| roxaa15 a întrebat:

Pentru atei este acesta intrebare: mai preteni daca tot sustineti ca va trageti din maimute evoluate, de ce nu mai evolueaza si acum maimutele sau alte specii de animale?

30 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Legatura dintre om si maimute este doar aceea ca are stramos comun, de la stramosul comun au avut linii separate de evolutie. Si nu mai intrebati tampenii, evolutia nu e vizibila, e un proces ce se intinde pe milioane de ani. Inteleg ca sunteti generatia "religie in scoala" dar informativa totusi cand intrebati despre evolutie.

| Archangells a răspuns:

Eu nu ma trag din maimuta bai nene, eu ma trag din mama si tata, doua fiinte umane inteligente.Stramosul meu a fost un extraterestru de gradul 3 care a ajutat la crearea piramidelor din Chichen Itza.Inca il astept sa vina, dar zicea ca i s-a stricat cuantomotorul radiant. Peste cateva zeci de ani cand ordinea mondiala e gata vrea sa vina sa faca o poza cu Obama ca de..asta se trage din gorile.

| RAY a răspuns:

Roxana asa putina ratiune nu i in tine nici cat cateii din avatarul tau, noi suntem maimute ma fata, stramosul comun al cimpanzeiilor si al omului este acelasi ca dovada sta adn care e aproape indentic dintre cele 2 specii, eu unu evoluez pe zi ce trece tu probabil ca stai pe loc, a evolua nu inseamna sa fi maimuta azi maine reptila, omul evolueaza mereu /se adapteaza mediului slava stintetii si oamenii bonavi supravetuiesc unei boli, roxxa noi evoluam fata, si cimpenzeii evolueaza si toate animalele evolueaza daca imperechiezi un leu cu un tigru ce va iesi zi-mi?

| 1Mihai1 a răspuns (pentru RAY):

Şi de ce nu suntem exact la fel ca cimpanzeii?

| RAY a răspuns (pentru 1Mihai1):

De ce nu sunt leii la fel ca pisiciile sau invers ca doar au acelasi stramos comun de ce balena e diferita de o maimuta ca doar e mamifer, raspunsul e simplu e alt GEN de specie, noi suntem GENUL homo, cimpanzeii alt GEN

| Birjaru a răspuns (pentru 1Mihai1):

Pentru ca au fost medii diferite in care ne-am dezvoltat. Partea de Hominini care a luat-o pe latura Homo s-a axat pa alte caracteristici aflandu-se in alt mediu si fiind nevoita sa apeleze la alti markeri biologici pentru supravieturie, devreme ce Homo a ocupat o pozitie diferita, caracteristica mersului biped si traiului exclusiv pe pamant. Totul ramane in echilibru, doar asa functioneaza ecosistemele.

| RAY a răspuns:

Eoria evolutiei reprezinta unul din elementele fundamentale ale biologiei. Fiind o teorie a biologiei, teoria evolutiei este o teorie stiintifica.

Desi teoria evolutiei este acceptata de multi oameni, exista si confuzii, multe conceptii gresite.

Evolutia este o teorie despre originea vietii

De fapt, teoria evolutiei se refera la modul cum viata s-a schimbat dupa aparitia ei. Teoria evolutiei este, prin urmare, dedicata studierii acestor procese.

Urmasii sunt intotdeauna mai buni

Desi este o realitate faptul ca selectia naturala impiedica genele nesanatoase sa se transmita, exista multe cazuri in care un organism imperfect a supravietuit. Pe de alta parte, exista organisme – precum ciupercile, muscii, rechinii – care au ramas in esenta nemodificate pentru o perioada foarte mare de timp. Acestea sunt suficient de adaptate la mediul lor pentru a supravietui fara imbunatatiri.

Altele s-au schimbat foarte mult, dar nu neaparat in bine. Unele vietati s-au schimbat datorita mediului inconjurator, iar adaptarea lor nu a fost tocmai potrivita. Evolutia este mai degraba in stransa legatura cu mediul inconjurator, nu cu progresul.

