Adica tu spui ceva de genul: sunt doua tipuri de pacate, unul mai putin pacatos si altul mai pacatos. Tare natie, pacatul de ori ce fel sau grad are acelasi rezultat: " plata pacatului este moartea", acum poti alege singur dintre cele doua tipuri, rezultatul este acelasi.
Până la urmă să nu mai avem voie nici table să jucăm? Și în fotbal este o doză de noroc. Dacă ai "norocul" ca mingea să lovească bara...ai dat-o-n bară. Dacă ai norocul să treacă câțiva mm mai jos... Gooool! Chiar și la șah, daca ai nenorocul să fii într-o zi proastă, ai pierdut, chiar dacă adversarul este mai slab.
"Aleg dupa mintea mea anumite meciuri in urma unor analize/sinteze si decid care ar castiga." Lucrul acesta este tot "noroc". Si chiar daca nu ar fi fost noroc, mai exista o 'bariera': castigul tau in defavoarea altora; lucrul acesta este pacat.
De asemeni, inca o 'bariera': daca nu castigi, ce vei raspunde lui Dumnezeu ca ai ai facut cu banii pe care El ti i-a dat? Ii poti raspunde cu fruntea sus, cu inima curata ca i-ai jucat la pariuri? Acesta nu va fi un raspuns intemeiat, solid.
"castigul tau in defavoarea altora" adica impotriva casei de pariuri sau ce?
Nu impotriva casei de pariuri; e vorba de oameni care investesc bani ca sa castige si ei. Caci in functie de banii investiti este si valoarea castigurilor.
Cu banii pe care un om ii investeste acolo, ar putea sa usureze nevoile familiei sau de ce nu, ale unui copil sau om necajit.
Cu loteria de la finante lucrurile stau altfel. Aceasta nu este pacat, deoarece omul isi face cumparaturile de care are nevoie; si este drept sa i se ofere bon. Dar si aceasta poate fi pacat atunci cand un om cumpara ceva, special ca sa castige la loterie; aceasta depinde de la individ la individ.
"Aleg dupa mintea mea anumite meciuri in urma unor analize/sinteze si decid care ar castiga."Lucrul acesta este tot "noroc".
Ca si la poker si la pariuri, norocul are rolul lui, dar nu e determinant. Deaia unii pot trai foarte bine din una din astea. Deasemenea cei care castiga prin investitii financiare, la bursa de exemplu, nu o fac "din noroc". Sunt persoane care, ca si in cazul poker-ului sau al pariurilor sportive STIU ce trebuie sa faca. Cei drept majoritatea care joaca sunt, sa le spunem, fraieri neinformati, dar a cui e vina daca nu a lor? Cam acelasi lucru cu pariul asta al vostru cu viata eterna, voi pariati pe ea si altii castiga de pe urma voastra.
" daca nu castigi, ce vei raspunde lui Dumnezeu ca ai ai facut cu banii pe care El ti i-a dat"
Deci nu pariurile sunt problema ci daca nu castigi...
Daca ar fi sa pariezi pe un meci, si sa castigi, asta nu ar insemna ca d-zeu a tinut cu tine? Majoritatea oamenilor il invoca pe d-zeu atunci cand au noroc si castiga o suma de bani la loto sau pariuri. Atunci cine mai poate sa spuna ca e un pacat sa pariezi? Daca ar fi un pacat, atunci presupun ca zeul nu te-ar mai ajuta sa castigi in primul rand.
Da si pariurile sunt la fel de mare pacat ca spoveditul la popa, pentru ca ambele au la baza prostia, si este foarte mare pacat sa ramai prost pentru ca Dumnezeu te vrea destept, fapt dovedit prin existenta creierului mult mai dezvoltat la om decat la animale. daca Dumnezeu te voia prost, iti dadea mintea unei gaini, dar el te vrea destept si inteligent, si inteligenta iti cere sa te lapezi de pacatul prostiei, chiar daca e sub forma de zaruri, spovada, cvredinta a proasta sau pariuri facute a proasta
Fie că joacă online sau în cazinouri, fie că-şi iau bilete la loterie sau fac pariuri sportive, jucătorii de noroc pierd din vedere deseori provenienţa banilor pentru care se luptă. Spre deosebire de achiziţiile şi tranzacţiile legale, jocurile de noroc încurajează câştigarea unor bani pierduţi de alţi jucători. „În spatele fiecărui om ajuns milionar în urma jocului la loterie există milioane de oameni care şi-au pierdut banii", se arată într-un raport al Centrului de toxicomanie şi sănătate mentală din Canada. Ce principii biblice îl pot ajuta pe un creştin să înţeleagă modul în care priveşte Dumnezeu această problemă?
Ultima dintre Cele zece porunci date Israelului spune: „Să nu doreşti soţia semenului tău, nici sclavul lui, nici sclava lui, nici taurul lui, nici măgarul lui, nici orice altceva îi aparţine semenului tău" (Exodul 20:17). A dori lucrurile cuiva — bunurile, bogăţiile sau banii săi — era la fel de grav ca a-i dori soţia. Secole mai târziu, apostolul Pavel s-a referit la această poruncă atunci când i-a îndemnat pe creştini: „Să nu pofteşti" (Romani 7:7). Se poate face vinovat de râvnie un creştin care caută să se îmbogăţească pe seama altuia?
„Fie că recunosc, fie că nu, [majoritatea jucătorilor de noroc] visează înaintea unui joc să transforme o miză foarte mică, chiar şi câţiva dolari, într-o sumă fabuloasă", scrie redactorul Phillip Vogel. Ei visează să dea lovitura şi să devină bogaţi peste noapte. Această mentalitate este în contradicţie cu sfatul biblic potrivit căruia creştinul trebuie „să muncească din greu, făcând cu mâinile lui o muncă bună, ca să aibă ce să-i dea celui în nevoie" (Efeseni 4:28). Iar apostolul Pavel a spus clar: „Dacă cineva nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce". Apoi a adăugat: ‘Să mănânce mâncarea pe care şi-o câştigă singur’ (2 Tesaloniceni 3:10, 12).
Daca tocmai se deschide o agentie noua de pariuri, iar eu fac un bilet si castig din prima zi, eu fiind primul care am bagat, casa de pariuri sigur nu-mi va oferi banii din ai altora care au bagat, ci vor gasi ei.
Dar,tot castig necinstit e.
Adica daca eu din 1000 de meciur, aleg 10 meciuri bune in urma unor analize, conform statisticilor si mergand putin si pe intuitie inseamna ca este pacat? Dar daca investesc doar 2 lei pe acest bilet si castig suma de 100 de lei? Iar din acei 100 de lei, fac si lucruri bune/utile?
Nu e pacat de moarte, dar tot nu e o munca cinstita, sigura.
zzzzzzz1111 întreabă:
Andersann întreabă:
MoNNza întreabă: