| Niciunnumedeutilizator a întrebat:

Pentru cei care susțineți avortul: De ce o faceți? Care sunt argumentele voastre?

23 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eu nu sustin avortul. Dar in SUA cand toata lumea s-a prins ca republicanii cauta in mod serios sa interzica avortul, asta termina Partidul Republican. Acum pierd alegeri pe care in mod normal nu puteau sa le piarda.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Ca proportii: aproape doua treimi din americani sunt pro-choice. Restul sustin partial pro-choice, sunt nedecisi sau pro-life.

Daca un sfert din cetatenii SUA sunt consecvent pro-life ar fi de mirare.

Cand singura speranta a Partidului Republican este restrictionarea voturilor, este clar ca a devenit un partid care se duce-n scurgere.

| RAY a răspuns:

Orice femeie are dreptul sa faca ce doreste cu corpul ei, daca barbati ar ramane gravizi ar avorta si ei si ar fi toti pro avort, dar asa e usor sa fii anti avort ca barbat ca doar iti versi samanta apoi ea il creste

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un copil nedorit va avea cel mai probabil o viata groaznica... e un argument destul de valid

| ania a răspuns (pentru suntserios):

Nu neapărat. Una din finele mele s-a născut în erma unui viol, tatăl a făcut pușcărie pentru asta. Dat ea e recunoscatoare mamei ei ca a nascut- o char dacă a fost abandonata la naștere și a crescut la orfelinat. Acum are familia ei, are și 2 băieți, și-a cautat mama și bunica și se bucura de viata ei.

| suntserios a răspuns (pentru ania):

1 caz din milioane nu incalzeste pe nimeni

| Niciunnumedeutilizator explică:

Și ce treabă are asta cu ce-am întrebat eu?
În plus, șansele să fi murit nu au fost foarte mari, din moment ce m-am născut la spital.

| Robert2526 a răspuns:

Pentru ca este dreptul oricarei femei sa decida asupra corpului ei

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru Robert2526):

Chiar dacă acest "drept" de "a decide asupra propriului corp" include actul de-ați ucide propriul copil?

| Robert2526 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Da! Cat timp viata de care spui, este in interiorul corpului unei alte vieti, persoana aceea decide! Nu poti sa ma convingi ca ar trebui sa luam libertatea de decizie cand vine vorba de avort.
Gandesti mult prea simplist in momentul in care spui "isi ucide copilul". Avortul a mai fost interzis si in epoca comunismului si a fost o adevarata crima! Femeile faceau avorturi ilegal ( chiar si acum se mai practica, sunt o groaza de femei care isi provoaca acasa avort din cauza ca exista medici care nu accepta sa faca avort). Interzicerea avortului este o crima!
Trebuie investit in educatie! Oamenii trebuie sa stie cum sa se protejeze si sa aiba acces la metode de protectie! Sa militezi impotriva avortului dar sa te strambi cand auzi de educatie sexuala in scoli este o ineptie teribila!
Avortul trebuie sa ramana legal si sa fie luate masuri pentru diminuarea numarului de avorturi prin educatie si prin acces la masuri de contraceptie.

Tu zici sa nu se mai faca avorturi.Ok, sunt de acord ca e rau sa omori un copil, dar se alege raul cel mai mic. Este foarte greu sa cresti un copil. Vrei sa avem o groaza de copile care devin mame? sau sa se umple orfelinatele?

Nu vrei sa omori embrioni...dar vrei sa condamni la saracie sute de mii de copii si pe parintii lor?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Robert2526):

Dacă să omori un copil este răul cel mai mic ar trebui toți să ne apucăm să omorâm copii stânga-dreapta. Pe logica ta ar trebui să intrăm în orfelinate cu mitraliere și să-i "salvăm" pe copii de la viața mizerabilă de orfan.

Oamenii ori au dreptul la viață ori nu-l au. Hai să nu fim ipocriți. Iar așa numită "educație sexuală" nu face decât să pună întreaga idee de sexualitate într-o latură tehnocrat-liberală, viziune pe care nu toată lumea o are și care nu ar trebui impusă.

Am eu o soluție mai bună. Abstinența. Asta e singura "educatie sexuala" de care avem nevoie.

| Robert2526 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Abstinenta nu este buna din niciun punct de vedere, nici medical si nici moral.
Daca extrapolezi din ce am zis eu si spui ca vrei sa intri cu mitraliera in orfelinate, atunci inseamna ca undeva exista o problema, personal nici macar nu m-as fi putut gandi vreodata la un asemenea scenariu.
Deci tu consideri ca daca am avea educatie sexuala in scoli, ar fi ca si cum s-ar indica copiilor ca este in regula sa faca sex si am strica copiii? Ma faci sa zambesc...
Educatia este motorul oricarei civilizatii, iar educatia sexuala nu face nota discordanta.

Eu sunt un om care respecta atat principiile si dogmele religioase precum si oamenii religiosi desi eu sunt ateu! Nu spun ca este gresit sa crezi, fiecare crede ce vrea.Lumea s-a schimbat, nimeni si nimic nu trebuie sa calce in picioare libertatea personala! Trebuie ca toti sa ne traim viata asa cum dorim si sa decidem ce se intampla cu corpul nostru!

