| RaulAlmășan a întrebat:

Pentru cei care nu cred că Dumnezeu există.
Voi ne numiți pe noi creștinii pe noi creștinii niște oameni nebuni,sau prosti.
Dar teoria în care credeți voi este că la început a fost un punct mai mic decât un atom care a explodat si a creeat viață, a creeat tot universul.
Care e mai îngust la minte?
Cum puteți crede asta?

59 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Deci povestea (credinta) ta n-are sens acum, are sens doar in rai. Si pe ce motiv ai vrea s-o cred acum? Pentru ce ai vrea sa te cred ca exista un rai, in care povestea ta va avea sens?

| RaulAlmășan explică (pentru doctorandus):

În În Primul rînd Biablia e o carte care nu a fost scrisă toată odată.
Ea a fost scrisă de-a lungul timpului.
Iar prezicerile din Vechiul testament sau adeverit, avem dovezi în noul testament.
Prezicerile din noul testament o parte s-au adeverit.
Acesta este un fapt nu o teorie.
Tu vei să spui că toți acei oameni care au scris Biblia au mințit?
Dacă mințeau se descopereau greșeli.
Adică obiecții că ei nu au fost călăuziți de Duhul sfânt când au scris.
Dar nu sa întâmplat asta.
Fiindcă Dumnezeu există.
Si pentru toți care nu cred dar zic că dacă ei ar muri ca atei Dumnezeu i-ar ierta.
Cum v-ați simți voi ca copiii voștri pe care îi iubiți să își bată joc de voi, si să spună că nu ești tatăl lor, si să îți ia numele în râs?
Toată viața fără să își ceară niciodată scuze.
Ar fi un lucru foarte urât cred eu.
Dar aceeași dezamăgire o are si Dumnezeu.

"Danga-langa, langa-danga, Sună-n asfinţit talanga" -- e asta Eminescu? Nu, deci nici Biblia nu-i stiinta.

"What is the rationale for distorting the scriptures so flagrantly? Well, the answer, of course, is obvious: the gospel writers were desperate to prove that their man Jesus was the Messiah who had been promised in the Old Testament. Since there really were no prophecies of a virgin-born, crucified, resurrected Messiah in the Old Testament, they had to twist and distort to give the appearance that Jesus was the long-awaited one." Till Farrell, Prophecy Fulfillment: An Unprovable Claim

Despre Cartea lui Daniel:

Aș vrea să adaug aici că motivul pentru care știm că această carte a fost scrisă în secolul al II-lea î.Hr. este că profețiile sunt exacte doar până la o anumită dată: mai exact 164 î.Hr. După această dată, toate profețiile din ea sunt catastrofal de greșite. Singurul mod în care se putea obține o carte cu profeții corecte până la o anumită dată și eronate după aceea este cel în care cartea a fost în mod real scrisă la data respectivă, făcând ca toate „predicțiile" dinainte de acel moment erau de fapt istorie deghizată drept predicții pentru a face predicțiile propriu-zise adăugate după primele să pară întemeiate. --Katolophyromai (talk) 15:41, 3 December 2017 (UTC)

Poliloghia asta cu "aceeași dezamăgire o are si Dumnezeu" se numeste in logica a cersi intrebarea. Deci nu esti in stare sa dovedesti ce sustii, de aceea recurgi la un truc retoric, care de fapt este o greseala de argumentare (sofism). Existenta lui Dumnezeu nu este un fapt obiectiv si nu poate fi dovedita sau infirmata.

Cersesti de asemenea intrebarea ca lui Dumnezeu i-ar pasa de ce fac oamenii. Eu nu urasc furnicile, dar le strivesc fara a-mi pasa de ele.

Asta ai recunoscut singur: povestea ta este absurda si nu are sens decat pe lumea ailalta.

Poți Dovedi concret asta?
În Primul rând în oasele de Dinozaur s.au descoperit țesuturi moi.
Alea nu ar fi rezistat nici 1 milion de ani.
Dar 160 de milioane.laughing)
Asta înseamnă că știința nu poate determina sigur vechimea unui artefact.
Iar eroarea e foarte, foarte, foarte mare.

Websiteurile fundatiilor creationiste sunt fabrici de minciuni, ei din asta fac averi, din "lying for Jesus". Crestinii nefanatici si bine educati privesc cu dispret astfel de apologetica.

| RaulAlmășan explică (pentru Holiday):

Păi musulmani tot în Dumnezeu cred.
Chiar dacă îl numesc,, Allah"

| Mircea08 a răspuns:

Despre ce inceput vorbesti? Timpul este infinit, iar infinitul nu are inceput si nici sfarsit.

Si e păcatul lor.
Ți-am mai spus că eu nu mă iau după oameni.
Nu sunt controlat sau informat de web site-uri

Creationistii Pamantului tanar, poate ei nu-si dau seama, dar fac crestinismul de cacao.

In general, cand creationistii discuta stiinta ei o dau in pseudologie.

La fel si mulți savanți fac știința de cacao.

De fapt, nu: in stiinta greselile sunt normale. Stiinta progreseaza de la modele inexacte la modele din ce in ce mai exacte. Si nu orice studiu stiintific este considerat stiinta valabila, multe sunt date uitarii. http://chem.tufts.edu/answersinscience/relativityofwrong.htm

Păi dacă se scot teorii greșite este probabilitatea ca și teoria exploziei care a creat universul e greșită.

Nu stim ca ar fi gresita, vinzi pielea ursului din padure. Cine dovedeste ca e gresita primeste premiul Nobel, pe care tu nu l-ai luat si nici creationistii Pamantului tanar.

Dar nu știți nici dacă e corectă.
Asta înseamnă că rămâne valabilă și ideea creaționismului.

Oamenii inteligenti si informati care cred in crestinism, iudaism sau islam sunt adeptii evolutionismului teist. Asta impaca si capra si varza.

Teoriile stiintifice nu sunt adevarate (la modul absolut), ci sunt acceptate pentru ca fac predictii utile. In momentul in care nu mai fac predictii bune, sunt ajustate sau inlocuite cu altele. Ideea de adevar absolut nu prea are de a face cu stiinta, multi filosofi considera adevarul absolut drept idee depasita.

| RAY a răspuns:

Sunt prosti si indioti si aia care spun ca crestini sunt intr-un fel doar ca sunt crestini si aia care spun ca atei sunt intr-un fel doar ca sunt atei,e o prejudecata aiurea,diferenta se vede la individ,educatie,genetica etc

Dar teoria în care credeți voi este că la început a fost un punct mai mic decât un atom care a explodat si a creeat viață, a creeat tot universul.

asta a spus un preot catolic,bine nu spus asa, totul la un moment dat a fost un punct,ceea ce e logic,daca dai timpul inapoi totul se strange la un loc,e perfect logic,apoi s-a dovedit asta prin obesrvari,sa stii ca un creator daca exista nu ne vrea prosti,biserica catolica a facut multe crime impotriva stiinteti, iisus nu a omorat pe nimeni din contra, deci nu creea conflicte fictive, stiinta nu spune ca dumnezeu nu exista, multi care au facut descoperiri mari erau crestini

omul este o fiinta emotionala, este greu sa gandesti rational

| RaulAlmășan explică (pentru RAY):

Eu nu am ceva cu știința, dar sunt mulți care spun că creștinismul e o boală mintală.
Si ce a făcut Biserica, catolica sunt dezastre de ne contestat.
Si cu asta sunt de acord.
Eu nu sunt de acord cu faptul că oamenii au evoluat.
Nu au o dovadă pentru asta decât asemănările dintre om și maimuță.
Dar fiindcă acest pește: Coelacanth.
Nu a evoluat poate rămâne valabilă ideea că nici omul nu a evoluat.
Si mai sunt câteva specii care nu au evoluat.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Faza e ca nu se intelege termenul evoluat, de evoluat cu toti evoluam, cu toti suntem diferiti,uni au un sistem imunitar mai slab alti mai puternic,parinti care au sisteme bune imunitare dau acelui copil un sistem bun imunitar,asta e evolutie, adaptare la mediu,nu exista ca noi diferim de maimute noi facem parte din regnul animal homo =suntem primate,exista mai multe specii de primate, de ce sa evolueze cimpanzei in om? o specie nu evolueaza in una existenta, cimpanzei nu devin gorile nici uragutani cimpanzei, faza cu pestele insati adaptarea lui este o evolutie, repet termenul nu este inteles

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dom1):

Dar tu, ai avut vreo experienta personala cu mine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi tu, aicea este diferenta. Eu nu spun niciunui credincios ca e ingust la minte. Credinciosii, in special ortodocsii, spun astfel de lucruri.

| RaulAlmășan explică (pentru RAY):

Da...ideea mea e că oamenii au diferite schimbări.
Dar nu au evoluat cu schimbări radicale.
Fiindcă acest lucru neagă creaționismul.
Iar eu nu pot să îi dau dreptate unui om care spune că el cred în evoluție și în creaționism.
E imposibil.
Dacă crezi în creaționism susții faptul că Dumnezeu l-a creeat pe om după chipul și asemănarea lui.
Iar dacă crezi în Evoluție susții faptul că omul a evoluat dintr.un strămoș al maimuței.
Si astea două nu se leagă între ele.
E ca și cum ai spune că nu suporți alcolul Dar bei șampanie.
Faptul că are alt gust nu înseamnă că nu ești consumator de alcool.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Nu crezi in evolutie,cunosti, a cunoaste nu inseamna a crede, crezi ceva de care nu cunosti nu crezi ceva care cunosti, nu cred ca afara e zi, stiu ca afara e zi, una e a crede alta e a stii a cunoaste

| RaulAlmășan explică (pentru anonim_4396):

Faptul că religia ortodoxă e foarte răspândită si au concepții greșite, nu înseamnă că cineva ar trebui să se ia după ei.
Eu nu mă iau după nici un cuvânt adăugat în Biblie.
Nu este nevoie să asculți toate poveștile sau să săruți toate relicvele care se pretinde că sunt sfinte, pentru a primi iertare si binecuvântări de la Dumnezeu.

| Dom1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu lua in derâdere Numele Lui și sa ți răspund la curiozitatea ta, da, am simțit prezenta Lui Dumnezeu in viața mea și a celor apropiați mie;
Te ai gandit vreodată ca suntem datori toti cu o moarte și vom sta in fata Lui la judecată, pentru ce te dai mare grandoman, ce ai de câștigat, mai bine ai mulțimi Lui Iisus pentru harul de care ai parte, poate totuși te trezești la realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dom1):

Si dragonii zburatori cand ii simti?

| doctorandus a răspuns (pentru Dom1):

Deci nici tu nu poti dovedi ce sustii si te-ai apucat de rugaminti si induplecari...