Ca sigur ateii sunt atat de prosti incat nu o sa poata sa dea un search pe google si sa afle acele 7 tipuri si sa iti dea un raspuns la nimereala.
Ai gandit-o bine pe asta, ce sa spun...
Ce amuzant e cand ii vad pe acestia ca se cearta pentru Dumnezeu, de parca Dumnezeul lor, daca ar exista, i-ar pasa de ei.
Adevar graiesti.
@sppin Daca exista Dumnezeu El nu poate avea slabiciuni. Daca are slabiciuni si limitari inseamna ca nu e o fiinta absoluta deci nu e Dumnezeu.
A fi indiferent si incapabil de iubire inseamna sa ai o limitare, o slabiciune deci ori Dumnezeu nu exista, ori e la fel de infinit in puterea si fiinta Lui precum e infinit in iubirea Lui
Eu mă consider ateu însă nu simt nevoia să mă identific cu nici un tip, nu cred că dacă îmi pun o etichetă în plus voi avea mai multă cunoaștere sau cine știe ce alte bazaconii.
Religia a fost și este o piedică în calea dezvoltării și a evoluției, este un fapt dovedit prin faptele cunoscute de-a lungul timpului. Până acum vreo 400 de ani, slujbele se țineau în latină. Omul de rând venea la biserică, asculta și nu înțelegea nimic și pleca acasă. Ideea nu era ca lumea să știe cu ce se mănâncă exact religia ci să dea impresia de măreție, de divin, doar ca să mai stoarcă niște bani și niște bunuri de la credincioși.
Prin evul mediu, dacă aveai bani puteai să ai oricâte păcate că puteai să plătești bisericii și ți se ierta tot. Bine-înțeles, costurile erau în funcție de cât de grave sunt păcatele. Ba chiar erau persoane care plăteau înainte de a face un păcat pentru a ști sigur că este iertat.
Hai să vorbim de medicină. Până acum vreo 200 de ani nu erau permise disecțiile pe om din cauza religiei creștine. Era considerată o blasfemie care se pedepsea cu arderea pe rug orice încercare de a diseca un om pentru a vedea cum îi funcționează organele. Pe atunci, moartea de apendicită era una comună doar pentru că doctorii nu știau că omul are un organ în plus față de porc, animalul pe care aceștia își bazau teoriile.
Spălatul era considerat un păcat în evul mediu. Am citit relatări istorice despre preoți care nu se spălau nici-o dată și care erau probabil plini de jeg și de paraziți.
Și toate astea doar pentru că religia nu a dat din start nici-o șansă științei. Acum s-au mai schimbat lucrurile însă, lumea începe să se trezească din ignoranță. Doar priviți ce se întâmplă acum în statele islamice religioase... Omoruri cu pietre, nu poți să-ți spui părerea în legătură cu religia că ești pedepsit, trebuie să participi la slujbe astfel ești, iar, pedepsit, și multe altele. Vă vine să credeți că așa era și la noi în trecut? Mie da, pentru că acele vremuri nu sunt departe, și există mereu îngrijorătoarea posibilitate să intrăm în acel nor otrăvit de fanatism religios. Drumul către iad este pavat cu cele mai bune intenții.
Te simți umilit, hă? Poate ai să te pui și tu cu burta pe carte. Nu de alta, dar ar trebui să te amuze maimuțoii ăștia în loc să te umilească.
Când aruncă cu rahat(Produs de cofetărie cu aspect gelatinos) în tine normal că te nimeresc dacă nu vă despart niște pereți de plexiglas(ca la zoo) numiți cunoaștere.
Întrebarea este: Au reușit ei cumva să iasă din cuștile lor de ignoranță sau ai intrat tu împreună cu ei de te-au nimerit?
Niciuna, prietene! Au aruncat din cutie și au nimerit în afara ei.
Păi normal că au nimerit în afara perimetrului dacă peretele ăla de plexiglas numit cunoaștere este inexistent.
Cica de fapt au raspuns. La orice intrebare stiintifica ti se pare logic raspunsul "Dumnezeu a facut"? Care e argumentatia ta, care e logica in acea propozitie? Care e demonstratia reala subiectiva? Unde sunt dovezile?
Ateii umilesc credinciosii prin adevar, si asta pentru ca s-au saturat ca voi sa va impuneti ideile proaste, greșite si invechite. Uita-te in istorie. Mereu cand a inflorit o conceptie stintifica biserica a fost cea care s-a împotrivit. Cauta despre eugenism de exemplu. Cand s-a vorbit despre metode contraceptive Biserica s-a îngrijorat in ultimul hal, "pai cum de poate ca oamenii sa poata avea siguranta ca nu vor exista sarcini nedorite?"
Citeste despre Renascentism. Uita-te viata cum era inainte de ea. O mare mizerie iti spun eu. Dupa a trebuit sa vina pandemia care sa schimbe perceptiile oamenilor si sa realizeze ca au o viata si ca nu sunt aparati in functie de statutul social. Orice om din orice clasa sociala poate patii aceleasi lucruri si atunci stiinta a înflorit pentru ca s-au bazat mai mult pe propia viata si ce pot face cu ea decat in viata de apoi.
Voi sunteti cei care judecati cel mai mult. Noi o ducem foarte bine pentru ca stiinta este in floare. Ne doare la basca de voi, insa voi... cand nimic nu va mai apartine la picioare incepeti cu frustrarile. Cand stiinta avanseaza voi sunteți cei care o blamati, "pai cum se poate una ca asta?"
Si dupa tot voi o utilizati. Stiinta are un impact major in vietile noastre. Tot ce folosim si vedem este datorita stiintei.