anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Parintele Ghelasie spune: "Trebuie sa inveti sa traiesti cu raul, sa-l iubesti, ca daca te lupti cu el, il alimentezi, insa daca il iubesti (daca il scufunzi in iubirea si lumina lui Dumnezeu), il distrugi, moare. E o lupta rafinata in care trebuie sa lucrezi cu intelepciune, nu trebuie sa alimentezi raul in nici un fel si, pentru aceasta, nu trebuie sa intri in contradictii si dispute."luat-ati aminte?

Răspuns Câştigător
| Jardelin a răspuns:

Chitobagule, nu e bine sa arunci cu margaritare inaintea porcilor! Cei care nu inteleg aceste cuvinte le calca in picioare!

Parintele Ghelasie a spus niste cuvinte care dovedesc un foarte inalt nivel de viata duhovniceasca! De multe ori in lupta cu raul, ajungi tu insuti sa fii rau, acea forta negativa careia te opui ajunge sa te contamineze de fapt si ajungi, fara sa-ti dai prea bine seama, sa raspunzi la actiunile ei negative cu aceeasi moneda. Si de fapt asta este si scopul raului, nu sa te invinga prin forta sa ci sa te corupa, sa ajungi sa actionezi asemenea lui, sa fii ca el! Adica din bun te face sa fii o copie a lui, una rea!

De aceea Parintele Ghelasie a spus acest minunate cuvinte redate de tine aici. A-ti pastra luciditatea, calmul si intelepciunea in fata raului, si a nu te lasa transformat (corupt) de el, si a-i raspunde raului nu tot cu rau ci cu bine, cu iubire, cu vorba buna, asta este cheia supravietuirii in Hristos! Ne-alimentind raul cu rautatea ta, dar alimentindu-l cu dragostea si bunatatea ta, acesta va muri. Pentru ca raul se alimenteaza si traieste doar din ura si pacate, si doar VIATA se alimenteaza din iubire si bunatate.

Cind Parintele Ghelasie spune ca trebuie sa ne invatam sa traim cu raul spune de fapt ca trebuie sa avem rabdare cu el si sa il suportam in viata noastra pina il vom birui, iar cind spune sa il iubim nu se refera la a iubi pacatul in sine, ne invata de fapt ca sub nici o form asa nu-i raspundem cu ura ci cu dragostea, care in final il va face sa dispara.

| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

Intrutotul de acord.insa ar trebui acesti nestiutori sa se informeze si apoi sa raspunda, sa-si faca temele si apoi sa iasa in fata.am ramas uimit cata teligebnta si desteptaciune zace in .....fine.sa n-o mai lungim.

25 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Aha,aha, sa traiesti cu raul,aha, sigur, sigur, buna gluma. Asa incerci sa-ti maschezi reautatea si ura, dar mai ales INVIDIA, fata de atei?

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Mai hadesule? tu esti? ca nu sant sigur? astea chiar sant postarile tale?

| Filip23 a răspuns:

E important si pentru propria persoana sa nu iti tii mintea in conflicte. Insa in lumea de azi mai sunt si alte pericole pentru minte: virtualitatea si sporirea numarului idolilor(din sport, muzica, film etc).

| danay72 a răspuns:

Asa e, ROMANI12:17-21

| Mădă0611 a răspuns:

laughing mi-a amintit de aia de la tv "dai si mie 3 lei? daca nu, te ling" laughing Asa, iubeste raul, pupa-l; tu luat-ai aminte? ca parca nu... thinking

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Din ce ai spus inteleg ca tu invingi raul cu rau ci nu cu bine, tu incerci sa invingi intuericul cu intuneric nu-i asa laughing?

| AragorN88 a răspuns (pentru CristiB93):

Asa a murit si Hitler, i-a trimes niste garoafe si s-a sinucis.

| CristiB93 a răspuns (pentru AragorN88):

Da stiu americanii au strans evreii si tiganii din toata europa si i-au inchis in lagarele lor si i-au omorat pe toti ca sa il opreasca pe Hiter

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

"Trebuie sa inveti sa traiesti cu raul, sa-l iubesti, ca daca te lupti cu el, il alimentezi, insa daca il iubesti (daca il scufunzi in iubirea si lumina lui Dumnezeu), il distrugi, moare." - esti alcoolic si vrei sa te vindeci, iubeste bautura! invata sa traiesti cu ea! nu? oh go on

Eu am spus ca nu poti invinge raul cu rau, in cazul acesta, bautura cu bautura, ce intorci atat situatia doar ca sa iti iasa cum vrei...

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa iubesti raul, asta ziceam, de asta am luat din intrebare. Si apropo, raul cel mai bine il invingi cu rau. devil

Pe bune? da-mi un exemplu...

De exemplu psihopatii trebuie omorati, toti care nu respecta cel putin un drept al celorlalti, nu merita sa-l aiba.

Wow straight face nu credeam ca gandesti asa de criminal.

Surpriza! Psihopatii sunt victime care o sa faca alte victime care o sa faca alte victime si tot asa, raul trebuie smuls din radacina.

Ai fi in stare sa omori un psihopat cu mainile tale?

N-am zis ca eu sa omor pe cineva, sunt destui care fac asta cu alte animale nevinovate.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns (pentru Mădă0611):

Si aici radacina e dumnezeu hai sa te vad cum il zmulgi

| Mădă0611 a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Copilas, vad ca mi-e plina casuta de notificari de la tine, vrei tricou?batting eyelashes

La tine sunt doar vorbe, in rest ti-e frica sa faci ceva. Degeaba doar vorbe, daca vrei o lume mai buna, trebuie sa treci la fapte, vorbele sunt degeaba si nu au nici un rost.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu maintereseaza ticou vreau doar sa iti explic ca dumnezeu exista si ca nu observi raspund si cei laltifica e greu cu voi sa va dovedeasca cineva ca dumnezeu exista la voi tot ce conteaza e material cel pamantesc

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

A fost cazul parintelui Ghelasie nu se poate generaliza

| AlexanderAdrian a răspuns:

Chiar daca exprimarea este religios-crestina, conceptul se regaseste si in religiile asiatice. Nu pot sa spun decat ca sunt perfect de acord cu spusele lui Ghelasie. Din pacate uneori e foarte greu de aplicat.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Ar fi mai bine daca uni sir tine cuvintele acasa si da parintele are dreptate raul cu rau devine si mai rau iar rau sufocat de iubire dispare

Întrebări recente