Renunţă la punct şi articolul va arăta aşa cum intenţionai:
http://www.gandul.info/......a-13372711
Încă o sectă de homofobi, dar măcar nemisogini...grozav!
http://i.imgur.com/K18tUM2.jpg
"Abraham, Iisus, Buddha, Brahma sau Mohamed au fost toţi mesagerii lui Dumnezeu." Abraham era bolnav psihic, Iisus si Buddha au fost pacificatori, dar Mohamed era pedofil, daca acesti baha’i cred ca pe toti i-a trimis dumnezeu, pentru mine e o religie avraamica, mai ales ca Bahá'u'lláh era musulman, apoi babist, un fel de secta musulmana observ, fiind vorba de un iranian si o religie noua, ma asteptam sa fie de fapt o intoarcere la "religia strabuna, zoroastrism. Poate cel care a creat religia asta avea nevoi pe care zeii cunoscuti nu i le satisfaceau, dar in prezent e doar biznis, "Baha'ii contribuie şi cu fonduri la comunitatea din care fac parte.", gen "If you want to get rich, you start a religion." - L. Ron Hubbard, fondatorul scientologiei, deci tot un fel de crestini cu al lor crestinism.
Nu e vorba de raul mai mic. In general la religiile astea ma incinta simplul fapt ca se bazeaza pe adusul unei gasit de oameni cu interese similare impreuna. Uneori partea cu donatul/finantarea are si rol de a cerne neavenitii de cei care au ce cauta acolo. Mdah, stiu, nu suna deloc democratic, dar asta e. Vezi ordinul Dragon Rouge, de exemplu. http://www.dragonrouge.net/english/general.html
Personal, nu văd utilitatea reală a religiilor, una care nu ar putea exista şi fără ele. Ele doar au umplut unele goluri formate de nevoi şi slăbiciuni umane, care pot fi şi sunt umplute şi de altceva.
Pentru a strânge oamenii cu interese comune/similare la un loc, pentru a le oferi iluzia de unitate, de scop, de măreţ, pentru a-i motiva să (se) ajute...nu e neapărat nevoie de o religie, de un set de dogme care să le spună ce să gândească, nu cum să gândească (acel "ce" de cele mai multe ori fiind greşit/negativ).
Există o mulţime de organizaţii non-religioase şi non-profit, cu o gamă largă de activităţi, care chiar dacă nu se bucură de aceeaşi popularitate ca şi cultele religioase, fac mult mai mult bine umanităţii (şi asta, contrar religiilor, fără a face în acelaşi timp rău).