuale a acestei teorii.
Liderii organizatiei ii acuza pe specialistii din Educatie ca incalca dreptul elevilor la cunoastere, in timp ce "Biserica Ortodoxa Romana" sustine ca teoria lui Darwin este oricum depasita si se poate renunta la ea.
Organizatia a fost surprinsa de rezultatul unui studiu guvernamental de la sfarsitul anului trecut, conform caruia doar 14% dintre elevii romani din clasele VII-XII au auzit de teoria evolutiei, iar cei mai multi stiu doar de varianta Adam si Eva.
In speranta unei solutionari rapide a cazului, cei care militeaza pentru liberatatea constiintei vor depune la Ministerul Educatiei o scrisoare prin care cer reintroducerea teoriei lui Darwin in liceu, iar daca nici asa nu vor reusi sa rezolve ceva, acestia ameninta cu proteste de strada."
Mai dau si eu pe la "Religie". Evident, la cate chestii urate sunt pe aici, iti poti da seama ca am intrat din greseala.
Parerea mea este :
Credinta cu forta nu se poate, nu ai cum sa crezi si sa iubesti cu forta.
Dar tu despre acesta ce zici?
Mentionez ca fenomenul are loc in toata lumea iar lucrurile vazute sunt foarte asemanatoare, chiar si in zona unde locuiesc eu s-a intamplat asa ceva.
https://www.youtube.com/watch?v=hbXCYdyoE8M
O zi buna sa aveti NOname si restul categoriei.
Nu este posibil asa ceva, cel putin nu in Romania...Gandeste-te ca daca ai parinti crestini, iar tu aderi la alta religie, in majoritatea cazurilor te vor face "posedat"...E urata treaba.
Http://timisoaraevanghelica.wordpress.com/......nstitutie/
Daca au asa multe pretentii, in curand o sa ne amendeze nenea preotu' pentru ca nu stim "Inger, ingerasul meu". Vor sta la panda ca politistii, te vor opri si daca nu reciti Crezul in 2 minute, vei sta inchis intr-o Manastire 2 saptamani.
Dacă un ateu își învață copilul că nu există Dumnezeu nu o face prezentându-i dovezi, n-a fost nici el nici alții de față la apariția universului, nu știe de undeva sigur ce a cauzat materia tot o credință îl învață, îl îndoctrinează ca ateu.
NOname interesant ! Chiar voi urmari documentarul tau.Te gandesti totusi ce se intampla daca pe copil nu il inveti nimic legat de religie? El va auzi de la altii milioane de povesti.Va vedea la televizor si poate va urmarii cu prietenii un film la cinema in care se vorbeste de spiritualitate si diavoli.Te gandesti ca el daca nu stie nimic despre Dumnezeu ar putea in totalitate sa fie condus de diavol? Nu te gandesti pentru ca tu probabil nu crezi in diavol. Puterile satanice sunt reale si ele exista pe toata planeta asta.Un copil fara de Dumnezeu mai ales in primii lui ani cand e pur si are nevoie de invataturi caci atunci le va intelege cu mai multa usurinta, tu spui exact contrariul.Nu ne nastem atei.Sunt diverse documentare si studii,nu stiu sa-ti dau acum,dar banuiesc ca sti, in care copii inca din primii ani cand invata sa vorbeasca ei spun despre lumi nevazute, ei vorbesc despre ingeri, spirite, Dumnezeu si daca nu au auzit niciodata de Dumnezeu vorbesc in alt mod despre acelasi lucru.Mai gandeste-te putin si poate vei realiza ca nu este totusi o doctrina.Doctrina se numeste cand obligi copilu sa tina ritualuri si etc.Niste sfaturi ortodoxe nu strica nici unui copil.Parerea mea.
Ateismul înseamnă să ai pretenția să știi de undeva că e absolut sigur că nu există o entitate, forță exterioară universului care să-l fi creat( la fel cum creștinul susține că știe că cineva l-a creat). Copilul nu pretinde nici una nici alta, el întreabă părinții cine a făcut lumea.
Ateismul în esenţă înseamnă necredinţa în divinităţi.
Agnosticismul este o concepție filozofică idealistă care susține că lumea obiectivă nu poate fi cunoscută, că rățiunea omenească este limitată și că dincolo de limitele senzațiilor omul nu poate să cunoască nimic.
Oare ce e mai simplu pentru un nou născut?
El este lipsit de credinţă în Dumnezeu, drept urmare, am putea concluziona că este ateu - ne naştem atei...sau suntem paraleli cu tot ce înseamnă credinţa şi religia.
Crezi că dacă cu un copil nu ar vorbi cineva nimic despre nici o religie, ci doar l-ar învăța cuvintele, la un miment dat ar începe să spună că el e sigur că nimeni nu a făcut lumea? Din moment ce copiii întreabă cine a creat lumea eu zic că ei percep intuitiv că cineva a creat-o si vor să știe cine.
Eu nu m-am prea gandit la copii, m-am gandit la cei maturi, daca pot fi considerati asa. Cat de arogant e pocaitul ala, cat de rai sunt musulmanii si evreii (talmud-ul), de fapt toti tesistii, mai ales adeptii religiilor avraamice, chiar ca religia e radacina tuturor relelor.
Referitor la indoctrinarea religioasa a copiiilor de catre parintii indoctrinati nu cred ca se poate face ceva, ei cred ca asa ii ajuta pe cei dragi, doar timpul o sa schimbe asta, cand toata povestea asta o sa fie tratata asa cum ar trebui, ca un basm.
Informarea. Trebuie sa aratam si o alta varianta, sa introducem scepticismul. Credinciosii isi promoveaza religia scotand in evidenta doar ce e placut... Sunt foarte multi copii care nici macar nu pot concepe ca cineva sa nu creada in Dumnezeu, sau sa se vorbeasca urat la adresa lui. Ei nu stiu ca informatia biblica determina acest dispret. Ei cunosc doar frumosul, iar in gandirea lor exista doar varianta creatiei, nimic altceva, ea este normalul, iar tot ce o contrazice este anomal.
Toleranta trebuie sa aiba si ea niste limite. Religia/crestinismul este in scoli. Nu cred ca mai trebuie sa explic de ce nu are ce cauta crestinismul in scoli. Cu acest tip de toleranta eu nu pot fi de acord! Crestinii fac reguli, oprima, impune adevaruri.
Bine gândit, Alphawolf.
Într-adevăr, informarea ar putea fi o soluţie.
Doar de ar fi şi oamenii mai reciptivi şi nu ar respinge orice idee care nu coincide cu credinţele lor...
Din păcate, omul îndoctrinat, cel de rând, nu prea ştie să asculte şi refuză măcar să ia în considerare şi alte păreri, diferite de a lui. Este ceva aproape mai presus de puterea lui de acceptare şi înţelegere. Nici nu vrea să audă. Şi în mare parte nici nu e vina lui, aşa a fost învăţat.
Dar poate în timp se vor mai schimba lucrurile...
Da, in general asa este, omul indoctrinat nu mai poate lua in considerare si alte pareri. Dar, parerea mea, o persoana destul de inteligenta, chiar si daca este indoctrinata, nu poate refuza argumentele evidente, nu poate crede, inghiti orice fara a judeca lucrurile, doar ca trebuie sa-i aratam ceea ce el nu stie, ceea ce nu i-a trecut prin cap, varianta care nu o cunoaste. Sunt credinciosi care nu pot sa nege teoria evolutiei, sunt credinciosi care nu pot inghiti mitul potopului, sunt credinciosi care nu pot accepta V.T.-ul.
Insa informarea nu este pentru indoctrinati(magoritatea sunt "pierduti"), ci pentru cei nevirusati sau mai putin virusati si pentru generatiile viitoare. Ea are rolul de a pune cu semnul intrebarii normalul stabilit.
De ce in alte civilizatii normalul inseamna mai multi zei, de ce in altele normalul inseamna alti zei, sau de ce este normal pentru unii ca vaca sa fie sfanta, iar pentru noi nu? Aceste "valori" se transmit din generatie in generatie. Copiii se nasc fara nicio filozofie despre viata, ei sunt foarte naivi, cred absolut orice le este transmis... ei nu pot procesa informatia sustinuta, la ei nu este scepticism, pentru ca nu au destule cunostinte si nici nu au experimentat personal. Ei nu pot face diferenta dintre real si ireal, dintre normal si anormal. Valorile cu care sunt bombardati se cimenteaza in mintea lor, fac parte din modul lor de a gandi, le creaza obisnuinta, normalul. Ei, in naivitatea lor, isi fac sperante, isi amagesc dorintele, devin oarecum dependenti de acele valori. Omului, odata cu cresterea in varsta, datorita cunostintelor acumulate si trairilor experimentate, ii scade si naivitatea, doar ca, in foarte multe cazuri, dorintele si slabiciunile ii tine la om ratiunea captiva.