Evolutia este intamplatoare

De fapt, selectia naturala nu este intamplatoare. Multe animale trebuie sa fie agile pentru a putea supravietui si sa se reproduca. Speciile care sunt adaptate la mediul lor inconjurator au o sansa mai mare de a supravietui. Acestea isi vor duce mai departe genele, iar ciclul continua.

Selectia naturala implica organisme ce "incearca" sa se adapteze

Organismele nu "incearca" sa se adapteze – este o selectie naturala ce permite unor membri ai unui grup sa supravietuiasca si sa se reproduca. Adaptarea genetica nu este data de organism, ci de factori externi.

Selectia naturala ofera organismelor ceea ce au "nevoie"

Selectia naturala nu are "inteligenta" – nu poate sti nevoile speciei. Daca un organism este mai bine adaptat la mediul inconjurator, acesta se va reproduce mai mult, iar in generatia urmatoare vor exista mai multe exemplare bine adaptate.

Evolutia e doar o teorie

Stiintific vorbind, o teorie este o idee bine intemeiata care explica aspecte din lumea naturala. Din pacate alte definitii ale teoriei precum "ghicit" sau "banuiala" creeaza o confuzie in randul oamenilor. De fapt, sunt doua concepte diferite.

Veriga lipsa demonstreaza ca teoria evolutiei este falsa

Exista multe fosile in stare de tranzitie, precum fosile ale unor vietati ce se afla intre pasarile moderne si dinozauri, balene si mamifere terestre etc. Multe dintre fosile nu s-au pastrat, dar asta se datoreaza faptului ca unele organisme nu se fosilizeaza sau nu s-au aflat in conditii care permiteau ca procesele fosilizarii sa aiba loc. Este cunoscut faptul ca exista unele lipsuri in evolutia speciilor, dar asta nu dezaproba teoria.

Teoria evolutiei este incompleta

Stiinta evolutionista este intr-o permanenta desfasurare. In acest domeniu se fac constant noi descoperiri. In acest sens, teoria evolutionista este ca toate celelalte stiinte. Stiinta incearca sa imbunatateasca in permanenta cunostintele noastre, iar in prezent, evolutia este singura explicatie pentru diversitatea vietii pe Pamant.

Multi biologi au respins Darwinismul

Oamenii de stiinta nu au respins teoriile lui Darwin, ci doar le-au modificat de-a lungul timpului odata cu noile descoperiri. Oamenii de stiinta au imbunatatit teoria originala a lui Darwin a selectiei naturale, nu au respins-o.

| Mădă0611 a răspuns:

E nevoie de mii sau milioane de ani, si apoi daca maimutele, sa zicem, sunt lasate in pace acolo unde sunt, nu mai e nevoie de adaptare la noi conditii, de fapt asta presupune evolutia, adaptare/transformare. Ganditi, nu e ilegal, inca laughing
Sa iti dau un exemplu de adaptare. Ma uitam la Deep blue si erau niste pesti care traiesc la mare adancime, unii zici ca erau beculete de craciun. Fiind intuneric acolo, cu luminitele alea atrageau hrana. Asta asa foarte pe scurt.

| Wøodenpints a răspuns:

Da? Şi atunci de ce schelatul unui om din neanderthal diferă mult de cel al unui om din zilele noastre? Şi asta nu o spun eu, asta o spun descoperirile arheologice.

| WhatheWow a răspuns:

Daca nu ai nici cea mai mica idee despre Evolutie de ce pui astfel de intrebari stupide?!

| 1Mihai1 a răspuns (pentru WhatheWow):

Deci, de ce nu se mai "transformă" maimuţele în oameni?

| WhatheWow a răspuns (pentru 1Mihai1):

