| timoteidoi a întrebat:

Pentru creationistii religiosi:

Credeti ca daca atacati Teoria evolutiei speciilor a lui Darwin il puteti prin aceasta legitima pe Dumnezeul vostru inventat ca fiind Creatorul pe care vreti sa-l sustineti?
Isus Hristos este si va ramane in veci o CREATURA si nu un Creator, iar religia voastra nu vine de la Dumnezeu Creatorul, ci de la niste oameni adunati in jurul unei mese, deci nu are nicio legatura cu niciun Dumnezeu, fapt adeverit clar de realitate.
Asa ca lasati deoparte combaterea Teoriei Evolutioniste sau temele din astrofizica, ca prin combaterea acestora NU-L puteti sustine pe "dumnezeul" inventat al religiii voastre, adica pe creatura Isus Hristos pentru ca el este o creatura si nu un Creator, iar creaturile nu au niciun merit in ceea ce priveste facerea lumii si a Universului!

31 răspunsuri:
| fuzzer a răspuns:

Bun,sa spunem ca sustinem Teoria evolutionista a lui Darwin ce spune ca :"Oamenii au evoluat din maimuta". Atunci de ce in ziua de azi mai exista maimute? Intr-adevar Iisus nu este "CREATOR" este doar o "CREATIE" a "CREATORULUI" ca tine si ca multi altii.La vremea aceea oamenii nu se multumeau cu un banal raspuns "Asa scrie in Biblie, asa zice Dumnezeu", ei au cercetetat, s-au documentat pentru a gasi niste explicatii mai complexe, iar aceste explicatii induc in eroare majoritatea omenirii.Crezi ca toate au aparut, asa brusc? Dintr-o explozie?

| Inferno a răspuns (pentru fuzzer):

Iarta-i Doamne ca nu stiu ce spun.

| fuzzer a răspuns (pentru Inferno):

Am gresit cu ceva, de apelezi indirect la un ajutor din partea divinitatii?

| Inferno a răspuns (pentru fuzzer):

Nu, raspunsul e perfect. Teoria evolutionista a lui Darwin spune ca omul a evoluat din maimuta. Totul e corect.

Răspuns utilizator avertizat
| fuzzer a răspuns (pentru timoteidoi):

Am mai observat ceva comentarii de ale tale in care sustineai cu tarie ca de fapt Dumnezeu este "Allah".Si ca Dumnezeu mai are o mama si ai mentionat tu pe-acolo un nume arabesc. Daca asta se numeste stiinta, imi cer scuze in numele istoriei si in numele celor mai mari experti care au gresit atatea.

| Hombre a răspuns (pentru fuzzer):

"Crezi ca toate au aparut, asa brusc? Dintr-o explozie?"
Si tu crezi ca Dumnezeu a spus o vorba si s-a facut universul, asa din vorbe?
""Oamenii au evoluat din maimuta". Atunci de ce in ziua de azi mai exista maimute?"
Maimute sunt in ziua de azi pentru tu esti dovada vie la gandire, ca nu gandesti mai mult decat cimpanzeul Bonobo, varul nostru cel mai apropiat pe linie evolutiva, cat priveste infatisarea esti destul de om din pacate. Omul are stramos comun cu maimutele mai neica, d'aia mai sunt maimute si azi si asta se invata si la scoala, pe unde ai fost.
Intrebare pusa cu, curu' demna de "campionul zilei", taica ia-ti capre si nu mai spune tampenii.

| fuzzer a răspuns (pentru Hombre):

Esti paralel cu tot ce inseamna religie,bun,inteleg ca esti ateu si ca tu nu crezi in nimic.Dar tine pentru tine! Parerea asta o aud in fiecare zi de la fiecare ateu, ce-mi vine cu argumente absurde.Tu esti un simplu om, presupun ca ai si o varsta, dar degeaba o ai, daca gandesti astfel.Ce mai argument..Domnul geniu, spune ca a primit viata dintr-o explozie si el s-a transformat din maimuta in om.Stii,e foarte usor sa spui "Nu, si nu cred", incearca sa meditezi, si ca tu ca "fiinta rationala" ai venit pe lumea asta cu un scop.Nu o simpla explozie te-a format pe tine si intreaga omenire!
Pace!

Mai Bonobo, pai tu ce argument ai de crezi ca God a facut universul din vorbe, a facut o papusa din tarana, i-a dat un fas in nas si gata a aparut instant omul viu? Povestile din biblie sunt la fel ca legendele Olimpului mai neica, crezute de copii, oameni mari cu minte de copii si cel mai mult naivi ca tine.

Daca tu crezi ca toate astea, sunt niste intamplari pur si simplu.Cum va explicati voi "necredinciosii" ca Iisus sau Dumnezeu, au avut o infleunta atat de puternica asupra omenirii.De ce nu a avut Darwin, cu teoriile sale, o asemenea influenta? Sau alti oameni inteligenti, cu teoriile lor.Aceasta "divinitate" a influentat cursul istoriei de-a lungul catorva mii de ani, niste simpli atei pot sa vina cu argumente ce nu au sens.Istoria vorbeste!

Intrebarea e buna si imi vine ca o manusa. Toti cei care sustineti existenta lui Dumnezeu o faceti nu pentru ca stiti precis s-au aveti argumente ca El exista si o faceti pentru faptul ca aveti nevoie de un sprijin pe care viata reala nu il poate da. Suficient pentru o minte cu judecata la rece.

