De cate ori pe an (PE AN-CA-S EU GENEROS) bei apa de izvor? Sa te prind ca mai bei ceaiuri sau mai stiu eu ce amestecuri atunci cand esti bolnava!
Adica sa fiu un bun martor al lui Hristos.Sa ma aseman cu El prin modul meu de viata.„Voi sunteţi martorii Mei – zice Domnul,,.
Regrete eterne, dar in religia ORTODOXA nu exista acest concept. Nu m-ar mira ca el sa existe in doctrina vreunei secte obscure, nerecunoscute de lege
Biblia Ortodoxă
Isaia
Capitolul 43
1. Şi acum aşa zice Domnul, Ziditorul tău, Iacove, şi Creatorul tău, Israele: "Nu te teme, căci Eu te-am răscumpărat şi te-am chemat pe nume, al Meu eşti!
2. Dacă tu vei trece prin ape, Eu sunt cu tine şi în valuri tu nu vei fi înecat. Dacă vei trece prin foc, nu vei fi ars şi flăcările nu te vor mistui.
3. Că Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul. Eu dau Egiptul preţ de răscumpărare pentru tine, Etiopia şi Saba în locul tău;
4. Fiindcă tu eşti de preţ în ochii Mei şi de cinste şi te iubesc; voi da neamurile în locul tău şi popoarele în locul sufletului tău.
5. Nu te teme, că Eu sunt cu tine! De la răsărit voi aduce seminţia ta şi de la apus te voi strânge pe tine.
6. Voi zice către miazănoapte: "Dă-Mi-i" şi către miazăzi: "Nu-i opri!" Aduceţi pe fiii Mei din ţinuturi depărtate şi pe fiicele Mele de la marginile pământului;
7. Pe toţi acei care poartă numele Meu şi pentru slava Mea i-am creat, i-am zidit şi i-am pregătit!
8. Să vină poporul cel orb care are ochi şi cel surd care are urechi!
9. Neamurile toate laolaltă să se adune şi să se strângă popoarele! Care dintre ele ne-au dat de ştire aceasta şi ne-au făcut proorocii? Să-şi aducă martorii şi să dovedească, să audă toţi şi să zică: "Adevărat!"
10. Voi sunteţi martorii Mei, zice Domnul, şi Sluga pe care am ales-o, ca să ştiţi, să credeţi şi să pricepeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost Dumnezeu şi nici după Mine nu va mai fi!
Bai, deci pana acum sustineai ca mintea omeneasca nu-l poate intelege pe dumnezeu si acum: ''Sa ma aseman cu El prin modul meu de viata.'', acum il cunosti pe dumnezeu?! Pai cum, nu era dumnezeu peste nivelul de perceptie al omului?! Sa nu aduci in discutie chestia aia cu credinta... credinta este subiectiva, nu demonstreaza nimic, eu am venit cu ceva timp in urma cu niste afirmatii obiective si mi-ai bagat fraza aceasta, ''mintea omeneasca nu-l poate intelege pe dumnezeu''. Cum poti tu sa te asemeni cu cineva pe care mintea ta nu-l poate intelege?!
Sunt 100/100 de-acord cu tine.
Da, are rost să fii credincios, şi să mori ca un credincios.
Poate că unii nu o să-nţeleagă asta, dar nici nu-mi pasă.
Treaba lor. Vom vedea noi o dată şi- odată cine a avut dreptate:
ateii sau credincioşii.
Pa, pa!
Ai perfecta dreptate. Unul din numele lui Dumnezeu din Vechiul Testament este Iehova Iire-Dumnezeu care vede.Ma bucur ca mai sunt credinciosi care au aceleasi principii de viata.Numai bine!
Ema, cum sa te asemeni cu Hristos? Ala depasea numarul noptilor dormite cu numarul de minuni facute. Shhh, nu fa zgomot! Poti transforma site-ul intr-unul plin de oameni destoinici? Ah, uitasem, nu poti transforma numai daca ne intoarcem cu spatele. Ceva in genul a procedat si Iisus cu vinul, painea si pestele. Fa un efort si transforma-mi doar vinul, ca mai repede ma sting fara bautura decat fara mancare. Ma revansez eu cumva...
Noi trebuie sa ne asemanam cu El prin virtutile crestine,prin roadele pe care le aducem,adica: bunatate,dragoste,credinciosie,rabdare, facere de bine, etc.Toti suntem pacatosi,este adevarat, dar diferenta o face jertfa Domnului Isus. Unii au primit iertarea lui Isus, si sunt pacatosi iertati! Cea mai buna bautura este apa de izvor!
Uă numai voi aveţi credi... ncioşie, ascultare şi suferinţă? Că eu sunt la studii pana seara, invat si ma culc.Si cred ca si respectabilii adolescenti de pe site vin de la scoala, primesc masa calda apoi stau pe mess or cel mai rau pe „ortodoxia tinerilor"
Ema, tu esti aici? http://www.youtube.com/watch?v=e7C0Fy1gXOk&feature=player_embedded
Are rost sa fi credincios pana la sfarsit desi te va costa mult. Mai ales in ziua de azi, va trebui sa te agati cu disperare de D-ZEU pentru a putea ramane in picioare. Pentru Domnul si pentru tine conteaza sa fi o marturie buna. Oricum sunt multi care vor rastalmaci actiunile tale si din invidie si ura vor arunca cu bolovani in tine.
Mai Ema, draga. Tu ai bagat de seama ca toate celelalte culte religioase sint mai retinute, nu fac atita tambalau cum faci tu cu secta ta de adventisti? Voi adventistii simtiti nevoia sa va dati cit mai mult in stamba si sa faceti caz de "credinta" voastra, in speranta ca asa o sa aratati mai bine in ochii celorlalti si eventual o sa faceti prozeliti. Numai la voi adventistii iertarea pacatelor e proportionala cu numarul de prozeliti. De asta te dai si tu de ceasul mortii sa momesti cit mi multi in secta ta de adventisti, in speranta ca o sa ti se ierte toate pacatele.
Draga Bro,Daca as dori sa va plac mai mult voua,fii sigur ca as stii ce sa scriu, ca sa va faca placere.Dar, nu acesta este scopul meu.Si nici sa atrag prozeliti, m-ai auzit tu pe mine sa chem oamenii la un cult sau o confesiune? Doresc sa va fac sa meditati fiecare la nemurirea sufletului.Chiar asa rau este ceea ce fac eu? Nu dau in cap,nu injur, nu jignesc pe nimeni, doar va spun ca Dumnezeu va iubeste! Nu mai fi si tu atat de suparat pe mine.
Ok, am inteles, faci "sportul" asta de cateva luni bune. Nu crezi, totusi, ca esti mult prea insistenta? Aici e ca in chestia aia: dragoste cu de-a sila nu se poate.
Pe bune, ca nu ma deranjeaza ca tu crezi in ce sau in cine oi fi crezand tu. Deranjanta este insistenta cu care repeti la nesfarsit aceleasi citate rasuflate.
Ema, bati cimpii. Eu n-am spus ca incerci sa te faci placuta. Cit priveste prozelitismul, stii tu bine la ce ma refer. Nu e necesar sa le spui explicit sa devina adventisti ca tine, e suficient sa transmiti mesajul ca daca nu te vor asculta, ii paste iadul, focul ghenei, smoala vesnica si toate grozaviile biblice. Iar de suparare nici nu poate fi vorba, probabil in mintea ta sint eu suparat, in realitate sint doar deranjat de ce spune si Andraxur, insistentele tale. Ne-ai spus, am inteles punctul tau de vedere, am inteles si ca esti mai credincioasa decit papa de la Roma, suficient. Nu-i nevoie sa ne sufoci cu asta. Ce ateu ai vazut ca vine si te bate la cap necontenit, sa renunti la credinta ta? Si ca sa revin la postarea anterioara, ce alt cult religios e la fel de insistent, ca tine si secta asta adventista? Il vezi pe papa sa faca ce faci tu, sa se plimbe prin pietele aglomerate si sa strige intr-una ca-i iubeste pe toti si vrea sa-i vada ca se convertesc? Cum ar fi daca fiecare biserica ar face la fel? Cum ar fi daca numai ce-ai iesi din casa te-ai vedea inconjurata de oameni, fiecare incearcind sa te convinga sa treci la religia lui, unul sa devii mormon, altul sa devii catolic, altul sa devii adventis, protestant, ortodox, martor si nemartor etc? Cum ar fi sa fii agresata incontinuu de toti trecatorii, cum spui tu, nu dindu-ti in cap, nu injurindu-te, ci batindu-te obsesiv la cap ca te iubesc si ca vor sa devii ca ei? Pe strada, la scoala, la discoteca, la film, la restaurant, peste tot toti cei pe care-i intilnesti in drumurile tale sa te agreseze cu asta? Iti spun eu cum ai reactiona. Ai telefona la politie sa reclami ca esti agresata, ca nu mai ai liniste, ca nu te poti duce in parc sa te relaxezi pentru ca apar mereu altii si altii care vor sa devii de-a lor. Ca nu poti intra pe un site, fara sa te izbesti incontinuu de propaganda religioasa. Te-ai plinge ca trebuie sa stai inchisa in casa, intre patru pereti, ca sa scapi de cicaleala asta obsedanta a credinciosilor. Orice lucru are o masura, iar tu o depasesti continuu. De altfel, este tipic pentru adventisti, numai pe ei i-am vazut atit de agresivi, numai ei din doua-n doua cuvinte o dau pe religie, credinta si pedepse pentru neascultatori. Ti-am mai spus ca mai sint credinciosi pe site si nu se manifesta atit de zgomotos si obsesiv ca tine. Ti-au spus si Nyx si Ioandelasal ca si ei sint credinciosi, dar tin asta pentru ei, nu simt nevoia sa se bata cu pumnii-n piept. So, trage concluziile de rigoare, nu e vorba sa fiu eu supararat, e vorba de insistentele tale obsesive. Vorbeste cu un psiholog sa vezi ce-o sa-ti spuna despre atitudinea ta si exagerarea asta de care dai dovada. Crezi, e ok, e dreptul tau. Nu-ti spune nimeni sa nu mai crezi, dar crede pentru tine, nu ne sparge noua capetele, nu insista sa credem si noi. Asa cum tu ai dreptul sa crezi in Dumnezeu, ateii au dreptul sa nu creada in basme ci in stiinta si lucruri reale, palpabile, demonstrabile.
Bro
Citeste te rog aceste versete, si promit ca tie nu o sa-ti mai zic niciodata nimic.
La fel se intampla si in zilele noastre.Eu nu fac altceva decat sa va invit la nunta din cer.Dar oamenii nu vor sa vina, ba mai mult i-a batjocorit pe cei ce i-au invitat.
„Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat care a făcut nuntă fiului său.
A trimis pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n-au vrut să vină.
A trimis iarăşi alţi robi şi le-a zis: „Spuneţi celor poftiţi: „Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sunt gata, veniţi la nuntă."
Dar ei, fără să le pese de poftirea lui, au plecat: unul la holda lui, şi altul la negustoria lui.
Ceilalţi au pus mâna pe robi, şi-au bătut joc de ei şi i-au omorât.
Când a auzit împăratul, s-a mâniat; a trimis oştile sale, a nimicit pe ucigaşii aceia şi le-a ars cetatea.
Atunci a zis robilor săi: „Nunta este gata; dar cei poftiţi n-au fost vrednici de ea.
,, Duceţi-vă, dar, la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi."
Si tot nu intelegeti ce vreau sa spun!
E clar ca n-ai prins ideea, mi-am pierdut vremea de pomana cu tine.
La gandirea mea de 12 ani, ce poti sa astepti?
Vezi tu? Asta este raspunsul la vesnica intrebare pe care o pun credinciosii ateilor. Daca tu aflindu-te pe cea mai inalta treapta a lantului trofic nu reusesti sa mai evoluezi si ai ramas la 12 ani, atunci intelegi de ce nu mai evolueaza maimutele. Lor ce sa le mai ceri?
In credinta, da mai este loc pentru a evolua.Dar in cele ce doresti tu, nu.Ar insemna sa nu mai cred Cuvantul lui Dumnezeu.El este ghidul crestinului.Chiar imi scria cineva ca si papa a acceptat teoria big-bangului. Daca a facut acest lucru (poate fiind constrans de imprejurari) inseamna ca a acceptat ca nu este creat de Dumnezeu si nu crede in Biblie.Nu poti sa faci compromisuri.Ori crezi cu tarie, ori nu mai crezi.Vezi,si tu recunosti ca nu mai evolueaza maimutele.Eu de cand v-am spus asta, in sfarsit sunt de acord cu tine!
Poate ca Ema voia sa spuna 12 ani pe calea credintei. In plus, prin finalul interogatiei recunoaste ca nu detine TOATE raspunsurile, insa vrea sa impartaseasca cu noi ceea ce stie. Daca e mai "insistenta", nu e din rautate. Oricum, voi veti lua doar ceea ce este folositor pentru voi.
