Potopul a avut loc în 2370 î.e.n. Deducem, aşadar, că Iehova a făcut declaraţia consemnată în Geneza 6:3 în 2490 î.e.n. Pe atunci, Noe avea 480 de ani (Gen. 7:6). După douăzeci de ani, în 2470 î.e.n., s-a născut primul fiu al lui Noe (Gen. 5:32). Rămăseseră aproximativ 100 de ani până la Potop.
Pai, daca vrei pentru cultura ta si a altora. Pentru mine este important, sa stim ce a profetit Dumnezeu cu aceea ocazie, si am vazut implinirea profetiei, si a multor altele facute si implinite, fapt care ne intareste credinta. Stim ca Dumnezeu nu minte.
Nu poate sa doarma!
Cât se poate de serios: conform descoperirilor arheologice - realităţii - nu a existat niciun potop global.
Noa, buna seara,
În urma cercetărilor făcute în nord-vestul Statelor Unite, geologii au ajuns la concluzia că, în vechime, zona a fost afectată de nu mai puţin de 100 de inundaţii catastrofale. Se spune că, într-o astfel de inundaţie, apele care au măturat regiunea au format un zid de 600 m înălţime care s-a deplasat cu o viteză de 105 km pe oră. Aceasta a însemnat 2 000 km3 de apă, cântărind peste 2 000 de miliarde de tone. Descoperiri similare i-au determinat şi pe alţi oameni de ştiinţă să admită posibilitatea unui potop global.
In sfarsit, un inger aduce lumina. Adevarul este mare lucru sa+l cunosti. Bravo.
Unde ai fost, nu te-am vazut de mult pe site?
Am fost mai ocupat cu alte forme...
Da, este importanta marturia temeinica, in aceasta perioada, sub orce forma, doar sa fie depusa, si sustinuta.
Dupa calculele biblice ale martorilor, a avut loc in 2370 î.e.n. Alti comentatori biblici merg cu el si mai inainte. Dupa calculele arheologice, a avut loc prin 5600 i. e. n., cu mentiunea ca nu vorbim de un potop global (nu exista dovezi arheologice pentru un fenomen global), ci de o inundatie catastrofala in zona Marii Negre.
Una calda si 5 reci. De ce nu te-ai oprit la inceput. SA STII CA: acolo unde este SPIRITUL Sfant este ADEVAR!
Ti-am expus 3 puncte de vedere diferite, avand in vedere ca opiniile difera, si la fel si raspunsurile la intrebarea ta. Am fost fair-play.
Da ai fost, dar trebuie sa manifesti discernamant.
Discernamant e cand tii cont de toate variabilele si alegi solutia cea mai plauzibila, nu cand ignori variabilele si alegi solutia cea mai convenabila. Dar de fapt tu nu vorbesti de discernamant, n-ai avea cum, tu vorbesti strict de credinta.
Aici: http://weer.ro/Diagrama.html gasesti diagrama profetiilor biblice; numai ca este cu bani. Dar iti spun ca se merita. Eu unul am vazut una ca aceasta si este deosebita.
Exact atunci cand oamenii se gandeau numai la rau a venit potopul, cu 3 ani inainte a fost avertizat Noe ca sa construiasca corabia iar ceilalti il credeau nebun si radeau de el, pana s-a intamplat
Cu 3 ani?
Stiu ca nu aveti traditie si de aceea nu stiti si nu credeti
Ce legatura are cu intrebarea -
Toate sunt in traditie, daca nu stii de ce intrebi si daca nu vrei sa afli de ce intrebi, n-ai logica; stiu ca ai fost multumita de raspunsul meu dar nu si de sursa, asa e daca intrebi din doctor in doctor si nu urmezi niciun tratament mori cu zile si ai satisfactia ca ai mers la doctori atat
Asculta, nu stiu ce vrei, de ce esti asa critic, de ce nu mi-ai dat un raspuns credibil, nu leganat, si de la unul si de la altul. Oricum am apreciat efortul tau, si parte din raspuns, acu nu mai fi rautacios, fii bun, ca doar asa ar trebui sa fie colaboratorii crestini, nu iritati, plini de manie si sarcasm.
Eu sunt doar SINCER
Bine, apreciez.
Daca ar fi sa interpretam Biblia literar, asa cum fac incepatorii, potopul a fost acum 4347de ani.
Unii cercetatori cred ca a avut loc acum 7600 de ani.
Dovezi exista pentru cel putin 7 inundatii de proportii in ultimii 20000 de ani.
Acum trebuie doar identificat cel care te intereseaza.
Legende chinezesti, sumeriene, grecesti etc povestesc despre un cataclism de proportii in aceeasi perioada.
"De proporţii" nu e tot aia cu "globale"; deci ce relevanţă au informaţiile înşirate de tine, Daniel? Are sau nu Biblia dreptate când insistă pe existenţa unui potop global (nemaivorbind de basmul cu Arca lui Noe, complet aberant)?
Daca apelezi la respectul trudei celor care au creat siteul, eu apelez la ratiune, logica, realitate, pe care vad ca nu le ai.Chiar crezi ca vei gasi raspuns la intrebarea asta? Intrebarea ta ma frustreaza! Imi denota ignoranta, ma face sa ma simt revoltat! Imi cer scuze, chiar nu pot concepe cum a putut cineva sa puna astfel de intrebare.
Daca nu poti, stai linistit, si asteapta raspunsul ca sa vezi ca, conform Bibliei sunt si oameni documentati, si care cu umilinta se lasa invatati de Dumnezeu in toate aspectele vietii lor. Da cred cu tarie ca adevaratii crestini stiu raspunsul la intrebare. Citeste daca vrei Isaia 65:13.
Nu intelegi ce vreau sa spun.O intrebare mai reala poti pune? Daca ma iau dupa cum zici tu atunci lasa-ma sa-ti pun si eu o intrebare.Pe cate cai are loc depasirea conflictelor de rol la nivelul individului? Ti se pare desprins din ceva ireal probabil.Numai ca intrebarea mea contine seninatate, e de domeniul realitatii.Intrebarea ta de fapt suna cam asa:"Cine a inventat somnul?" intrebarea ta necesita un raspuns care solicita fantezia.Nu exista oameni care sa iti afle in ce an s-a petrecut chestia asta.E imposibil!
Da, intrebarii tale : Iubire, iertare fara resentimente > Intrebarii mele : o sa vezi raspunsul asteapta. Dar multam oricum pentru raspuns si atentie. Ti-am spus :doar adevaratii crestini care zilnic citesc un text scriptural, acelasi peste tot pamantul, doar ei se lasa invatati de Dumnezeu si sclavul sau fidel, si sunt umili si iubitori.
Nu faci decat sa te incapatanezi si sa raspunzi unor chestii pe care nu le intelegi. Apropo sunt 3 cai, si anume rationalizarea, compartimentarea si adjudecarea.Nu cred ca intelegi ce inseamna rol, confict la nivelul individului.Si ce imi zici tu, nu demonstreaza ca intrebarea ta are vreo logica si vreun raspuns.Vad ca degeaba iti explic oricum, cate argumente ti-as aduce tot pe a ta o tii, ceea ce demonstreaza incapatanare si ignoranta.Prostul nu-i prost destul pana nu-i fudul! Roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea seninatate si pune mana citeste mai multe carti sa-ti dezvolti inteligenta.Hai, noapte buna!
Halooo, lasa-te tu cu teoriile omului, intelepciunea umana, nu a depasit intelepciunea lui Dumnezeu. poti sa citesti tu cate carti vrei, sau vezi, de bine, ca tot gandirea umana este scoasa in evidenta. Apoi demonstreaza intrebarea mea ceva sau nu, tu n-o sa-mi faci educatie moral civica la ora asta, un piculet de drept oi fi facut si eu, dar nu se compara, cu Dreptatea, gandirea, si justetea lui Dumnezeu, omul imperfect, atat da cat poate el, iar tie daca nu-ti convine subiectul, vezi-ti de somnic, ca doar nu te-am fortat eu sa-mi raspunzi la nimic. Daca oi fi eu proasta, bucura-te ca tu esti altul, destep, si de aia stai la vorba scrisa, cu prostii poti si tu, na, ce sa faci, asta e starea noastra. Nu putem fi toti la fel.
Deschide Biblia, si calculeaza anii celor care au trait de la Adam pana la Noe... daca esti buna la mate o sa afli raspunsul
Sigur nimeni nu si-ar pierde atata timp sa calculeze...
Multam.