Nu pot sa fiu de acord cu nimic care incalca drepturile si libertatile!

| Mayhem666 a răspuns (pentru Robert2526):

Asta voiam sa spun si eu. Fiecare femeie are dreptul sa decida ce vrea sa faca cu corpul ei si cu viitorul ei. Nu trebuie sa-si strice intreaga viata din cauza unei sarcini nedorite.
Sa nu mai zic de alea care sunt victimele violului si ajung sa aiba o sarcina unde fetusul are ADN-ul lu' ala care a violat-o.

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru Mayhem666):

"Fiecare femeie are dreptul sa decida ce vrea sa faca cu corpul ei si cu viitorul ei."
Poate să decidă chiar și când e vorba de o altă viață? Dacă am un frate siamez, îl pot omorî? E corpul meu, alegerea mea, nu?
"Nu trebuie sa-si strice intreaga viata din cauza unei sarcini nedorite."
De parcă un copil ar "strica viata" unei femei. Daca nu-l vrea il poate da spre adoptie.
"Sa nu mai zic de alea care sunt victimele violului si ajung sa aiba o sarcina unde fetusul are ADN-ul lu' ala care a violat-o."
Cum e vina fetusului că tatăl e un violator?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Un frate siamez nu e acelasi lucru cu un fetus. Si tu si fratele ziamez impartiti acelasi corp, nu e al tau sau al lui, dar femeia respectiva are dreptul sa decida ce sa faca cu un embrion, care nici macar nu e dezvoltat, e doar o adunatura de celule. Comparatia ta e dusa la extrem.

Da, un copil ar strica viata ei, pentru ca pe perioada sarcinii pot aparea complicatii care ii pot pune viata femeii in pericol si aceasta poate chiar sa moara. Sa nu mai zic de adoptie, tu cred ca nu realizei in ce conditii traiesc anumiti copii din orfelinate.

Nu am spus ca e vina fetusului, dar femeia respectiva nu trebuie sa traiasca cu o trauma pe viata si sa vada zilnic acel copil, stiind ca e rezultatul a ceva ce o distruge psihic. Sa nu mai mentionez ca daca acel copil se naste, o sa fie neglijat de mama si o sa i se spuna la un moment dat adevarul, ca nu a fost niciodata dorit si ca nu ar fi trebuit sa se fi nascut. Eu daca as fi fost in cazul ala, as fi preferat sa nu exist decat sa imi spuna mama asa ceva.

Nu vad care e problema voastra, astia anti-avort. Pana la urma nu e corpul vostru, nu e viata voastra, si decizia nu va apartine. Ce face o femeie cu propriul ei corp nu va afecteaza voua viata cu nimic, cu ABSOLUT nimic. Cum voi aveti dreptul sa faceti ce vreti cu corpul vostru, asa si femeile au dreptul sa faca ce vor cu al lor. O adunatura de celule nu are nimic de spus in privinta asta, mama este cea care decide. Nici nu poti numi acel avort ca si un copil, nu e dezvoltat, nu are creier, nu are nimic, e doar o adunatura de celule, nici macar nu e format ca si embrion. Avortul se efectueaza in stadiul in care embrionul nu este inca format, daca sarcina avanseaza prea departe, avortul nu mai pote fi efectuat.

| DonEnnioSalieri a răspuns:

Sustin avortul in urmatoarele situatii : in cazul in care e viol sau ramane o minora gravida, pentru ca na e copil si nu are minte, nu stie.
In rest sunt contra.

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru DonEnnioSalieri):

Nu înțeleg. Cum face diferența faptul că embrionul e conceput din viol sau că mama e minoră? Nu e tot în viață?

| JullErika a răspuns:

Bună. Susțin avortul dar nu că metodă contraceptivă. O zic din punct științific și nu religios. Doar pentru că o femeie naște nu înseamnă că poate fi mamă. Cred eu că femeile au dreptul să decidă dacă doresc să fie mame. Da, copilul este nevinovat dar în același timp să fie născut și abuzat sau maltratat e rău. Iar pentru cei care spun că de ce nu dai copilul spre adopție ...nu e așa ușor. Nu toți copii ajung să aibă o casă iar mulți ajung în grija unor persoane deplorabile. Sau poate uni oameni au frica de a nu se confrunta cu posibilitatea de a avea un copil care îi caută și vor să afle de ce au fost abandonați. Cred și susțin avortul, pentru că e necesar. Poate nu ai bani să crești un copil sau ai fost violată. Mulți spun că trebuie să îți asumi dacă rămâi însărcinată dar nu e adevărat. România este pe primul loc în Europa la mame minore. Și asta nu este din cauza statului ci din cauza religiei care influențează oameni iar statul trebuie sa se supună oamenilor. Asta nu s-ar întâmpla dacă în școală sar învața despre educație sexuală. Dar haide că deja intrăm într-un alt subiect. Deci mai bine scutești un copil de o posibilă suferință. Decât să îl naști și să-l chinui.