| SmexyBoy a întrebat:

Pentru Credinciosi numai:
Ce este important in viata unui crestin?
Cele 10 porunci sau credinta in Isus Hristos.

Răspuns Câştigător
| Iiulia a răspuns:

Un crestin adevarat realizeaza ca adevarata credinta implica respectarea poruncilot. Ele sunt dependente una de cealalta.

49 răspunsuri:
| Purec a răspuns (pentru SmexyBoy):

In ebraica isus= magar

| SmexyBoy explică (pentru muffy1):

Auzi, eu cred, si totusi simt ceva, ceva ce imi da pace liniste bucurie, acest ceva ma goleste de frica, si cel putin numi pierd speranta, in urma credintei capat, speranta si deznadejde.
Nu ai cum sa intelegi asta, doarece nu crezi.

| SmexyBoy explică (pentru Purec):

Sincer nu stiam asta, imi pare sincer rau, totusi eu nu cunosc ebraica... nu cumva te inseli?

| muffy1 a răspuns (pentru iamy):

Mai eu incerc sa fiu zen buddhist, sa adopt niste principii de acolo, sa meditez ..mai multe chestii. ei nu cred i nzei, buddhsmul nu e o religie pentru ca nu are asa ceva, poti sa ii spui filozofie, doctrina...da..na..pentru ei forta superioara e ca suntem parte din univers, ceea ce suntem, la ei e cu karma...de fapt un calugar buddhis dupa ce un student a citit din biblie pasaje zise de iisus a spus ca aceasta persona e foarte aproape de statutul de buddha, adica persoana iluminata.
sau na. poti sa zici ca incerc sa urmez invataturile noului testament fara a avea zei care sa ma trimita sa ard pentru ca nu cred in ei.
binenteles, stiitna ajuta oamenii de e folosite pentru bine. si aici nu comentez la ce ai zis, pentru ca asta e, tu crezi personal ca dzeu le-a dat inteligenta, eu cred ca e de la ei. da nu te duci si incepi sa predici ca dzeu, rugativa lui ca dzeu a facut tehnologia...e o credinta de a ta personala, vorbim pe net uni icu altii, impartasim opinii, ne simtem bine, greseala e intentionata, dar stii si tu ca multi nu fac asa ceva, si din orice religie, multi trec pragul asta de..normalitate si il duc la extrem. si na, am vazut si atei care iau prea in serios, si transforma aproape in religie ce fac ei, ceea ce iar e gresit.

| muffy1 a răspuns (pentru SmexyBoy):

Nu ca eu mai nou sunt robot...sau vreo planta ceva. nu pot avea sentimente nu?
si eu incerc sa adopt invataturile zen buddhiste, si eu meditez pentru lucrurile de care vb, sti ice fericit sunt si calm si liniste am. nu confunda credinta cu umanitatea. daca ai impresia ca doar tu ai sentimente din alea si aia care nu cred sau au alta religie nu au exact aceleasi trairi ca tine nu intelegi ce inseamna a fi om.

| Leutzbv a răspuns (pentru Purec):

Domnul Purec,(fara 21), cele 10 porunci care in opinia dvs sunt banale, sunt de fapt esenta crestinismului sau temelia ei. " sa nu ucizi, sa nu preacurvesti...etc" sunt mult prea banale? Wake up! Cat despre cum se scrie... Iisua sau Isus, no' asta chiar ca este ceva banal, pentru ca nu este baza pentru mantuire.

Dragul meu, imi pare rau ca inima ta este impietrita.
Nu vei simti nici odata ce simt eu acum, pentru ca ce vine acum stiu si simt ca vine de la Domnul.

| SmexyBoy explică (pentru Purec):

Auzi, ei stiu cine este Isus, sau Iisus cum spui tu.
Dar oare tu stii cine este EL?

Nu cumva sa nu iei numele Domnului in desert spune cu totul altceva?

Domnul sa te binecuvanteze. Aliluia!

| iamy a răspuns (pentru muffy1):

Tu incerci sa ma convertestilaughing.Din punctul tau de vedere ce animeaza acest corp ce ni-l fataim zilnic de ici colo? Fiecare organ isi are rolul sau bine determinat dar? ce ne animeaza?

| muffy1 a răspuns (pentru iamy):

Sa te convertesc la ce? n-am nici o intentie de genu..crezi in ce vrei, da de amn o parere nu pot ao zic sau tu nu poti sa o analizezi fara sa iti schimbe credinta? si eu analizez si critic bine sau rau ce spui, da nu isneamna ca ma poti converti.
cum adica animeaza...pai tocmai ai zis de organe, creierul e un organ, inima e un organ, exact aceleasi mecanisme care fac un soarece sa se miste sau un leu sau un cal sunt si la noi. impulsuri electrice ce pronesc de la creier si maduva spinarii care prin intermediul neuronilor ajung la muschi producand contractia lor si astfel organismul se misca. aceleasi impulsuri electrice regleaza cat de mult sa secrete ficatul, cat de mult sa secrete glandele, cat de repede sa bata inima. si stim exact ce zona din creier controleaza ce, si ce nervi fac asta. as spune ca nu e rocket science dar e neurologie care e la fel de complicata. na, poti spune ca suflet si faze, dar, avem explicatie pentru toate astea. bun, ai putea zice ca constiinta, eul, cunoasterea de sine nu sunt simple impulsuri electrice in creier. da, dar argumentul asta nu are nici o justificare inca de pe vremea evului mediu cand oamenii nebuni erau tratati doar prin lobotomizare, ce inseamna distrugerea unei portiuni din lobul frontal prin inserarea unei tepuse de metal prin orbita craniana.
deci daca sufletul nu inseamna doar o simpla functionare si simple semnale intre neuroni, de ce lezarea sau scoaterea su inhibarea neuronilor aceia duce la pierderi de memorie, repararea sau distrugerea vorbirii, chiar schimbari totale de personalitate.

