Am zis ca sunt deist, nu teist. Consider doar ca exista un creator, care din plictiseala a creat acest Univers, dar l-a lasat in pace. Inteleg ce vor sa spuna religiile, cum ca oamenii trebuie sa se ajute reciproc pentru ca o societate sa poata evolua, dar toate minunile care exista sunt date doar de matematica. Si nu, nu cred nici in supranatural, nici in vizitarea Pamantului de catre extraterestrii.
Intr-adevar s-ar putea ca teologia hindusa sa fii influentat conceptiile panteiste, totusi nu se pune problema reincarnari, cel mai adesea panteisti nu sunt adepti a teoriei vieti dupa moarte. Si da cred ca Existenta e o fiinta supra-costienta.
Sunt deist. A aparut exact asa cum am aparut si noi. Consider ca poate exista un multivers, iar noi sa fim partea mai mica a acelui multivers. Implicit un om de stiinta dintr-o civilizatie veche de zeci de milioane de ani se plictisea asa ca si-a creat propriul minivers.
Desi daca e sa o luam prin inductie matematica, daca universul nostru este al n-lea univers, si multiversul din care face parte ar fi al n-1-lea, inseamna ca ar exista un alt multivers primordial din care sa fi aparut toate celelalte, dar despre care nu-mi pot da seama cum ar fi aparut. Sau poate al nostru este universul 0, care a aparut din absolut nimic.
In viata de apoi, minuni, supranatural crezi?
Deci accepti teoria big bang, teoria evolutiei?
Da.
Am zis ca sunt deist, nu teist. Consider doar ca exista un creator, care din plictiseala a creat acest Univers, dar l-a lasat in pace. Inteleg ce vor sa spuna religiile, cum ca oamenii trebuie sa se ajute reciproc pentru ca o societate sa poata evolua, dar toate minunile care exista sunt date doar de matematica. Si nu, nu cred nici in supranatural, nici in vizitarea Pamantului de catre extraterestrii.
Pai,nu stim cum a aparut Dumnezeu,insa nu stim nici cu a aparut universul,ce era inainte de univers, sau prima forma de viata. Poate a aparut la fel cum a aparut universul, insa daca nu stii cum a aparut nu inseamna ca nu exista. Aici fac compartie cu universul sau viata, cum a aparut? Nu stim, dar uite ca exista.
"pentru deisti -cum a aparut acel creator"
Ti s-a spus de "n" ori ca Dumnezeu exista dintotdeauna.
Sa mai dau si raspunsul cu numarul "n+1"?
Nu cred in nimic, doar am speranta despre Dumnezeu. Cand voi vedea o reincarnare in fata mea, atunci voi crede. Vorbind ca daca universul crede in Creator sau nu, habar n-am.
Tu esti deist?
Habar n-am cei aia, si cum nu ma voi obosi sa caut pe net, voi ramane cu indoiala.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: