| AC4S4 a întrebat:

Pentru cei care au fost la biserică zilele trecute.
Vi s-a spus despre referendumul din 7 octombrie? Ce vi s-a spus mai exact?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Asta nu se cheama nici politica si nici "campanie electorala". In mentalul colectiv termenul de "campanie electorala" e asociat cu politica. Acolo unde am fost eu nu s-a amintit nimic si-mi pare rau.
Campanie in privinta "luptei" pe plan spiritual intre moral si morbid in primul rand in Biserica ar trebui sa fie facuta. Daca nu acolo, atunci mai are Biserica scop moralizator sau a fost degravata de el? thinking

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu ai fost? s-a vorbit de asa ceva?

| AC4S4 explică (pentru RAY):

Da, s-a adus aminte de asta, însă fără a face reclamă politică.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Dar tu vei merge?

| suntserios a răspuns (pentru AC4S4):

Ce mizerie sa se faca politica in biserica.

| AC4S4 explică (pentru suntserios):

Tocmai am spus că nu s-a făcut nimic politic.
Dacă s-ar face politică, s-ar spune și despre faptul că trebuie să mergem la alegerile parlamentare, prezidențiale, locale... dar asta nu se spune. Pentru că modificarea ce se vrea făcută în constituție are legătură cu creștinismul. Ce s-a discutat nu are legătură cu politica.

| AC4S4 explică (pentru RAY):

Da.

Exact, ca doar nu e nimic politic în mizeria asta de referendum. Nimic nimic. Și doar se știe ca biserica nu se baga în politica cum nu se baga nici la prezidențiale când făceau campanie pentru Ponta și anticampanie împotriva lui Iohhannis pe motiv ca nu are copii. Mafiotul ala de Dani, Dani auritul, nici nu a ieșit sa zică el repede ca homosexualii vor fura copii. Vor aduce cu japca popii oameni la referendum...

S-a făcut campanie la prezidențiale în biserică? Măi să fie, nu am auzit.

Cum sa auzi. biserica e buna si corect, nicidecum o mafie care suge de unde apuca

Eu zic doar ca nu am auzit campanie electorala in biserica... Ai fost tu la biserica si ai auzit? Sau ti-au spus altii ca au auzit?

La momentul alegerilor au fost suficiente filmari chiar cu popi facand campanie la slujbe.

Tocmai am cautat, da, ai dreptate. Eu nu am auzit campanie electorala in biserica, dar se pare ca exista si cazuri izolate.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Depinde si in ce biserica mergi, orasul unde stai etc

| BogdantheDreamer a răspuns:

Mesaj istoric al Bisericii Ortodoxe Române. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, în numele Bisericii Ortodoxe din țara noastră, spune că biserica are porțile deschise pentru fiecare om, chiar și pentru homosexuali. Mai mult decât atât, Vasile Bănescu spune că homosexualii, „aflați într-o situație nefirească din punct de vedere moral", trebuie primiți în biserică și chiar chemați.

Biserica are porțile deschise și pentru homosexuali. "Cine suntem noi să judecăm pe cineva?"

| mentholinks a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Pai normal ca nu-i intereseaza ce face omul atat timp cat le cotizeaza. Dumnezeu a poruncit sa fie ucisi cu pietre barbatii care se impreuneaza dar biserica ortodoxa cu siguranta nu-i mai slujeste de mult lui Dumnezeu. Sunt chiar si multi preoti si calugari care si-o trag intre ei dupa ce te spovedesc sau impartasesc.

| suntserios a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Pai si atunci de ce sustin referendumul asta cu atata ardoare daca nu le pasa?

loool, de fiecare data ma apuca rasul cand aud cum il chema pe ala... Banescu. Parca e o piesa de Caragiale.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru mentholinks):

Este posibil. Nu te pot contrazice.

| AC4S4 explică (pentru BogdantheDreamer):

Biserica are porțile deschise pentru orice păcătos, dacă acesta se pocăiește.
După cum vezi, în Occident, se căsătoresc persoane de același sex în biserică, asta nu e pocăință.

| wpetterssone a răspuns:

Dacă prin biserică te referi la adunare sau întrunire religioasă, atunci am fost la biserică.
Organizația religioasă Martorii lui Iehova nu se implică în viața politică, deci cu siguranță nu ni s-a comunicat. În plus, statul suedez nu cred că se implică în legile României.

| Teffan a răspuns:

Nu ma duc la biserica,am fost cand eram mic,dar m-am lecuit.
Dar s-a intamplat sa mi se spuna la ora de religie,saptamana trecuta,de catre o profesoara care spunea si ca, Constantin cel mare a fost extraordinar de bun si binefacator(cand el a fost un brutal) si ca toate popoarele au aderat la crestinism de buna voie.

Cand credeam ca ii sparg capul,a adus aminte si de referendum,asa ca dorinta mea de a-i sparge capul s-a amplificat.

Din cate am inteles,discursul ei despre referendum a fost exact acelasi cu discursurile popilor din biserica,despre referendum.

Prin urmare,indirect,pot spune ca,da:"Mi s-a spus din biserica" laughing

Acum,referendumul asta este referendumul lui peste prajit.
Ana Corina Săcrieru,avocat si purtator de cuvant CpF arata ca o zgripțuroaică si se comporta ca o zgripțutoaică psd-ista nenorocita.

Referendumul asta are conotatii politice si CpF NU este PENTRU "ceva"(familia trad)ci INTREGUL lor comportament(vezi pagina de Facebook) se defineste ca ANTI " ceva"(anti gay)

Referendumul are conotatii homofobe si politice.

Nu,mersi.

Orice om cu mintea limpede vede ca nu e de trait in Romania din cauza unor porci de astia ultra crestini,in conditiile in care crestinismul, dupa cat rau a facut, INCA mai are un cuvant de spus in orice.

Sa li se interzica totul, averile confiscate, si sa se conserve in spatiul lor minuscul si saracacios.
Pt ca asa vrea Isus.
Sa nu avem bogatii pe pamant, nu?
Hai ca stii si tu Biblia.

| AC4S4 explică (pentru Teffan):

Nu urmăresc pagina lor de Facebook și nu știu cine sunt oamenii de la CpF.
Așa simt și eu, că referendumul este anti-căsătorie lgbt, nu pro-familie tradițională. Pentru că nu ajuți familia tradițională cu nimic prin acest referendum, ci doar mai pui un "lacăt" la legalizarea căsătoriei lgbt.

De ce spui că referendumul are conotații homofobe? Nu restrânge drepturile homosexualilor și nu îi discriminează. De asemenea, nu are conotații politice, doar voi le creați. Un om cunoscut român a postat pe Facebook că va vota "Da" la referendum, comentariile primite fiind : "Psd-istule, Comunitățile, etc". Oamenii amestecă politica în referendum, dar nu se votează niciun partid.

Ar fi anti-homosexuali dacă făceau ce ai făcut tu, vorbind urât de o comunitate și dorind răul pentru acea comunitate ("porci ultra creștini", "să li se interzică totul").