Argumentul tau, nu este nici pe de-aproape a fi corect!
Ma rog, ateii sustin anumite "crime" pe care Iisus le-a comis cat timp a fost pe pamant cu tarie.Interesant este ca alte genii din Antichitate si nu numai n-au avut o asa mare influenta asupra omenirii.Precum a avut acest "OM".
Ateismul a luat amploare,in secolul al XVIII-lea,numit si secolul "LUMINILOR",este vorba de perioada "ILUMINISMULUI",aceasta perioada a dat lumii moderne cei mai insemnati atei(nu cum gasim in zilele noastre mici rasfatati). Ateismul secolului al XVIII-lea,a luat nastere in Franta, pe urma s-a extins in restul Europei, si in cele din urma a ajuns si in tinuturile romanesti.Cei mai de seama atei, au fost francezii si anume:Francois, Voltaire.Moustaquieu,J.J.Rousseau etc.Am un respect deosebit fata de studiile si de lucrarile acestor oameni.Ei chiar s-au documentat, au cercetat anumite lucruri, si s-au impus intr-un mod civilizat punctului de vedere spiritual al societatii respective.Ateii din prezent doar au preluat anumite idei ale acestor oameni, fara sa stie istoria lor, probabil ca asa li s-a praut lor mai interesant.

Intr-adevar crestinii, nu va pot demonstra voua, existenta unei anumite divinitati.Acestia merg pe credinta("Cred").Pe cand ateii sustin ca ei merg pe stiinta "stiu".Dar, exista multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica.Noi,in calitate de fiinte umane,avem niste limite,suntem finiti. Daca nu am fost creati de catre cineva mult mai "MARE",si anume de catre o divinitate, si noi doar am evoluat din maimute, atunci de ce oamenii sunt diferiti? De ce nu avem aceleasi principii, cum au maimutele? Greu de spus, totusi mereu se vor gasi 2 oameni, un ateu si un crestin, sa se contrazica la infinit.Atata timp cat cei 2 detin anumite cunostinte cu privire la acest domeniu.

Bun, incerc, sa gandesc ca si voi.Nu exista Dumnezeu,nu exista nicio divinitate! Dar, daca o sa ma impotrivesc toata viata, fata de aceasta "DIVINITATE", si in final se atesta existenta acestei "DIVINITATI", probabil Ea se va arata oamenilor.Atunci cum voi da socoteala, in fata divinitatii respective?
Asa ca, Cineva care iti propune o viata noua, si cere ca anumite porunci sa-i fie respectate, mie personal nu-mi suna a absurditate.

Nu aveti un argument solid, ca Iisus a savarsit crime.Si e clar ca in zilele noastre exista doua forte.Si care-s fortele astea?
BINE si RAU.Iar aceste FORTE au niste reprezentanti.E-o mare deceptie!

"Bun, incerc, sa gandesc ca si voi.Nu exista Dumnezeu, nu exista nicio divinitate! Dar, daca o sa ma impotrivesc toata viata, fata de aceasta "DIVINITATE", si in final se atesta existenta acestei "DIVINITATI", probabil Ea se va arata oamenilor.Atunci cum voi da socoteala, in fata divinitatii respective?"
Reiterez- "Intrebarea e buna si imi vine ca o manusa. Toti cei care sustineti existenta lui Dumnezeu o faceti nu pentru ca stiti precis s-au aveti argumente ca El exista si o faceti pentru faptul ca aveti nevoie de un sprijin pe care viata reala nu il poate da. Suficient pentru o minte cu judecata la rece."
In plus, tu crezi si de frica, "cum voi da socoteala..."

Dupa principiile consider ca este necesara aceasta "frica de Dumnezeu".Ca si cum tu ai o "frica" de parintii tai.Prin "frica", nu intelege sensul propriu al cuvantului, si o parte de respect.

E vorba de niste mentalitati paranoice! Din potriva, noi nu suntem destul de "religiosi" cum s-ar spune, si de asta ne indreptam vertiginos spre o parodie nationala.Italienii,englezii,americanii,au religiile lor.Si ei cred, si ei sunt crstini.O lume intreaga, se inchina unei anumite religii.Degeaba veniti voi cu argumentele voastre, caci aceasta religie a durat mai bine de 2000 de ani, daca ar fi fost o prostie cum sustineti voi, s-ar fi pierdut demult, aceasta "credinta".

| Mikhtarian a răspuns:

Daca "zeii" tai stinfitici nu stiu rezultatul nostru, cum ne-am creeat si toate cele.
TU de unde ai putea stii ce e adevarat si ce e fals?

| Aiwendil a răspuns:

Ce spune Darwin? Ca omul se trage din maimuta.Dar daca ar fi asa, nu vi se pare ciudat ca acel din ADN-ul de maimuta s-a ales si evoluat un alt ADN mai dezvoltat care a creat omul? Adica ca s-a ales creearea omului? Nu vi se pare ciudat ca s-a ales ca maimuta sa evolueze in om? Nu e cam ciudata acesta selectie a naturii? Eu nu cred ca e intamplator. Dumnezeu a ales asa sa fie.

| ilie76 a răspuns:

Stintific ai dreptate, atunci cum iti expici ca s-a format Pamantul si cum sa ajuns ca Omul sa aduca religia? Cum s-a format universul, cand sa descoperit religia