Daca tot Il vezi pe Dumnezeu atata de negru, de ce nu te uiti un pic si la rautatea oamenilor sa iti dai seama ca Dumnezeu este bun pentru ca nu distruge tot si pe toti in calea Lui la cat de rau putem produce? Bineinteles, in opinia ta oamenii sunt sfinti de pus in icoana iar Dumnezeu este Cel cu biciul in mana care ii urmareste pe toti cei care fac un pas gresit. De faptul ca S-a gandit sa dea o salvare oamenilor dandu-si Fiul, ce avea mai pretios, asta nu iti vorbeste nimic despre bunatatea Lui? De faptul ca nu ai patit nimic dupa ce ai scris postarea asta plina de revolta si dispret la adresa Lui, asta nu iti spune nimic despre bunatatea Lui? Dar nu, pentru asta ai ochii inchisi.
Da, este nervos Dumnezeu; si ARE si de ce! El isi da Fiul sa moara in chinuri iar oamenii Ii intorc spatele si fac pacate strigatoare la Cer. Cat sa mai suporte Dumnezeu pacatul oamenilor? Este prea bun ca pana acum ti-a dat viata la cat de pacatosi suntem, inclusiv tu.
Da, lui Dumnezeu i-a parut rau de ceea ce a facut, dar asta nu denota ca nu a cugetat atunci cand a decis sa aduca potopul. Dar tu ai astfel de momente cand iti pare rau pentru ce ai facut? Faptul ca lui Dumnezeu i-a parut rau, nu iti spune oare faptul ca El iubeste omenirea, creatia Sa care ii intoarce spatele? Cum te-ai simtii tu in momentul in care copilul pe care l-ai crescut cu eforturi mari, l-ai educat, ai plans pentru el, ai visat cu ochii deschisi la viitorul lui, i-ai purtat grija, cum te-ai simtii ca intr-o zi el sa te scuipe in fata si sa iti declare ca pentru el nu existi si ca nu vrea sa te mai vada vreodata? asa fac si oamenii: prin faptele lor Il neaga pe Dumnezeu. in opinia mea, dumnezeu este prea bun ca nu ii omoara la clipita pe acesti oameni.
Perfectiune, da, Dumnezeu este perfect. Dar din cauza ca noi nu suntem perfecti, negam perfectiunea Sa si inchidem ochii fata de maretia Sa; ii deschidem cand ne convine noua: atunci cand Dumnezeu se satura de milioanele si miliardele de pacate care se ridica zilnic la Cer. Si atunci pedepseste. iar noi deschidem ochii si spunem: "Dumnezeu e nervos" Are si de ce!
Deci Dumnezeu e bun pentru ca nu distruge raul? Interesanta ipoteza.
Daca altii vad ca El este rau pentru ca ingaduie suferinta si dezastrele pe pamant, atunci cred ca se poate sustine si ca de fapt este bun pentru ca nu distruge intr-o secunda pe toti cei care fac acel rau. Depinde de modul in care vrei sa gandesti. Daca vrei sa Il vezi pe Dumnezeu aspru, indiferent de cat de mult te-ar putea El ajuta, tot rau Il vezi. In fine, ar trebui sa dezvolt mai mult ideea, cred ca s-a inteles in mare tot ce am scris mai sus.
Dumnezeu e perfect. daca consideri dreptatea ca fiind un defect imi pare rau dar nu ai gandit deloc bine.intotdeauna ne spunem ca El e rau si de ce noi patim atatea rele...rau lucru.nu ne uitam la rautatea noastra ci ne credem prea sfinti.ce a facut iov un om sfant curat cand l-a vazut pe Dumnezeu? sa cait si si-a dat seama ca era pacatos desii era sfant dar in fata Lui Dumnezeu nu ne putem vedea curati.
dreptatea e o calitate nu un defect. uitate la oamenii din lume la noi ce rai suntem. meritam noi oare sa respiram sa mancam sa vorbim sa avem ce avem? nu! categoric.dar totusi El mai ne da o zi o dimineata in care ne putem intoarce la El.
Mah tu chiar ai talent... talentul de-a duce pe om in ratacire da nu-i nimic, te poti schimba ti se pare corect sa gresesti insa atunci cand vine vorba de rasplata, dai vina pe El; vezi tu, you dont think good; faci un rau si vrei sa te pupe careva pentru acest lucru? frate, avem creier ca sa-l folosim, nu sa stea de pomana; Dumnezeu ne iubeste, cu toate ca o mai dam si in bara, suntem oameni, asta e.
Potopul a curatat tot raul format, si iadul nu exista.
Nervos? Dumnezeu? nup, ba dimpotriva, are rabdare cu tine mai mult decat poti percepe; normal ca se fac referiri la faradelegi, ce saracia te condamna la moarte? PACATUL.
''O fiinta perfecta creaza un mare rahat si apoi are regrete?''...scuza-ma ca-ti spun adevarul, dar tu nu esti ''rahat''; Fiinta asta perfecta te-a creat cu capacitatea de-a face deosebirea intre ce e bine si ce e rau, iar singurul nenorocit este omul.
PS: si eu mi-as baga ceva bani la banca, mai ales ca a crescut euro al nostru
"Fiinta asta perfecta te-a creat cu capacitatea de a face deosebirea intre ce e bine si ce e rau"... Gresit. Deosebirea dintre bine si rau este meritul lui lucifer nu al lui dumnezeu.
Orice om are aceasta capacitate d'aci si liberul albitru...
"Orice om are aceasta capacitate"... dupa cum am zis, aceasta capacitate este meritul lui lucifer. Din moment ce esti crestin(a) ar trebui sa stii asta (si cred ca stii). Inca nu am intalnit un crestin care sa recunoasca faptul ca deosebirea dintre bine si rau este meritul lui lucifer si chiar sa-i multumeasca lui pentru asta. Toti ii multumiti lui dumnezeu chiar daca nu este meritul lui.
''Hotarat ca nu veti murii''...meritul Maestrului Mincinos? mno, fiecare cu parerea lui
De unde pana unde meritul lui lucifer? Care e argumentul adus de tine?
Un Dumnezeu care te-ar aseza pe tine pe scaunul de judecator si pe el in boxa acuzatilor nu ar mai fi Dumnezeu! Asa ca daca a reusit sa faca o fiinta inteligenta asa ca tine gandeste-te ca totusi e posibil sa-ti fie superior! Tendinta e ca oul sa invete gaina! Ti-as dori ca atunci cand o sa-L intalnesti sa ti-L fi facut prieten dinainte ...ca dupa cum ai spus e destul de puternic!
Bine inteles, crestinii aduc de multe ori ca argument, faptul ca omul a fost perfect, saracii sa ii intelegem sunt si ei mamifere in stadiu de evolutie.
esti amuzanta gaia
Sti...
De la anuntarea potopului pana la potopul in sine... a durat 120 de ani...
Ce au facut oamenii in acest timp?
L-au ascultat pe Noe?
De ce nu s-au suit in corabie?
Cine i-l mai asculta pe Dumnezeu atunci, dar mai ales in vremea noastra?
Si alta intrebare tu il vezi pe Dumnezeu in aceasta perioada?
Nu... si sti de ce?
pentru ca se aseamana cu perioada aceia de dinainte de potop... va lasa va striga va cheama, si putini urca in corabie, dar si cand se va inchide usa corabii nimeni nu se va mai suii...pentru ca au avut sansa sa se urce dar au ratat-o.