Pai ia sa vedem de ce nu se mai transforma : " pentru ca unii oameni s-au tranformat in maimute, le-a disparut inteligenta si pun intrebari stupide!

| 1Mihai1 a răspuns (pentru WhatheWow):

Pentru că unele maimuţe nu ştiu să răspundă!

| WhatheWow a răspuns (pentru 1Mihai1):

Eurika, ai vazut de ai pus intrebarea?!

| Birjaru a răspuns (pentru 1Mihai1):

Pentru ca dureaza milioane de ani, pentru ca sansele sunt foarte mici ca acele coordonate care au ghidat stramosul comun cu cimpanzeul sa evolueze in cimpanzeu si HOMO sa fie la fel. Tu n-ai inteles nimic din evolutie. Din punctul meu de vedere orice discutie cu cineva ca tine e nula... si sunteti miliarde...

| DyNo a răspuns:

Eu sunt liber cugetator si nu sustin ca ma trag din nici o maimuta, din potriva... Mie ambele teorii ( cea darwinista si cea biblica) mi se par niste tampenii. Daca esti liber cugetator nu inseamna neaparat ca sustii ca te tragi din maimute.

| i86e2 a răspuns (pentru DyNo):

Adică nu accepți teoria evoluției? happy

| DyNo a răspuns (pentru i86e2):

Nu, nu o accept.

De ce?

Ai un ID de messenger? Al meu e i86e2 (pe yahoo), nu-mi vine sa cred ca exista necredincios care nu accepta evolutia, vreau sa vad fenomenul de aproape.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DyNo):

Creaţionism, NU. Darwinism, NU.
Da' dumneata ce susţii? În ceea ce priveşte stadiul de complexitate actual al vieţii de pe Terra.
Ai conceput o teorie proprie?

| Mn0 a răspuns (pentru i86e2):

Profu meu de istorie este ateu pozitiv si spune ca prefera sa citeasca biblia decat prostia aia de teorie evolutionistabig grin

| DyNo a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu pot sa spun ca este o teorie proprie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DyNo):

Da' atunci, ce-i? Şi în ce constă ea (ce-o fi)?

| DyNo a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu pot sa ti-o explic aici, e mult prea lunga si nu are rost sa-i plictisesc pe ceilalti utilizatori si sa atrag remarci inutile de la ei. Daca vrei sa afli in ce consta teoria pe care o sustin trebuie doar sa ma contactezi in privat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa-ti dau copy paste la un raspuns din trecut de-al meu legat de evolutie, oameni si maimute.

"Incercati sa va imaginati litera " Y " iar omul si "maimuta" stand pe cele doua crengi de sus. Stramosul din care au evoluat cei 2 sta la baza crengii de jos. Cred ca mai simplu de atat nu poate fi explicat. Ati inteles cat de cat care e faza cu oamenii si maimutele?"

| RetardedRacoons a răspuns:

Ma "pretena" daca n-ai sta toata ziua sa faci felatii prin baile scolii probabil ca ai afla raspunsul la intrebarea ta la orele de biologie.

| i86e2 a răspuns:

Toate speciile evoluează continuu, nu se opresc vreodată. Poți să te uiți pe animal planet și vei vedea lupta pentru supraviețuire din natură și selecția naturală. Așa funcționează evoluția.

| 1Mihai1 a răspuns (pentru i86e2):

Tot n-ai răspuns la întrebare.

| Fara_H_Jonny_1996 a răspuns:

Fiindca nu le mai lasam noi sa evolueze si nu mai e cum era inainte.Inainte nu era nici o tehnologie, nu erau poluari, nu era nimic, doar jungle.Ele au evoluat fara sa isi dea seama, fiindca nu aveau ce face, si au incercat lucruri noi.In prezent, noi tinem 70% din populatia cimpanzeilor inchisa in tot felul de custi pe la zoo sau in laboratoare si nu le mai dam voie sa evolueze, la fel ca si in jungle cand poluam cu toate masinariile si porcariile.