| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT a întrebat:

Pentru a dovedi inexistenta unei divinitați, trebuie sa dovedim intai existența?
Daca asa, inseamna ca nu exista din moment ce nu ia legatura cu noi oamenii. Parca in biblie spune ca este mantuitorul nostru personal. De ce sa avem noi asa mare credinta cand El nici nu se oboseste sa ia legatura cu noi?
Cred ca o sa incep sa cred mai mult in teoria evolutionistă.

34 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns (pentru soimos):

"a proasta"- nene, pune mana pe un dictionar

eu niciodata nu vorbesc fara o sursa asa ca:
"Teorii despre producerea Big Bangului; suportul științific

Astronomul american Edwin Hubble a descris Universul ca fiind în continuă extindere, dând cosmologilor "o temă pentru acasă". El pornește de la ideea că la începuturi, cu circa 13, 7 miliarde de ani în urmă, Universul încă nu exista. Ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa-numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate (încă nu se știe din ce cauză)

| soimos a răspuns (pentru Anonymus314):

Ce spunea E. H. nu era decat o ipoteza.
Tu ai cumva impresia ca stiinta este un fel de religie care ramane neschimbata 2000 de ani?
De cand a murit E.H. si pana azi, astrofizica nu a stat pe loc, ci si-a sporit mult domeniul de cunoastere, confirmand valabilitatea teoriei lui E.H. in privinta Big Bangului dar intre timp se stiu mai multe si despre ceea ce exista inaintea acestuia, si evident, despre "marimea punctului"!
Ai tu cumva aiurita impresie ca acel punct de la care a inceput "nasterea" Universului era la fel de mare ca si punctul pe care-l punem noi la sfarsitul unei propozitii?
Hai nu ma fa sa rad!

| Anonymus314 a răspuns (pentru soimos):

Ahem, si cam de unde ar trebui sa ma documentez ca sa-ti arat cat de tampita e teoria asta? big grin

| MMihai a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", care au apărut în românește și sunt redactate de același autor Mircea Eliade și mai multe cărți despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase, decât religiile.