| Steregoi a întrebat:

Pana a izbucnit potopul necredinciosii radeau de Noe cand construia arca iar cand a venit potopul i-a innecat pe toti aceia care au ras. La fel se intampla si in prezent cand necredinciosii rad de credinciosi care isi consolideaza un bun renume la Dumnezeu. Ce puteti spune?

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In prezent cand necredinciosii rad de credinciosi care isi consolideaza un bun renume la Dumnezeu.

tu esti credincios? serios fi ma sincer cu tine insati

| anonimg a răspuns:

"Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.
In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului." (Matei.24:37-39)

"Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor

si vor zice: "Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!"

Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin Cuvantul lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei si ca lumea de atunci a pierit tot prin ele, inecata de apa.

Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.

Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.

Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.

Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde." (2Petru, cap.3)

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

"Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.
In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului." (Matei.24:37-39)

ce faceau rau?

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Răul este chiar în versetul amintit de tine, și anume: nu știau nimic. Indiferența și nepăsarea față de chemarea și avertizările divine sunt păcate mari, pentru că ele împreună alcătuiesc hula împotriva Duhului Sfânt.
Atunci când autoritățile locale anunță pregătirea pentru o calamitate, orice om este dator să ia aminte, să ia măsuri să-și salveze viața. Dacă rămâne nepăsător, sau i-a în râs avertismentul, dacă se se va face că nu știe nimic, nu va plăti cu însăși viața lui?
Cu cât mai mult că aici vorbim de lucruri cu mult mai însemnate decât viața aceasta trecătoare!
Totuși, în ziua judecății nu va exista niciun om care să spună că nu a știut. Este scris că sfârșitul va veni atunci când Evanghelia aceasta a Împărăției cerurilor va fi făcută cunoscută la orice om de pe pământ.
Răul se găsește atunci când trăim viața aceasta ca și cum nu ar fi existat cea veșnică. Și câți oameni nu trăiesc astfel! Mă îngrozesc la gândul că aș fi putut să mă aflu și eu printre aceștia. Așa aș fi fost dacă Bunul Dumnezeu nu ar fi avut îndelungă răbdare cu mine.
Dar misionarii și slujitori ai Domnului Hristos sunt luați în râs.
Am fost și eu din casă în casă ca să-i avertizez pe oameni de planurile lui Dumnezeu făcute cunoscut în mod lămurit în Sfintele Scripturi. Unii au luat in serios, i-ar alții mi-au zis : "Du-te la muncă și nu mai pierde timpul în felul acesta."
Sigur astfel de răspunsuri a primit și Noe. Oamenii zac în indolență și în nepăsare. A "nu ști nimic" ne costă viața.
Orice om care mai este în viață, încă își mai poate schimba destinul; este un har de la Dumnezeu, este indelunga răbdare divină. Dar odată ce omul a închis ochii, cazul lui este deja hotărât, cu toată coliva și toate pomenile care i se vor mai face după aceea.
De aceea este și scris: "Astăzi dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile." Astăzi să ne hotărâm să trăim în ascultare de Dumnezeu. Ziua de mâine nu ne aparține, ci doar aceasta.

Eu v cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,
sa inteleg ca a te insura si a bea este un lucru rau, pai si atunci iisus de ce a facut din apa vin

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Căsătoria, mâncarea și băutura sunt daruri divine. Dar a ne bucura de ele ca și cum cele veșnice nu ar exista (mântuirea, viața veșnică), aceasta este rău.

Desi nu trebuie sa te bucuri de absolut nimic in viata si doar sa fi un sclav trist si supus unui zeu atat, visand la viata de apoi de care nu stii nimic

| Mclaren12 a răspuns:

Potopul nu are nicio legatura cu biblia. Cei care au scris VT doar au furat fenomenul de la pagani si au inventat o versiune crestina la care sa puna crestinii botu' evident. Pana si Noe are corespondent in versiuneq akkadiana a potopului.

| Mircea08 a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu crezi in Dumnezeu dar e bine ca tot crezi in ceva! Versiunea akkadiana este conceputa de cei care au cunostinte serioase si de nivel inalt lasate mostenire de la strabuni, adica de la maimute!
Lasand gluma, poti spune daca acea versiune este credibila si de ce? Nu tot oameni au povestit si de una si de alta? de ce atunci una este credibila si alta nu?

| Mclaren12 a răspuns (pentru Mircea08):

Nu zic ca versiunea akkadiana este reala sau credibila. Ce zic este ca cei care au scris VT doar au furat fenomenul de la pagani iar "potopul" real (daca ii putem spune potop) nu are nicio legatura cu nimic din ce pretinde biblia. Deci nu se poate garanta cu nimic ca versiunea akkadiana ar fi reala dar ce se poate garanta cu certitudune este ca mitul crestin n-are nicio legatura cu realitatea.

| Mircea08 a răspuns (pentru Mclaren12):

Am mai spus - crestinii cred. Daca ar putea garanta cineva cu certitudine tot ceea ce inseamna religie nimeni nu ar mai avea credinta, ar avea certitudini.

| Mclaren12 a răspuns (pentru Mircea08):

Da asta-i problema. Ei doar cred orbeste ca oile. De asta sunt atat de ignoranti si usor de manipulat.

| Mircea08 a răspuns:

Necredinciosii nu intra in discutie. Credinciosii au o problema, ei cred ca exista Dumnezeu dar nu fac ce spune El si asta pentru ca nu pot, sau nu stiu ce anume trebuie facut, sau sunt luati de problemele vietii si nu mai au timp de sfintenie. Evident ca sunt si credinciosi care se straduiesc sa faca ce trebuie, dar si ei nadajduiesc sa intre in Imparatia Cerurilor. Cei care nu vor intra nu vor rade ca nu au de ce, cei care vor intra nu vor rade ca nu e felul lor de a se comporta asa. Vom vedea ce va fi

| Alfred0703 a răspuns:

Hahahahhaha. Si eu rad. Ce ai sa faci? Du-te si roaga-te.

| Ssssmokin a răspuns:

Noe problema de potop laughing).

| obdtuning a răspuns:

Te amagesti singur.
Ai luat teapa si basta. Teapa crestina.