| DorelSudoru a întrebat:

""Pai astept pe Dumnezeu sa vorbesc cu el, unde este, de ce nu vine, i-ai spus ca-l astept?"a venit raspunsul copilului fara nume.
"Nu a trebuit sa-i spun, pentru ca el stie tot, si nu incerca sa-l cauti aici, incearca sa-l cauti in tine, pentru ca Dumnezeu e in fiecare dintre noi" spune preotul.
"Pai eu vreau sa-mi cumpar vederea de la el"
"Nu poti sa faci asta, asta o obti numai prin credinta"
" Si prin credinta, cum o sa o obtin? In cat timp?"
"Nu o sa o obtii niciodata, insa o sa obti alta vedere, aceea spirituala"
"Ma pis pe ea de vedere spirituala, daca Dumnezeu ne iubeste, asa cum susti tu, de ce nu-mi da vedere? Sau el nu exista, iar tu slujesti o himera?"
"Nu este o himera, copilul meu, esti dezorientat, dar el nu poate sa te ajute acum, iti trebuie multa credinta, si trebuie sa accepti ce ai, pentru ca Dumnezeu, asa iti incearca credinta" spune preotul.
"Pai cum poti sa crezi in cineva datorita caruia esti cum esti, si care nu vrea sa te ajute, care te condamna la intuneric vesnic? Avea dreptate tanarul acela, singurul lucru bun pe care il poti face pentru credinta este acela sa lupti impotriva ei!"
"
Alte explicati decat cele date de popa? Daca tot d-zeu e bun de ce nu te ajuta cand simti tu ca ai nevoie?

9 răspunsuri:
| MortemAeternum a răspuns:

O dar te ajuta, doar daca tu crezi ca el te ajuta.Pur si simplu ignori adevarul si pui totul pe seama Lui Dumnezeu si astfel ai obtinut minuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deja mam scarbit de religie si de amicul lor imaginar

| Rebecadulcic a răspuns:

Daca tu crezi in Dumnezeu si el te va ajuta,dar trebuie sa ii arati ca ti la el,Dumnezeu ajuta pe toti la timpul potrivit,dar in schimb vrea credinta in puterile lui. Daca copilul nu era orb ar fi crezut in Dumnezeu,NU! Acum ca e orb,tot nu crede pentru nu are rabdare! Nu poti sa ii ordoni lui Dumnezeu sa te faca bine cand tu nu crezi si nici nai crezut in el! Poate nici eu nu ma rog, sau nu merg la biserica, dar cred in Dumnezeu pentru fara el nu as fi existat.

| doctorandus a răspuns:

Si eu am fost crestin fundamentalist, dar in cele din urma am ajuns la concluzia ca rugaciunea este in zadar. Dumnezeu nu mi-a oferit niciun fel de raspuns la rugaciuni si nici nu poate oferi astfel de raspunsuri pentru ca El nu vorbeste cu oamenii. Cum zicea Thomas Szasz, "Daca vorbesti cu Dumnezeu inseamna ca te rogi, daca Dumnezeu iti vorbeste inseamna ca esti schizofrenic."

Sa nu fiu inteles gresit: eu cred ca Dumnezeu exista, dar este orb, surd si mut. Este o infatuare sa credem ca pe Dumnezeu il arde grija de ce fac niste animale evoluate de pe o planeta cat un bob de nisip, pierduta in infinitatea Universului. E ca si cum m-ar deranja pe mine moralitatea sexuala a furnicilor dintr-un musuroi.

| ViezurE a răspuns:

Eu aştept să dispară categoria.

| Nuvăsufăr a răspuns:

Uite aici http://www.youtube.com/watch?v=-j8ZMMuu7MU

Dacă nu aveai destule argumente împotriva lor, găseşti aici o altă groază de argumente în videourile tipului ăsta, darkmatter2525.

Videoul explică de ce teiştii urăsc ateiştii, şi de ce teiştii se simt respinşi ca în dragoste când ateistul e sceptic în privinţa zeului lor.
Şi de ce li se par teiştilor că zeul lor e omniprezent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate tu.santem atat de buni si de candizi iar bunul Dumnezeu nu e ca noi.trebuie musai sa ramanem orfani de tata,fiindca singuri o sa fim in stare si sa vedem,si ologii vor sari precum caprioarele,criminalii vor iubi pre victimele lor,razboaiele se vor transforma in discoteci si slujbe idolatre comice,voi putea veni sa te intreb; te rog frumos doresc sa te injunghii, sau am nevoie de ochii tai, mii dai sa-i pun la mine? va fi perfect.cata dreptate ai mai unde ai fost pana acum ma revelatie? ia pune-ti o poza sa te vedem.sa te stim.sa te cunoastem.ori nu putem sa te vedem? e periculoooos?

| nicky10 a răspuns:

Crede si nu dispera, numai Dumnezeu stie ce ne da si de ce ne da.Iti trebuie mare credinta.Nu renunta.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

"Dumnezeu îi ajută doar pe oamenii care se ajuta singuri".