| IncorrectUsername a întrebat:

Pentru atei:In cine credeti? Ca pana la urma trebuie sa credeti in cineva, doar cine v-a creat. Dumnezeu sau iadul? Si pana la urma trebuie sa aveti un motiv de ce nu credeti.

Răspuns Câştigător
| ThingOfYou a răspuns:

Iadul ne-a creat deoarece daca sarpele nu iar fi dat marul Evei si acum umbla bezmetica prin rai... Funda?*

34 răspunsuri:
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Pai, in primul rand, cred in pufuleti, in hartia igienica, in covrigi cam in tot ce e vizibil, palpabil, si ii poate fii dovedita existenta.
Pe mine m-au creat mami si tati. thinking
In primul rand daca nu cred in asazisul D-zo, automat nu cred nici in iad. Dupa moarte o sa ajungi sub pamant cu coropisnitele.
De ce nu cred?thinking
Pur si simplu imi par prea imposibile multe idei din Biblie.
Exemple:
Ideea ca avem un suflet care isi ia zbor cand murim si ajunge intr-un loc magic sau daca nu am fost cuminti ajungem sa ne intepe un tip cu o furca. Ideea ca un tip a ingramadit toate speciille de anime(mascul si femela) intr-o amarata de barca etc. Motive mai sunt. thinking

| Woodenpints91 a răspuns:

De ce trebuie să cred în ceva? Puţin îmi pasă dacă există sau nu vreun creator suprem. Tind să cred că nu exista, iar dacă există probabil nu are nevoie ca eu să cred în el.

Pentru tine există doar dumnezeu şi iadul? Atât? Ignori ceilalţi zei? Eşti creştin aşa-i?

| Vladuthz a răspuns:

Nimeni nu stie cine a creat totul. Din acest motiv nimeni nu se oboseste sa-si piarda timpul crezand in ceva, ci doar presupunand existenta unei forte creatoare.

| Popcorncubranza a răspuns:

M-o creat mama si tata intr-un pat.

| Thunderstruck a răspuns:

Tu faci parte din categoria aia de oameni care merita omorati din cauza prostiei de care dau dovada.Ca sa-ti raspund si la intrebare: Nu cred in nimeni, totusi suntem in secolul 21, nu mai avem nevoie de zei."Ca pana la urma trebuie sa credeti in cieva, doar cine v-a creat".Ba nu trebuie, fizica biologia si chimia reusesc sa explice cum am aparut."Dumnezeu sau iadul"? Sa fac ceva pe ei, nu te inteleg, tu crezi in zeii evreilor fara nici o dovada, dar ii excluzi clar pe ceilalti zei.Toti zeii, spiridusii, mos craciunii, unicornii au tot atatea dovezi, 0. "Si pana la urma trebuie sa aveti un motiv de ce nu credeti". Normal ca am, logica.Ti se pare logic ca un zeu sa fi trait o infinitate singur, apoi sa creeze Universul si dupa 13 miliarde si ceva de ani sa se gandeasca sa ne dea o carte in care daca nu credem ajungem in iad? Sau intr-un sarpe vorbitor? Basme tata...

| cata2387 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Eu va arat o inregistrare cu un ateu convins.
Ce o sa vedeti in aces clip omul nu poate sa intelega din starea de trup fizic doar cand o sa treaca in alta lume pentru ca dumnezeu e un creator.

http://www.youtube.com/watch?v=1Be1IEtCwQg

| Thunderstruck a răspuns (pentru cata2387):

Am uitat sa spun ca aveti un handicap si ca credeti orice marturie de pe youtube.

| RAY a răspuns:

In puterile mele in primul rand, apoi cred in stiinta ca poate sami ofere raspunsuri logice despre cea ce ma intereseaza

isi dau eu 2 motive pentru care nu cred ca exista nici un fel de creator de nici un fel

1 nu apar zeii din nimic, nu apare nici o finta complexa fara sa evolueze din ceva care initial a fost simpla

2 acel asa zis creator cum a creat tot universul? cum a creat energia din ce putea sa o creeze din nimic? el ce ar fi putut sa fie daca energia nu exista?

am multe alte motive pentru care nu cred, astea m-au convins ca nu poate exista, e imposibil sa existe

| relian a răspuns:

Ateii cred in orice in afara religiei.Ei cred in ce vad in ce simt in ce pipaie si asa mai departe.Ei cred in ceva atunci cand acel ceva are o explicatie. Daca un ateu te vede pe tine atunci poate sa spuna ca exististi ca mergi si tot ce faci tu.Ei cred in lucruri explicate iar atunci cand nu au o explicatie le trece la neexplicate si asteapta pina cand el sau altii or sa fie capabili sa dea o explicatie acelui lucru, fenomen etc.Pentru credinciosi este mai simplu cand ceva nu inteleg sa spuna gata Dzeu a facut asta si punct.Ei se multumesc cu atat chiar daca nu este o explicatie.De ce sa se complice el sa isi bata capul sa isi explice cand este mai comod sa doarma sau mai stiu eu ce altceva.Ateii cauta, sant curiosi din fire nu resping nici o idee chiar de este religioasa, insa trebuie sa primeasca un raspuns care sa il satisfaca, un raspuns care sa poata fi demonstrat.Ei sant CREATAORII a ceea ce noi vedem astazi si a ceea ce noi folosim.Masinile,si tot ce misca pe pamant sant creatiile lor.Nu stiu cati crestini au facut mari descoperiri sa ajute omenirea cu ceva.Nu tin cu ateii si nici cu credinciosi, poate sant de alta religie sau nu conteaza dar am spus ce am observat.Si am mai observat ca un crestin a enuntat teoria Bing Banglui.Deci sa vezi cu ce se ocupau anumiti crestini in loc sa creada in Dzeu.Probabil era un crestin din asta mai curios din fire si care nu prea era el asa 100% increzator in Dzeu.Dar se mai intimpla.Se poate si invers.

| Mădă0611 a răspuns:

Cred in legile fizicii big grin laughing, asa cum le stie omul, pe care nu le-a creat vreun zeu, pentru ca ei au fost creati de oameni, in functie de necesitati. De ce sa fiu roaba (caruta) necesitatii cuiva? Sper ca observi ca argumentul meu e defensiv, se poate si altfel.

Nu le stiu pe toate, insa cu putina fizica (chimie si biologie) ai intelege lumea si astfel de intrebari nu si-ar avea rostul. happy

Răspuns utilizator avertizat
| C0nstantin a răspuns:

Eu unu cred in mine si in fortele mele proprii. Cand ajungi sa crezi in prieteni imaginari si minuni de genul ca daca sugi pe un os o sa fi vindecat inseamna ca ai probleme la mansarda.

| GRs a răspuns:

Cred in Sfantul Big Bang, Sfanta Celula si Sfanta Evolutie.Multumit? O sfanta treime perfecta.

| Labyrinth a răspuns:

Eu cred în justiţia lumii, în faptul că ceea ce faci rău se întoarce împotriva ta şi ce faci bine se va întoarce în favoarea ta, în faptul că ignoranţa se pedepseşte.

| yanira4u a răspuns:

Esti prea prost ca sa te insult.tu crezi in ceva doar pentru ca crezi? bravo.cred ca ai o impresie foarte buna despre tine

| Thunderstruck a răspuns (pentru yanira4u):

Oameni tampiti mami...

| yanira4u a răspuns:

Care e motivul tau pentru care crezi? pentru ca asa ai auzit tu de cand erai mic? pun pariu ca nu ai citit odata biblia, dar te tii mare credincios.care e motivul tau pentru care crezi? cum poti sa crezi?

| M25M a răspuns (pentru yanira4u):

Motivul pentru care el crede este frica. Ca mai toti crestinii, cand a fost mic cel mai mare impact asupra psihicului lui a fost acea pedeapsa eterna pe care o va suferi daca nu va face exact ce vrea Domnul Zeu. Nu crede fiindca il simte in sufletul lui, sau fiindca este Creatorul si exista sau pentru oricare cliseu de felul asta, ci crede din pricina fricii care i sa implementat in creier de mic copil.

| yanira4u a răspuns (pentru M25M):

Vesnicul daca nu esti cuminte doamne doamne te bate, si doamne doamne nu da cu parul.

| UnicornulInvizibilRoz a răspuns:

Cred in ratiune, cred in mine (caci eu sunt cel ce-mi conduc viata).
Motiv pentru care sa nu cred... mi-ar trebui un motiv pentru care sa cred (asa mi se pare logic pusa intrebarea).

| cata2387 a răspuns:

Ei cred intr-o energie inteligenta care a creat totul, in univers.Viata e scurta dar inca mai e timp sa creada in Isus

| RAY a răspuns (pentru cata2387):

Nu sti despre ce vorbesti, ateii nu cred in nici o finta de nici un fel care a creat ceva nici macar big bang, nimic

| Silviuloan a răspuns (pentru RAY):

Bravo voua... nu aveti nici un scop in viata.Ma intreb de ce totusi mai existati...

| RAY a răspuns (pentru Silviuloan):

Cine a spus ca eu n-am nici un scop in viata? orice om are un scop in viata, sau dupa tine doar voi crestini aveti un scop in viata restul nu au

| Silviuloan a răspuns (pentru RAY):

Hmm asa e...