Giulgiul din Torino, este realizat între anii 1200-1400 și nu are treabă cu Iisus.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Giulgiul_din_Torino
Analizele ştiinţifice
În 1988, Sfântul Scaun îşi dă acordul pentru efectuarea unei datări cu carbon radioactiv. În acest scop, o porţiune dintr-un colţ este decupată şi trimisă la trei laboratoare, şi anume cele ale Universităţii din Oxford, Universităţii din Arizona şi cel din cadrul Institutului Federal de Tehnologie din Elveţia. Toate acestea au indicat data de provenienţă ca fiind situată în perioada 1260 - 1390.[10][11]
Deşi efectuată independent de trei laboratoare, acestă datare a fost imediat contestată, nefiind acceptată de întreaga lume ştiinţifică. Unul din argumentele aduse de către Anna Arnoldi (Universitatea din Milano) şi Raymond Rogers (Universitatea din California) menţionează eventuala contaminare bacterială care poate afecta precizia unui astfel de test. Mai mult, Rogers, pe baza studiilor microchimice referitoare la conţinutul de vanilină (polimer ce rezultă din descompunerea termică a ligninei din cadrul ţesăturii de in) concluzionează că vârsta linţoliului ar fi cuprinsă între 1300 şi 3000 de ani.[12] Pe de alta parte, reprezentanţii curentului sceptic contrazic opinia lui Rogers, considerând studiul efectuat de acesta ca fiind incomplet, lipsit de consistenţă şi că denaturează analiza ştiinţifică în favoarea orientării religioase.[13]
O echipă condusă de Leoncio A. Garza-Valdes şi Stephen J. Mattingly (Universiatea San Antonio din Texas) au adus un alt argument referitor la reziduurile bacteriale conţinute de giulgiu[14], subliniind faptul că acea contaminare bacterială a mostrei supusă studiului afecteaza acurateţea datării cu carbon-14.
Biserica Catolică, actualul custode al giulgiului, nu s-a pronunţat niciodată în mod oficial asupra autenticităţii, considerând că aceasta nu ajută cu nimic religiei crestine, dar a acceptat rezultatul datării cu radiocarbon efectuate în 1988, care a indicat ca origine perioada medievală 1260 - 1390.[15].
Analizorul VP-8, folosit de NASA, realizează o imagine tridimensională a giulgiului.[16]
La ora actuală, nu se poate afirma cu certitudine care este perioada reală când giulgiul a fost ţesut. Practic, misterul giulgiului a rămas şi pe mai departe neelucidat.
Vorbesti de giulgiul acela care a fost demonstrat ca e un fals facut de Leonardo Da Vinci?
De fapt, sunt egale. Dar cum degetul inelar începe de mai jos, automat se termină mai jos.
Eu zic citind intrebarile tale ca a venit timpul sa te duci pe la un specialist sa faci o VTA merge si la o statie ITP ca te pun aia la diagnoza si masoara noxele din minte dar ma tem ca le "farimi" aparatul si te retin aia pe banda pina vine SMURDUL Ca ai depasit rau de tot nivelul si concentratiile maxim admisibile.
Eu cred că cercetătorii aia erau niște mâncători de căcat.
Astea-s INVENȚII!
Bună,
S-a demonstrat ştiinţific că Giulgiul din Torino este un fals, el fiind pictat undeva între anii 1200-1300. În fapt, se spune că el a fost falsificat de Leonardo Da Vinci, ca semn de protest în faţa Bisericii care nu îi lăsa libertatea ateismului.
Din punct de vedere medical, pe vremea aceea era cam greu sa se realizeze o astfel de operatie, strict tehnic. Nu crezi? Daca ai citit pe net chestiile descrise mai sus (http://www.descopera.ro/......ratatorul) de ce te-ai gandit exact la Isus? Si de ce nu ne spui care ar fi parerea ta, argumentata in acest caz?
DeProfundis99 întreabă: