anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentagrama nu e sanatista, nu? (nu am nimic cu satanistii sau satanismul)

15 răspunsuri:
| William a răspuns:

Ceee?!? Pentagrama sa fie satanista? De unde ti-a venit ideea asta mai fata? http://www.bisericasatanista.org/......agram1.jpg

| thealchemist a răspuns:

Nu, la inceputul crestinismului a fost luata in considerare pentru a deveni simbolul noii religii, dar in final a fost aleasa crucea.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Oricum nu e ortodoxa

| Dismally a răspuns:

A fost imprumutata de Biserica Satanica, cea cu varful in jos. Cea cu varful in sus are ala semnificatie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentagrama – un simbol transcultural, ce se poate gasi in cultura hindusa, greaca, romana, babiloniana etc. In ultimul secol insa a fost legat de trei mari concepte cultural – religioase: Satanismul, miscarea Wicca si Francmasoneria. De notat este ca in general pentagrama reprezinta in multe culturi cele 4 elemente (pamant, foc, apa, aer) plus spiritul. Alaturarea acestor 5 elemente da naştere luminii, ordinii in univers. In genere pictograma satanica este reprezentata, cu un colt indreptat in jos iar in interiorul stelei – Capra Sabatica, gresit asemanata zeitatii oculte Baphomet. Uneori simbolul este reprezentat inconjurat de 2 cercuri si numere pitagoreice. Un amanunt important este ca steaua satanica nu este o negare a pentagramei Wicca iar diferentierea orientarii colturilor (sus sau jos) este o diferentiere moderna, aceasta neexistand pana in secolul 19. Pictograma Wicca este incadrata intr-un cerc de obicei, imaginea fiind un simbol al credintei adeptilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Conteaza orientarea.
Daca este orientata in sus merge catre Dumnezeu, in jos catre concurenta.
Strada este aceeasi difera doar sensul de mers.

| Scarbo a răspuns:

Se folosea si in alchimie, in religiile egiptenilor, si da o folosesc si unii satanisti, cei moderni nu cred, si sa nu crezi ca daca e si satanista simbolizeaza capul satanei din crestinism, nu simbolizeaza nici-o capra dintr-o carte scrisa de niste hoti ci simbolizeaza cele 5 elemente ale naturii (in alchimie si in celelalte religii antice (focul, aerul, pamantul, vantul, si metalul ( nu prea stiu multe lucruri despre alchimie dar ma gandesc ca poate e un stramos de al chimiei), iar mai nou la satanisti reprezinta toate cele 4 in afara de metal, care este inlocuit cu sufletul, poate fi folosita, ma gandesc, si de masonii speculativi ).

| anonim_4396 explică (pentru Scarbo):

Mda,de fapt pentagrama intoarsa il simbolizeaza pe Bahometh

| Scarbo a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar baphomet simbolizeaza „tatăl templului păcii al tuturor oamenilor", nici pe departe asa cum zice tot crestinu, ca il simbolizeaza pe Satan, care mai inseamna si barfa in nu stiu ce limba. Baphomet fiind un zeu al templierilor, sau cine stie poate ca masonii se au mana in man cu templierii, iar zeul asta este acelasi cu al masonilor (Arhitectul Universului).

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru Scarbo):

Satan inseamna dusman in nu stiu ce limba

| Lămâie00 a răspuns:

Pentagrama intoarsa e satanista, cea cu un colt in jos si doua in sus.

| Lolly94 a răspuns:

Eu am auzit ca e satanista thinking

Întrebări similare