Adi am spus 12 ani deoarece asa imi spune mereu ca nu gandesc mai mult decat un copil de 12 ani. Oricum, nu as face schimb cu el.
Ar fi si greu sa inteleg ceva cand tu nu faci altceva decat sa repeti la nesfarsit niste citate din Biblie sau din ce-or fi, indiferent daca citatele cu pricina au sau nu de-a face cu discutia. Un vocabular mai bogat n-a omorat pe nimeni, sa stii.
Ema, degeaba il blamezi pe papa. Papa a dat dovada de inteligenta. La fel s-a intimplat si cind s-a admis ca pamintul este rotund. Pina atunci oamenii erau infierati, daca nu arsi pe rug pentru afirmatia asta, deoarece biserica avea ferma convingere ca pamintul este plat ca un platou. Ar fi fost penibil ca si acum sa sustina lucrul asta biserica. Asta este motivul pentru care papa a acceptat sa foloseasca internetul (in favoarea bisericii de altfel) si sa admita ca teoria Big Bang-ului este o ipoteza plauzibila.
Referitor la remarca "si tu recunosti ca nu mai evolueaza maimutele", interpretezi lucrurile asa cum iti convine. Daca, repet, daca ai fi fost un om corect, n-ai fi facut afirmatia asta, cita vreme eu de mai multe ori am explicat pe site-ul asta, ca evolutia are loc in sute, mii si milioane de ani. Tocmai faptul ca procesul este atit de lent, este imposibil sa fie sesizat de noi. In conditiile astea, nu poate fi sesizat nici dupa sute de generatii, cu atit mai putin de o persoana (avind in vedere ca durata de viata a unui om rareori depaseste 80-90 de ani).
Cunostintele mele le-am dobandit citind si studind multe carti.Acestea sunt doar o parte din cartile citite de mine, profit de faptul ca le am scrise si dau copy-paste.Nu ma limitez doar la o singura carte, desi aceea este cartea mea de capatai.Iti recomand cu caldura toate romanele scrise de Ligia Seman.Sunt extraordinare. Apoi mi-a placut mult cartea,, Fabiola,, de Cardinal Wiseman.Alta carte extraordinara este,,Camasa lui Hristos,,si,,Marele pescar,, de Lloyd Douglas. Daca doresti ceva mai usor de citit,eu am citit toate cartile (Betseller)lui Janette Oke. Daca doresti carti de studiu,cele care m-au ajutat foarte mult in formarea caracterului meu de crestina au fost:,, Viata condusa de scopuri,, de Rick Warren.alta carte care m-a ajutat foarte mult sa Il cunosc pe Dumnezeu ca si Creator al meu este,, Nu am destula credinta ca sa fiu ateu,, de Norman L.Geisler.,,Doctrinele biblice de Ionel Truta.Alte carti de studiu care mi-au consolidat credinta sunt cele din seria,, Doamne...,, de Kay Arthur.Sau o carte pentru femei,, Linisteste-mi inima ingrijorata,, de Linda Dillow.Bineinteles ca ar mai fi multe, am o biblioteca vasta la care tin foarte mult.Imi place sa citesc sa cunosc cat mai multe.Cum sa-ti zic? Lecturare placuta!
Bine ca te-ai rezumat la carti si n-ai inceput sa ne spui si despre sumedenia de telenovele.
Nu imi pierd timpul cu telenovele.Prefer sa citesc, sau sa fac ceva din care am de invatat pentru cultura mea generala, si pentru suflet.Nu stiu de ce doriti tot timpul sa ma injositi, daca sunt crestina nu sunt neaparat si inculta.Ruxandra afirma in mod repetat ca eu tot scriu dintr-o carticica de la adventisti.Eu inca nu am gasit aceea carticica cu intrebari si raspunsuri care apar pe TPU!
PS.Esti cumva avocatul Ruxandrei?
Ca sa nu-ti storci creierul sa-ti dai seama de ce te-am votat cu stupid, raspunsul tau e penibil de la inceput piuna la sfirlit, adica bati cimpii.
Tu esti si mai penibil,esti mai rau ca o tata,si atunci cand vezi ca nu ai dreptate, ca de obicei, jignesti.Cred ca te uiti prea mult la telenovele.Fiecare da ce are.
Deja, din penibila ai devenit paranoica.
Concluzia ta este cat se poate de falsa.
Zici ca esti falsa? Pai concluzia asta am tras-o de mult.
Tu nu ai limita?
Dar tu, ai limita?
unprietenaproape întreabă: