| diamondsky a întrebat:

Pacatul avortului se iarta? in urma cu doi luni am facut un avort pentru ca mau costrins parinti, stiu ca suna ciudat si imi asum responsabilitatea mea. m-am dus la un preot si i-am is de pacatul meu.da o fi iertat si copilu meu ma va ierta?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Entheos bate campii.
"Copilul tau a trebuit sa fie ucis deoarece in alta viata a facut avort."
Pai daca "trebuia" sa fie avortat, inseamna ca mama nu a avut nicio sansa sa se opuna, decizia ei fiind controlata de aceasta forta justitiara de natura mistica. Practic mama nu a avut liberul arbitru sa aleaga.

Ori imi pare stupid ca mama sa fie pedepsita de aceeasi forta mistica, care a obligat-o sa avorteze.
Adica eu te obliga sa faci ceva si dupa te pedepsesc ca l-ai facut. Ce justitie mistica mai e asta?

30 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Te sfatuiesc sa te bucuri de viata si sa uiti de sentimentul de vina, avortul e ceva firesc in anumite situatii si nu trebuie sa te ingrijoreze aspectul religios.
pe de alta parte insa daca-i ierti tu pe parintii tai e doar decizia ta.

| danay72 a răspuns:

Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva.Sunt convinsa ca e foarte dureros. Daca iti ceri iertare din tot sufletul, te caiesti sincer si nu mai faci acest lucru, Dumnezeu te va ierta.

| ania a răspuns:

Da cred că Dumnezeu te iartă şi că te-a iertat şi copilulu tău şi şi că trebuie să te ierţi şi tu pentru partea ta, mai mare responsabilitate are mama dacă ea te+a obligat.Stii ce spune Mântuitorul+ Du+te şi nu mai păcătui!

| J0B0MAT a răspuns:

Trebuie sa te ierti tu pe tine.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este un lant al slabiciunilor.
Copilul tau a trebuit sa fie ucis deoarece in alta viata a facut avort.
In viata viitoare va trebui sa fii avortata ca sa platesti datoria.
Totul se plateste pana la ultimul gand.
Nu ma intereseaza ce zice biserica deoarece Biblia a fost inteleasa gresit si adaptata intereselor preotimii.
Constantin a desfiintat reincarnarea deoarece ii era frica ca o sa plateasca relele facute.Si biserica l-a facut sfant.

Ai putea sa ajuti dupa puterile tale mame in dificultate sau copii cu probleme ca sa mai scapi de datorie.

| fllu07 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Sa inteleg ca, crezi in reincarnare?

din ce ai raspuns, putin te contrazici:
in prima faza zici ca, plata pentru pacatul ei va fi "achitata" sa zic asa, doar cand, intr-o alta viata, va fi avortata.
mai pai, la sfarsit, zici ca daca acum le ajuta pe alte mame care au probleme cu, copii, i se mai sterge din datorie?

pai atunci sa ajute 100 de mame, sau mai mult sau mai putin, si i se sterge de tot datoria. sau cum vine asta? fii te rog mai explicit.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru fllu07):

Nu strica niciodata o fapta buna.Totul se contorizeaza.

| fllu07 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Si cu reincarnarea, cum ii?
pai daca se contorizeaza, cate fapte bune, trebuie sa faci, sau de ce natura, sau la ce nivel ca sa ispasesti anumite greseli sau pacate care le faci?

si, mai important: pe ce iti bazezi afirmatiile?

| diamondsky explică (pentru TrăieşteClipa):

Adica in alta viata eu nu voi mai trai? eu cred intr-un Dumnezeu bun si eu stiu ca dumnezeu ma va ierta (sper) si incerc sa sterg pacatul... sunt foarte caiita insa nu a fost decizia mea da stiu cai vina mea puteam sa fac totusi ceva. poti sa te explici mai bine te rog ce ai vrut sa zici

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru diamondsky):

Ca sa ajungem la perfectiune avem nevoie de multe vieti. Daca te uiti in jurul tau o sa observi ca multi se nasc prosti si tot asa se duc la groapa.
Si avem nevoie de toate experientele posibile ca sa intelegem cu adevarat.
De aceea se spune sa nu judecam.Nimeni nu te condamna pentru ceea ce ai facut.Doar ca uneori este nevoie sa treci prin acea experienta ca sa o intelegi mai bine.

| TicTac47 a răspuns (pentru Inferno):

Aici e vina societati. Tu spui ca te obliga natura mistica, dar daca vine acuma cineva din acea natura mistica si spune omoaral pe Inferno. Ti se pare normal? nu, inseamna ca se pedepseste cu inchisoarea.
Ei bine asa ar trebuie sa fie si in lege :AVORTUL = CRIMA adica caz penal.
Si diamondsky spune ca parinti au constranso. Daca tinea cu adevarat la acel copil, lupta pentru el.

| Inferno a răspuns (pentru fllu07):

Entheos bate campii.
"Copilul tau a trebuit sa fie ucis deoarece in alta viata a facut avort."
Pai daca "trebuia" sa fie avortat, inseamna ca mama nu a avut nicio sansa sa se opuna, decizia ei fiind controlata de aceasta forta justitiara de natura mistica. Practic mama nu a avut liberul arbitru sa aleaga.

Ori imi pare stupid ca mama sa fie pedepsita de aceeasi forta mistica, care a obligat-o sa avorteze.
Adica eu te obliga sa faci ceva si dupa te pedepsesc ca l-ai facut. Ce justitie mistica mai e asta?

| AliGab a răspuns:

Odata ce regreti si te-ai spuvedit si ti s-a dat dezlegare de pacat la sfarsitul spovedaniei, pacatul este iertat. Insa MARE GRIJA sa nu il mai repeti in viata ta. Pace in suflet iti doresc

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Biblia spune ca dumnezeu insusi a omorat copii la gramada. vezi http://skepticsannotatedbible.com/quran/index.htm

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

A fost obligat sa ia sufletul unor copii, pentru a-i salva pe mai multi copii, dandu-le pilde. Crezi ca din placere a facut-o? Nu.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Te sfatuiesc sa citesti mai intai toata Biblia, sa ii studiezi intelesurile (sunt multe pilde, metafore, semnificatii,...), contexturile istorice (Dumnezeu nu omoara de drag, ci ca sa salveze Israelul, sa dea pilde, etc.). Mai spuneam ca iadul, in viziunea ortodoxa nu este un loc cu smoala unde te impunge mikidutza cu furca, ci este o stare sufleteasca in care omul nu-l suporta pe Dumnezeu, iar ispitele sunt foarte mari, parca-l "ard". Dumnezeu vrea sa ii scoata pe cei din iad, insa ei nu vor (desi in relatari par ca ar vrea sa iasa din iad, dar de fapt nu pot lasa ispitele pentru Dumnezeu.). Aici scrie de ce permite Dumnezeu raul : https://www.google.ro/......https?/url
Cu asta, eu cred cred ca am incheiat.

| Mașka98 a răspuns:

Daca iti pare intr-adevar rau, cere-i iertare lui Dumnezeu in rugaciune. El este un Dumnezeu al iubirii si al indurarilor tandre, si daca va vedea ca esti sincera numaidecat te va ierta.

| TicTac47 a răspuns:

Va dati seama ca acei copii nevinovati nimeni nu stie unde se duc? Numai Dumnezeu stie.
Stau si ma intreb cateodata oare daca ma avortau parinti mai traiam eu acum? Si cat de frumoasa este viata...

| anonim_4396 a răspuns (pentru TicTac47):

"Stau si ma intreb cateodata oare daca ma avortau parinti mai traiam eu acum? " daca te avortau cum naiba sa mai ai viata

| TicTac47 a răspuns (pentru anonim_4396):

In alta familie...

Esti inca mic sa intelegi ceva atat de complicat laughing. la ce ai spus tu mai sus e clar ca ai vreo aluzie ca "sufletul" tau este dat de la dzeu cu tot ce gandesti tu acum, ce simti etc etc, tu nu crezi ca te dezvolti in timp ci doar ai venit asa cum esti acum.

| Inferno a răspuns (pentru TicTac47):

Tu confunzi avortul cu abandonul.

| TicTac47 a răspuns (pentru Inferno):

Ce vrei sa zici?

La primul raspuns mai voriam sa spun ca daca te avortau pe tine parinti nu trebuia sa ma mai contrazic cu tine acuma. Tu la randu tau daca iei o viata nu stii ce putea fi acel om.
E ca si cum mama ta in momentu asta vine la tine si iti ia capu. Asta inseamna avortul. CRIMA!
Dar se pare ca nu ai inteles raspunsul.

Crima e sa si il nasca intr.o familie fara bani sau cu parinti drogati / betivi etc. Dar nu am pretentii la oameni care nu gandesc ei singuri pentru ei, isi iau ideile din biblie si alte chestii de genul.

Deci vrei sa spui ca avortul nu e crima? Ce tare ma duc sa omor si eu niste oameni ca doar in burta mamei sunt... nu stiu tu sa imi spui.

Nu m-ar mira cineva cu inteligenta ta sa stie sa faca ceva mai bun

Asta spune inteligenta ta, eu am interpretato.

Nici nu ma asteptam sa intelegi ce voiam sa spun mai tataie.