| aabaaab3278 a întrebat:

Pentru ce traiesc ateii? Au vreun scop in viata?
"Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba" - Petre Tutea

Răspuns Câştigător
| IvanMihai a răspuns:

"Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba" - Petre Tutea

Totul în viață se întâmplă cu un motiv!
Nimic nu este întâmplător.
Nici un fir de păr nu se mişcă fără voia lui Dumnezeu, aşa cum zice chiar El în evanghelie.
"Nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu."

Poate că voia lui Dumnezeu este ca ei să fie atei!

Apoi Dumnezeu nu a creat roboţi care să I se supună, ci ne-a dat libertate de alegere (liber arbitru)!

46 răspunsuri:
| DragosConstantin a răspuns (pentru Andeuta):

Cum ai ajuns la aceasta concluzie? (care oricum e total gresita si buna de aruncat la gunoi)

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

"Scopul superior al omului este cel spiritual, si cel minor, asa cum m-am exprimat sunt lucrurile "vechi". Un om care exclude existenta spiritualitatii, repet nu neaparat a unui zeu, nu prea are scop. Scopul lui este sa traiasca momentul, sau un scop dedicat cercetarii, un scop dedicat umanitatii, dar pe care pe el ca indivit individual nu il ajuta cu nimic. "
A treia afirmatie iti contrazice prima!

Apoi, a dedica "cercetarii, umanitatii" arata ca nu numai ca nu traieste momentul, dar arata exact valori ce ipotetic le-au tinut foarte multi credinciosi.

Si ti-am zis, ateistii aceia unidimensionali ce au doar un scop de moment sunt clar o neintelegere a ta.

"Nu am judecat pe nimeni, am spus numai cum stau lucrurile. A spune lucrurilor pe nume nu inseamna a judeca. Eu am raspuns intrebarii."
Si eu am facut corectii, si am zis ca e clar "perpetuarea speciei", o critica ce o pui in numele ateilor ce nu e justificata de toti ateii, de exemplu iti recomand aceasta discutie in care sunt atei exact ce nu doresc asta:
https://www.youtube.com/watch?v=ez_VFjjrdy0

Mai mult, e si mai ipocrita cand crestinii (intreaba daca nu cunosti lumea protestanta, ce am trait in ea peste un deceniu) chiar bat moneda pe "perpetuarea speciei" si o justifica cu Biblia. Intelegi? Asta e ipocrizia!

| HowdidIgethere a răspuns:

S-au nascut pentru kebab.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu nu forteaza pe nimeni, nu avem dreptul sa decidem noi in locul lor, important e sa prezentam dovezile existentei lui Dumnezeu, dar decizia le apartine.

| dragos38 a răspuns:

Te inseli amice,(nu sunt ateu) in sec XXI nu mai conteaza ce esti, cartea lui Richard Dawkins ''Gena Egoista'' a fost prezentata de catre un realizator care se ocupa de evolutia animalelor pe digiworld prezinta emisiuni interesante, tipul nu este ateu dar richard dawkins da, chiar nu mai conteza nu-ti dai seama! nu mai suntem in sec XIV sau XVI suntem in sec XXI

| Holiday a răspuns:

Tutea asta e modelul tipic de indoctrinat si indobitocit religios de mic copil, poate nu stii dar tac-su a fost popa.

Problema voastra e ca nu intelegeti ca "IN VIATA" ateii au mult mai multe scopuri decat puteti avea voi vreodata din simplul motiv ca voi va concentrati pe un scop care este "DUPA VIATA", evident un scop fara nici o finalitate, o fantasma, o iluzie, o prostie.
Altfel spus, traiti intr-o fantezie continua care va impiedica sa aveti vreaun scop "IN VIATA".

| aabaaab3278 explică (pentru Holiday):

Ai fost tu cumva "acolo" si te-ai intors sa spui ca nu exista, ca de fapt este o prostie, o iluzie, o fantasma?
Nu de alta, dar eu stiu ca daca nu stii ceva foarte bine despre un lucru mai bine te-ai abtine. Nu am spus ca eu stiu cu adevarat(ca pun pariu ca asta o sa zici), dar inca din antichitate omul crede ca exista viata dupa moarte...se zice ca nu iese fum fara foc.

| Holiday a răspuns (pentru aabaaab3278):

Aici nu e vorba de fum, e vorba de un instrument puternic de manipulare si de interese de tot felul.
Fumul de fapt sunt doar fanteziile pe care vi le inoculeaza unii iar voi le inghititi. Ideea asta de viata vesnica functioneaza la voi ca un drog.

Daca tu imi demonstrezi mie ca nu exista viata vesnica, jos palaria.

| Holiday a răspuns (pentru aabaaab3278):

Cand spui "exista ceva" nu ceilalti trebuie sa demonstreze ceva, ci tu ca exista acel ceva. Eu nu am de demonstrat nimic. Ce tampenie, cica "demonstreaza ca exista ceva inexistent". laughing

Zici ca as vorbi cu o usa. Da ma ce e asa greu? demonstreaza-mi ca nu exista.

| KodrutZ a răspuns (pentru Inferno):

Daca stai sa te gindesti, poti sa ajungi un mare scriitor, pictor, doctor, toate in acelasi om. Iar astea sa te duca in rai, chiar daca nu ai tintit fix asta. Sau poti fi un crestinopat timpit care de atita pupat icoane si visat la viata de apoi omite sa si-o traiasca pe asta si sa ii ajute pe cei din jur. Gen initiatorul discutiei de fata, de exemplu.Cum ar fi sa vin si eu sa bag o intrebare gen "Dumnezeu are sistem digestiv? Atunci unde se afla da holy ***?"

| aabaaab3278 explică (pentru KodrutZ):

De unde tragi concluzia ca eu uit sa-i ajut pe cei din jur? laughing

| KodrutZ a răspuns (pentru aabaaab3278):

Raspunsul era la modul general. Sint multi crestini care fix asta fac. De exemplu babele alea tembele de la tara care isi fac troita in curte. Baga zeci de milioane in rahatul ala, dar nu ar lua sa creasca un orfan. Oricum, intrebarea ta tot penibila ramine. Ateismul implica lipsa credintei in prieteni imaginari, atita tot.

| mODIN a răspuns:

Pff,ti se pare ca sa-ti dedici viata unui prieten imaginar(sau 3, nu prea inteleg cum functioneaza crestinismul) inseamna ca te-ai nascut cu un scop? S-o luam altfel, peste 200 de ani, cine naiba isi va aduce aminte de ce ai facut tu? Vei fi exact ca o oaie intr-o turma.Care e scopul vietii tale?

| vampyremisa a răspuns:

Pentru ce traiesc? Acum, pentru a invata pentru medicina. Dupa ce intru la facultate, pentru a fi doctor, cand voi fi doctor, pentru a opera pacientii. Pentru ca pot. Pentru ca vreau. Pentru ca stiu ca pot schimba ceva.