Sunt ateu si nu cred in big-bang. Daca eram acolo cand s-a produs acea explozie asi fi crezut.
A creat universul prin puterea cuvantului dar nu poate sa incheie toate suferintele oamenilor de pe aceasta planeta minuscula?
Universul nu e infinit, din moment ce se expandeaza.
Care variantă ţi se pare mai logică şi mai probabilă?
1. Universul s-a format de-a lungul miliardelor de ani.
2. Din nicăieri a apărut un spirit magic, atotputernic şi atotştiutor, de o complexitate cât zeci de Universuri şi cu puterea cuvântului în doar 6 zile din nimic a creat totul, cam la stadiul lui actual.
Nu observi că implicarea zeilor în poveste doar complică şi mai mult (şi inutil) lucrurile?
Ai gresit la punctul 1...si 2 dar nu-ti mai explic ca oricum o fac degeaba
la inceput a fost nimic si nimicul a explodat si s-a format ceva care a evoluat miliarde si miliarde de ani si au aparut oamenii care sunt capabili sa gandeasca (sau macar asa ar trebui) sa aiba emotii si sentimente...foarte logic, ce pot sa zic. =))
http://forum.sportsmogul.com/attachment.php?attachmentid=36693&d=1329066568
Dap. Mai bine rămâi la varianta ta.
http://i.imgur.com/CrxyH0D.jpg
Makes perfect sense.
Mie îmi părea că tu te băteai cu pumnul în piept cu "abiogeneza demonstrată„ și ai început să dai capul în bară
Pentru ca explicatia e prea lunga si nu am chef sa scriu o gramada de lucruri pe aici, iti voi spune in cateva cuvinte.
La inceput a fost nimicul ( sau cuvantul), apoi nimicul era foarte dens si fierbinte. Si cum nimicul exista intr-un spatiu in afara timpului, din totdeauna ( din vesnicie in vesnicie daca vrei). Ei bine draga, deodata nimicul a inceput expansiunea si a facut trosc trosc si bum bum ( totusi cica big bang-ul asta ar fi fost mut, ca din nefericire sunetul nu se prea propaga prin vid, si plus de asta expansiunea a fost mai rapida decat sunetul.a fost un bum bum atat de rapid ca nici nu ai fi apucat sa il vezi)
Dupa ce a facut trosca-poca nimicul, au aparut particule de materie si de antimaterie ( acuma cica exista un boson din asta mai smecheras asa, si rebel, care transforma energia in materie cool nu?). Acuma insa este irelevant faptul ca bosonul ala e doar o particula pur teoretica, unde exista un Zeu care a facut lumea in cateva zile, poate exista si o aprticula de asta smechera. DUpa aceasta intamplare, a mai urmat un fel de lupta inte materie si antimaterie, si o gramada de buf buf si paca paca mai micuti. Cica astea cand se intalnesc explodeaza urat rau de tot. Apoi inca cateva stele care au facut poc poc si as aau aparut si alte elemente de care aveam nevoie. A aparut Pamantul ( cica Dumnezeu a adunat praf stelar si cu ajutorul gravitatiei a lipit praful ala cu scuipici si a facut planeta). Apoi nu te lasa pacalita de astia de zic ca Pamantul are 4-5 milioane de ani. De fapt are doar 6000 de ani, iar oamenii si dinozaurii au convietuit pe planeta acum 3000 de ani ( sti tu, in epoca de piatra... poate ai vazut si "familia flinston")
Cam atat este pe scurt...
"Universul nu e infinit, din moment ce se expandeaza."
E un infinit mai umflat ( gras). Mananca mult fast-food
Un crestin sa spune ca ateii sunt aroganti ca ei considera ca universul nu a avut nevoie de creator? Asta-i ipocrizie grasa, si nu suport ipocritii de genul asta.
1. De ce te adresezi ateilor si nu celor ce sustin teoria evolutionista, a fi ateu implica a crede in teoria evolutionista.
2. Teoria evolutionisa si nici ateii nu sustin ca universul s-a creat din nimic.
''Dumnezeu a fost mereu. El nu are nevoie de creator perntru ca El insusi este Creatorul happy dar eu te-am intrebat altceva happy''
Ei, uite, si universul a fost dintotdeauna si nu l-a creat nimeni, ce tot ne lamentam atat.
''Universul nu e infinit, din moment ce se expandeaza.''
Hai nu zau?! Dar de infinit +1 care este mai mare decat infinit ai auzit?!
Mai omule...eu doar iti ceream sa-mi explici teoria big bang-ului. mai nou acum unii oameni de stiinta spun ca el a fost doar o "coliziune", nu chiar inceputul. pfui...dar nehotarati mai sunteti.
intrebare: voi ati... sa zicem...convertit vreun utilizator la ateism?
Si Universul a fost dintotdeauna, nu are nevoie de creator, el singur s-a creat. Problem?
Întrebare stupidă.
Nu există "noi". Cât despre "eu", nu aparţin vreunui grup, iar dacă cineva alege să gândească asemenea mie, este liber s-o facă.
Mi se pare o tampenie "infinit +1", ca si cum ai zice "100 +0" si sa spui ca 100+0 e mai mare decat 100. Universul se poate masura in ani lumina chiar daca e mare, are si el un capat. Sau tu crezi ca la 5 minute dupa Big Bang Universul era tot infinit?
Emil Cioran: "Universul nu se discuta, se exprima".
Tot el e de parere ca in acest univers infinit si pleonastic, nu are sens sa ne implicam, sa invatam si sa incercam sa intelegem, deci nu are sens sa facem absolut nimic "de vreme ce oricare faptă e ridicolă în raport cu infinitul" si ca marile adevaruri sunt probabil la indemana, sub ochii nostri, dar nu le putem vedea din cauza poftei noastre salbatice si inconstiente de a trai.
Http://www.youtube.com/watch?v=SSxgnu3Hww8 acest video bate orce argument adus de un crestin.
Comparatia pe care o faci tu nu are nici cea mai mica legatura cu exemplul pe care l-am dat eu. Unui numar infinit de termeni daca ii mai adaugi un element fie el cat de mic acel sistem isi va mari valoarea fata de numarul initial. Si nu insemna ca unei valori ii adaugi 0 valoare si acesta ramane identic, ci adugandui o valoare cat de mica acesta isi va schimba structura.
L-a creat o fiinta imaginara pe nume Iahve sau Dumnezeu prin puterea cuvantului, cica.Da stiu, suna ciudat.
DeProfundis99 întreabă: