Pentagrama atrage energiile pozitive dar nu respinge neaparat demonii. adica nu e de ajuns singura.
Eu cred ca aici este opusul a ce ai scris tu. Pentagrama nu te fereste de diavol ci te apropie de el(cel putin in cazul unora care chiar cred in asta).In antichitate pentagrama era folosita ca ornament sau pictata pe vase(in vremea aceea nu se credea ca e satanica). Dealungul timpului cu tot felul de legende si povestiri pentagrama a ajuns in final sa fie satanica(dar nu se stie nici acum daca e sau nu).
Fie n-ai inteles tu partea aia, fie n-am inteles-o eu
am preferat sa iau asta ca si "ferit de CATRE diavol" sau ceva de genul
daca nu cumva cel ce a pus intrebarea e complet retardat, fara sanse de reabilitare, atunci asta voia sa spuna
Pentagrama e cunoscuta si drept ''sigiliul lui Baphomet'' (Baphomet fiind un demon), multi demoni isi au propriile sigilii, considerate simboluri magice, totusi, din cate stiu eu (posibil sa ma insel), pentagrama nu are legatura cu ''diavolul'' (Satan) insusi
Este plin pe aici de atei care vorbesc despre Dumnezeu si Satana.
Conteaza orientarea pentagramei daca este cu varful in sus sau in jos.
Evolutie sau involutie.
Daca este cu varful in sus este ok.
Strada este aceeasi, doar sensul de mers difera.
Ai vazut in Supernatural ca te fereste de diavol? e doar un serial , daca nu ai vazut acolo atunci afla ca e opusul.
Am dat si eu peste intrebarea ta, si mai devreme am citit un articol interesant: http://www.bisericasatanista.org/pentagrama-completare.html. Eu sunt la Liceul de Arte si cam prin martie mi-am facut manual o pentagrama pe care inca o port(desigur cu varful orientat in sus). Sunt crestina, nu am nicio treaba cu diavolul, satanismul, semnele masonice, etc. Eu stiam tot asa de mai demult, mi-a spus cineva tot asa, ca pentagrama te fereste de diavol, si m-am tot documentat despre asta. Am aflat ca e satanica, ca nu e satanica, pana la urma am decis sa o port in scopuri nobile. Este un accesoriu unic, doar de tine depinde in ce scop sa il folosesti;)
Zøєy întreabă: