anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru atei.

Va veti boteza copii la biserica sau nu?

18 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Nu.Sper să găsesc un soț care să înțeleagă asta. happy

| anonim_4396 explică (pentru Musique):

Ai găsit deja unul, îl cheamă Turbox.winking

| Musique a răspuns (pentru anonim_4396):

Awww. :3 Așa facem dragule.
Sau nu facem. :))

| FemeiaPisică a răspuns:

De ce nu ai întrebat ce fac cu morţii, dacă îi îngroapă sau îi aruncă direct în tomberon.

| FemeiaPisică a răspuns:

Fără jigniri, te rog frumos. Nu vă înțeleg pe voi ateii. Trupul se îngroapă în pământ pentru că din el provenim, așa este creștinește. Dacă nu credeți în Dumnezeu, de ce îi îngropați? Dar, și unde îi îngropați dacă nu în cimitir? Nu cred că le puneți o cruce, cum vă dați seama unde este mormântul lor? Doar creștinii își îngroapă răposații deoarece în Biblie scrie clar că omul a fost făcut și din pământ. Ateii dacă nu cred în Dumnezeu, de ce își îngroapă morții? Păcat că nu credeți în Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru FemeiaPisică):

Scuzele mele dar nu ma pot abtine cand vad posturi idioate de la religiosi. sa stii si tu ca un ateu nu isi arunca mortul la gunoi, fata de un popa mort dupa bani care face "pachet" oasele mortului si le trimite acasa, pentru ca nu i-ai trimis banii care trebuia( multe povesti adevarate, mai lasa biblia si citeste si partile rele ale "semenilor" tai). imi e sila deoarece voi vedeti ateii ca "rai" dar nu vedeti fata reala a oamenilor care ii pupati in dos atat.

" Ateii dacă nu cred în Dumnezeu, de ce își îngroapă morții?" multi o fac din cauza traditiei. nici eu nici mama nici unchiul meu ( fratele mamei) si mai tot neamu in afara de bunica nu suntem religiosi, dar asta nu inseamna cand ea va muri nu va fi ingropata in cimitir, pentru ca ea asa vrea, e dorita ei si ii va fi respectata. dar mama deja mi-a zis ca ea vrea sa fie incinerata si dupa cenusa aruncata in mare, cred ca asa voi face si eu.
"Păcat că nu credeți în Dumnezeu." subiect de 2 bani. ce sa aleg? sa cred in cineva care nu exista sau sa cred in cineva care poate exista dar e un jegos imputit care numai binele oamenilor nu vrea? desigur spalat pe creier de familie de mic/a crezi ca dzeu e bun si rahaturi de genul, dar daca ar exista unul, la cate nenorociri sunt in lumea asta, numai bun nu e.

| Liviu a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Iar voi care credeti in dumnezeu de ce nu ii respectati poruncile? Daca vine unu la tine si iti F*te o palma peste bot, tu ce faci? te intorci frumos sa iti mai dea una? Sau scoti o uluca dintr-un gard si il casuni cu bataia? laughing))

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Nu sunt ateu, dar raspund ca sa mut si alta categorie intrebarea
eu cred ca si ateii ar trebui sa-si boteze copiii, de ce? au dreptul de a alege sa creada sau nu

| KodrutZ a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

Tocmai din motivul asta poti alege si sa NU il botezi. Daca vrea sa se boteze, nu are decit sa o faca la xshpe ani. Ca o paranteza, l-am botezat ca sa nu ma frece la cap rudele si mai ales ca sa imi fie nas unul dintre cei mai buni prieteni. In rest, mi se rupe de botezul ei. La recensamint am declarat-o atee. Ca sa fim 2-1 macar la noi, ca ma-sa a insistat sa o declar ortodoxa si chit ca puteam sa o declar atee si pe ea ca nu era de fata, am considerat ca e de bun simt sa imi respect promisiunea. Oare citi crestini au declarat membri ai familiei crestini fara a respecta vointa lor? Eh, intrebare fara raspuns.
@Maɗara: Ferice de tine si ai ca tine, ca a voastra e imparatia cerurilor.

| Sociopat a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Yo-s budista. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred că o să vreau vreodată să am copii, dar dacă ar fi să am nu i-aș boteza. Ce fel de ateu aș mai fi dacă aș face asta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai daca nu, vor ajunge in iad, parca asa se zice.Asta e! Ma risc.

| Syndre a răspuns:

Nu.

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

Nici vorba.Trebuie sa aleaga singur in ce va crede! Si pana la urma pot sa ii spun ca pozele de la botez le-am pierdut daca religia devine imporanta pentru el.

| Roxy_9262 a răspuns:

Eu observ la majoritatea ateilor ca au ceva cu religia ortodoxa si fiindca aceasta se bazeaza pe credinta in Dumnezeu, de-acum au ceva si cu El si incep sa-si bata joc. Dar uitati-va si la celelalte religii(crestini dupa evanghelie, penticostali etc) si faceti o diferenta. Consider ca daca nu-ti convine religia ortodoxa nu ar trebui sa te razbuni pe Dumnezeu si sa te consideri ateu.

| anonim_4396 explică (pentru Roxy_9262):

Ce intreb eu si tu ce imi raspunzi. tocmai de aia am postat intrebarea la conversatii dar trebuia sa mi-o mute cineva la religie atlfel nu puteau dormii noaptea.

ateu e ca nu crezi in divinitati, nu ca nu crezi doar in religia ortodoxa. toate religiile sunt la fel de "adevarate", minicuni diferite, dar duc la acelasi rezultat. "Consider ca daca nu-ti convine religia ortodoxa nu ar trebui sa te razbuni pe Dumnezeu si sa te consideri ateu." chiar ma intreb cum te poti "razbuna" pe ceva care nu exista, ca si cum ai zice ca ateu " il urasc pe dzeu" una la mana, nu crezi ca exista asa ceva, 2, nu ai cum sa urasti ceva ce nu exista.

Întrebări recente