În ziua de azi s-a ajuns rău... Totuși România sta bine față de alte tari, adică noi încă avem oameni care sunt credincioși cu adevărat și care sunt în stare și sa moară pentru Dumnezeu și asta e numai mila Lui. De ce să ne dăm credincioși dacă nu suntem? Mai bine spunem drept ca nu ne pasa decât să insistam și sa batem câmpii ca religia noastră e cea adevărată dar dacă cineva ne ar da niște contraargumente noi nici n am ști sa răspundem. Zic la general. Adică nu prin ritualuri suntem mantuiti, nu prin tradiții, nu prin bani, numai prin Dumnezeu suntem. Și când te gândești că, ca să ne putem ruga, ca să putem face ceva pentru El nu ne trebuie nici măcar un ban dar oamenii fac slujbe pe bani
Ca tot veni vorba, eu nici măcar nu știu care e sensul acelor lumânări
Stai ca nu orice lumanare cumperi si de la biserica daca vrei sa te asculte dumnezeul ortodox sau mortul
Sunt mai scumpe decat la profi, si asa sunt scumpe si alea, mai bine cumpar flori
Am observat ca la ortodocsi se pune cumva un accent pe morți, adică sa facă pomeni, sa zică "Dumnezeu sa l ierte" și asa... Pai cum mai poate Dumnezeu sa ierte un om care deja e mort, care nu mai poate face nimic? Atât timp cât un om e mort, nu mai poate schimba nimic, adică nu se mai poate pocăi de păcatele lui, nu mai poate sa își ceara iertare... Mi ar plăcea sa își dea seama mai mulți că astea sunt doar ritualuri sau tradiții, dar nu sunt lucruri cerute de Dumnezeu. Nu numai cu înmormântările, dar în general. Adică sa înțeleagă ca nu vrem sa convertim oamenii, vrem sa ii facem sa înțeleagă Biblia și sa accepte ceea ce le spunem, ptc e spre binele lor, nu spre al nostru. Oricum mântuirea e personala și nu ma ajuta cu nimic dacă un om asculta de ce zic eu sau nu, acel om se va ajuta singur dacă va asculta de Biblie, nu de tradiții omenești.
Daca le-ar respecta cineva, ori ar ajunge la parnaie, ori la spitalul de nebuni.