| iamy a răspuns (pentru muffy1):

Cu convertitul doar glumeam.despre restul o lasam pe maine.

| muffy1 a răspuns (pentru SmexyBoy):

Vezi de aia sunt impotriva crestinismului. ca va credeti superiori. ai aceleasi traieri, aceleasi sentimente, aceleasi emotii, esti ipocrit, suparat, trist vesel, nesimtit bou sau destept in diverse perioade ale vieti itale asa cum suntem si noi..plebea asta.
asa ca coboara de pe soclul ala asa de inalt, si nu te mai crede peste oameni. esti egal cu mine in absolut toate, mai ales sentimente.
de fapt na, dragostea din anul asta e bagata la boli psihice, deci de simti senzati ide euforie sau de pream ulta dragoste in o perioada mai lunga de vreo 2 3 ani, du-te la un neurolog, pentru ca ceva acolo i ncreier s-a dereglat si secreta prea multe endorfine.
daca nu stii ce sunt alea endorfine, sunt doar niste substane, hormoni ai putea spune, care dau toate senzatiile alea de care zici. fara ele, nu poti simti nici un sentiment pozitiv.

| Purec a răspuns (pentru Leutzbv):

Ok. Deci sa explic de ce am zis ca sunt banale:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. ( aceasta porunca exista doar pentru a castiga noi adepti. Iti impune ca alegerea ta sa fie unanima si sa nu te gandesti macar sa crezi in altceva, pentru ca e prima porunca a lui Dumnezeu.Prima porunca este, dupa parerea mea piatra de temelie a unei viitoare masinarii scarbaose de manipulare a maselor)
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.(la fel ca si prima porunca. Deci primele 2 porunci sunt pentru a te manipula si ati restrange optiunile la UNA SINGURA.)
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.că nu va ierta Domnul pe cel ce va lua numeleLui în deşert». ( aici sunt curios de ce exista aceasta porunca- Nu vad de ce un zeu atotputernic ar fi interesat de asa ceva, lus ca se presupunea ca avem liberul arbitru..plus ca se afirma in porunca ca Dumnezeu NU VA IERTA ACEST LUCRU. Deci logica mea imi spune ca este un pacat imens sa faci asta. Deci Dumnezeu e mandru si nu suporta sa fie hulit..caracteristica deloc de laudat pentru un zeu. Plus ca God era atotiertator..acum vad ca nu ne iarta acest lucru..ciudat? )
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.( iar mandria zeului. Vrea sa fie adorat, ridicat in slavi, sarbatorit si iubit cu forta. Altfel de ce ne-ar fi poruncit sa il cinstim si sarbatorim daca nu vrea iubire cu forta? )
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. ( pe alocuri o chestie de bun simt nu? Dar ce te faci ca lumea a evoluat. Acum parintii de multe ori sunt responsabili de un adevarat cosmar pentru copii lor. Ma rog o trec ca o chestie buna)
6. Sa nu ucizi. (huh.ce te faci daca esti soldat si esti pe front? Avem codul penal pentru asta. multumim lui God oricum)
7. Sa nu fii desfranat.( alte religii incurajeaza asa zisa "desfranare". Casatorii multiple sunt in foarte multe alte religii deci de ce ar fi religia crestina mai presus de altele? Plus ca de ce se baga God in viata noastra? Ma mir ca nu iti zice si sa faci sex doar in pozitia clasica laughing
8. Sa nu furi. ( Cred ca erau al naibii de multi hoti pe atunci. )
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.( hai sa zicem ca e ok.)
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.( serios? si de ce ar fi rau sa poftesti ce are altcienva? Spre exemplu vad ca vecinul meu are o masina noua. imi doresc si eu una. Stau ore suplimentare la munca, imi gasesc un al doilea job si reusesc si eu sa imi cumapr una poate. Deci ce e rau in asta daca nu o fur?)

Ai inteles gresit... imi pare rau.

| SmexyBoy explică:

Iubesteti aproapele ca pe tine insuti, iubestel pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima.

| SmexyBoy explică:

Si totusi care este treaba cu cele 10 porunci?

| reihiuke a răspuns:

Cele 10 porunci. Credinta adevarata vine mai tarziu.

| reihiuke a răspuns:

Si credinta si poruncile, sunt un final. Acolo trebuie sa se ajunga. Nu poti incepe nici cu credinta, nici cu poruncile. Daca incepi cu poruncile, o sa vezi ca oricat te-ai chinui, nu le poti respecta. (Includem aici si predica de pe munte si invatatura data de Isus). Daca incepi cu credinta, aici te poti pacali ca o ai, dar daca te analizezi, o sa descoperi ca esti acelasi om identic cu cel care erai inainte cand nu credea. Iar cand spui ca ai dobandit ceva, fara ca acest ceva sa aiba un efect vizibil, nu faci decat sa te minti.

| Ancamitumihaela a răspuns:

Viata unui crestin este important sa asculte poruncile date de Dumnezeu si credinta prin Isus pentru numai prin Isus se capata mantuirea. Isus a spus,, Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine,, Ioan 14 CU 6. vita unui crestin este trairea in sfintenie, trebuie sa vegheze in rugaciune ca sa nu cade in ispita, in citirea scripturii si in ascultarea de Dumnezeu si pazirea poruncilor Sale. Un crestin nascut din nou are o relatie personala cu Creatorul.