Am parinti credinciosi, dar nu indoctrinati. Am fost credincios, am fost la biserica, dar, din cate imi aduc aminte, doar de Pasti.
Mi-am dat seama ca, religiosi isi sustin convingerile cu golurile cunoasterii si cu povesti de speriat si/sau adormit copiii, influentati de dorintele si slabiciunile lor.
Ai luat interviul tuturor copiilor din lume, din toate religiile? Sau ai intrat în pielea fiecăruia, să vezi ce simte?
...
Ai vizionat filmul (în special de la ora 0:48)?
Da religia e cum ar fi islamul, aia da
Islamul a fost creat de la zero de catolici pentru ai distruge pe protestanti si pe evrei.
Îmi educ fiul din punct de vedere spiritual, dar cînd îi spun ce cred, îi aduc lămuriri și dovezi și de ce cred acest lucru. Totuși deciziia finală îi aparține, nu-l "îndoctrinez". Dar acesta este cazul meu, nu vorbesc la general
Un nou razboi si nu va mai avea nimeni timp de religii.Cred eu.Totusi NOname consideri ca e bine sa scapam de religii? Zic ca o religie poate intra in mintea unui om atunci cand e copil si daca nu l-am invata de mic cele necesare atunci el nu va proceda corect niciodata.Nu zic ca e necesar sa il bagam pe Dumnezeu la mijloc in povestile pe care le spunem ca sa ii invatam dar trebuie sa fie care sa ii incurajeze nu? Raiul, ingerii, etc.
Am vazut un alt video cu Richard Dawkins in dialog cu fabulosul "pastor" Ted Heggard.Domnul asta Dawkins nu a inteles care e diferenta dintre religie si credinta.Religia e opusul credintei si credinta e opusul religiei.Ai citit vreodata Biblia de la Geneza pana la cartea Revelatiei? Cred ca nu.Atunci,fara suparare, nu trebuie sa vorbesti despre acest subiect pentru ca esti neavizata.
Buna! copilul se naste exact cu ce e inzestrat de la natura si anume cu anumite inclinatii catre anumite calitati si abilitati! se naste cu un anumit temperament, cu o anumita constitutie fizica, in codul lui genetic fiind multe atuuri si predispozitii.
Parintii trebuie sa devina constienti de specificul copilului si sa il educe strict pe inclinatiile reale, deoarece prin acest mod prietenos si spiritual copilul sigur va reusi.
Toate talentele se valorifica prin cultivarea increderii in sine, prin incurajare, prin largirea orizontului de cunoastere, fiecare metoda de educare fiind diferita functie si de varsta si inteligenta copilului.
Insa daca -i vorbesti despre ingeri si diavoli despre dumnezeu si dracul s-ar putea sa devieze de la calea lui spre inclinatii anxioase, teama de diavoli si de spiritele decedatilor samd.
Singur te va intreba : de ce tu, tata sau mama. vorbesti cu mine, te aud, ma ajuti iar cel de sus nu mi-a spus niciodata un cuvant frumos?
In loc sa mearga odihnit la orele de stiinte ale naturii si ale omului, el va avea cosmaruri cu draci sau va adormi mai greu temandu-se de pedeapsa divina.Va adormi la orele 2 noaptea in loc sa adoarma la orele 10, maxim 11 noaptea.
Poate va merge la biserica insa avand in vedere ca atentia se dezvolta treptat odata cu varsta, nu va rezista sa stea concentrat mai mult de 10 minute la varste de 3 - 7 ani, mai mult de 30 de minute intre 7 si 10 ani si abia dupa 10 ni va sta 50 de minute
de aceea abaia cand ai 19 ani poti sta 100 de minute la o prelegere.
Iar lumea nestiutoare va spune ca acel copil e posedat de diavol. copilul e activ si vioi,dar e un lucru natural si frumos. Daca se va tavali in biserica, lumea care se teme de domnul, va avea o influeanta negativa asupra acelui copil si-l va culpabiliza.
Odata culpabilizat, copilul va dezvolta complexe mai mici sau mai mari dupa specificul lui.
Oricum e un abuz sa stai straja in bisercia pentru copii, deoarece il indepartezi si mai mult.
Natura l-a binecuvantat sa se joace sa se bucure de mediul inconjurator nu sa pupe lemne si sticle. Asa se dezvolta motric si intelectual, nu prin hranire religioasa excesiva.
Ne nastem fara dogme e clar. Insa ce ne indeparteaza de biserica e faptul ca mediul uman e catranit si arata fete imbacsite care nutresc frustrari.
La biserica nu se disputa chestiuni umane ci se desfasoara aceeasi placa;
as putea sa creez un soft care sa ruleze automat liturghia, prin indicatori logici redand in toata perioada anului versetele si ecteniile.
Copilul nu se hraneste cu reguli bisericiesti ci cu suflet si afectivitate
Raspunsul meu ar fi o intrebare:
Tu crezi in existenta Divinitatii, care se poate numi Dumnezeu sau altfel, de o anumita forma, intr-un anumit loc sau timp?
Si ar mai fi ceva, crezi ca fara religii, nu zic ca ar fi bune sau rele, lumea ar fi avut un viitor mai bun, sau ar avea unul?
Intrebarea mea era de fapt compusa din doua intrebari, ca sa le zic asa. Prima, intr-adevar era un picut mai pe alaturi si mai personala. Era mai mult o curiozitate a mea. Nu conteaza raspunsul tau la ea, e treaba ta sa-l dai sau nu. A doua insa daca o citesti cu atentie cred ca are legatura.
Bun, e alegerea ta. In parte dreptate ai. Sint unele lucruri care nu fac bine omenirii. Unele dintre ele sunt poate si religiile, in special religiile duse la extrem, cele care neaga prezentul asa cum e el astazi, total diferit de ce a fost ieri. Probabil uitam sa punem accentul pe un lucru esential, in opinia mea, ca in orice religie si credinta omul sa fie pus pe primul loc.
In orice caz oricine am fi, in orice am crede sau nu, atita timp cit suntem capabili sa respectam omul si sa nu il ranim meritam o sansa.
Iti doresc o zi buna!
Mulţumesc, Vigome. Mi-ai răspuns nerăspunzând, dar ideile sunt frumoase.
http://youtu.be/DCX3ZNDZAwY
O utopie...
Ceva special pentru tine uita-te putin in bilblie la profetia lui ezekiel, la inceput, si interpreteaza ce a vrut sa spuna. Are legatura cu Darwin? Si nu uita cum gindeau si vedeau lucrurile el si toti cei de atunci. Si un video care incearca cit de cit sa faca o analogie.
http://www.youtube.com/watch?v=C-_Rqnj-JL4
Fiecare decide pentru el. Asa e acum. Pe vremea inchizitiei era altfel. Prin ceea ce spui tu aici dai impresia ca ai vrea ca sa fie promovat ateismul. Am dreptate?
Nu promovez nimic, poate doar gândirea liberă, individuală, în special a copiilor, cu manipularea cărora nu sunt de acord.
Copiii sunt creduli, impresionabili şi incapabili încă de a-şi forma propriile păreri, bazate pe facte şi argumente. Ei trăiesc în poveşti, în desene animate, în lumea imaginarului şi iau cuvântul unui adult, care inspiră încredere, ca pe un adevăr absolut, nu-l pun la îndoială şi ajung să fie foarte uşor păcăliţi şi induşi în eroare (dacă îi repeţi unui copil de mic că Pământul e plat, el toată viaţa va trăi cu această impresie şi aşa îşi va educa şi copiii).
În cazul celor mici religia nu este o alegere conştientă şi nu mi se pare normal să li se impună în ce să creadă. O percep ca pe un abuz şi încetinirea dezvoltării societăţii, dezbinarea ei.
(M-ai înţelege mai bine dacă ai viziona filmul.)
...
Iar întrebarea mea este una grea, la care încă nu am găsit răspunsul.
Speram să aveţi voi nişte idei.
Sunt deschisă la păreri, comentarii, sugestii... Poate împreună găsim totuşi o soluţie.
Nu stiu daca ai copii. Eu nu am. Unele invataturi totusi trebuie date copiilor. Totusi eu daca ma gandesc, copilul cand se face mare incepe sa isi puna intrebari ( in cazul in care nu are probleme la cutia craniana ) si sa caute adevarul ( ca nu cred ca ar vrea cineva ca sa creada in minciuna ). Comunistii de exemplu o impus ateismul si totusi crestinismul a continuat. Intr-adevar si felul de predare si invatatura influenteaza viata per ansamblu, dar nu cred ca intr-un procent mai mare de 50 % mai ales din punct de vedere religios. La noi exista posibilitatea de reducere a invataturii crestine, pentru ca oamenii devin tot mai indiferenti din acest punct de vedere, dar in tarile islamice nu cred...
DaciaRomania întreabă: