| Moisie a întrebat:

Pentru credinciosii care se cred isteti:
Oare din ce cauza credeti ca Dumnezeu la Creatie a echipat fiinta umana cu un creier extrem de performant, cand pentru crede totul nu ai nevoie de efort intelectual si nici de prea multa materie cenusie?
Nu cumva pentru ca OMUL sa poata STII in loc sa creada?
In conditile in care va multumiti sa credeti in loc sa STITI, nu aveti impresia ca va bateti joc de voi insiva si de Creatia lui Dumnezeu?

4 răspunsuri:
| cornelmarius a răspuns:

Cand te referi la creatie trebuie sa intelegi mai intai natura lui DUMNEZEU, ce inseamna a crea dupa chipul si asemanarea LUI si si abia atunci poti vorbi intr-adevar de creatia Lui, gandeste-te ca El este duh asta inseamna ca si noi am fost duhuri la origine! si depinde la care creatie te referi ca aici daca observi inca nu s-a terminat, inca se mai nasc oameni pe acest pamant material! adevarata creatie a fost in cer! si indiferent cat de ''performant '' ai avea creierul aici este condus de douo puteri superioare tie ca doar sunt de alta natura mult mai puternica fata de asta materiala si anume Satana si Dumnezeu, noi aici fiind slabi! nu stiu daca intelegi ceva din ce ti-am scris insa lucrurile nu sunt chiar asa de simple cum pare la prima vedere!

| Moisie explică (pentru cornelmarius):

Doua vorbe tri prostii
Ca sa intelegi natura lui Dumnezeu, trebuie mai intai sa-L cunosti, si cum nu se lasa cunoscut de nimeni, nu poti intelege nici natura lui.
2 Eu vorbeam de creatia lui referindu-ma la ce e scris in scripturi.
3 Esti cumva din familia basescu ca sa te consideri duh la origine?
4 Oamenii care se nasc nu se nasc nici din duh si nici creati de Dumnezeu, ci se nasc din imperecherea unui spermatozoid cu un ovul.
5 Ma mir ca nu mai crezi ca te-a adus barza.
6 Sa inteleg ca tu nu esti stapan pe tine insuti si pe facultatile tale mintale si esti teleghidat de Satana si Dumnezeu? Vai ce trist!

| cornelmarius a răspuns (pentru Moisie):

Si ce natura are Dumnezeu? una materiala? si eu tot de creatia Lui din scriptura ma refeream! si daca te nasti cum spui tu atunci inseamna ca nu mai esti creat ci nascut! si normal ca esti ''teleghidat'' de Satana sau de Dumnezeu ca doar nu esti tu mai presus de ei in starea asta, esti influentat de ei! Cum poti fi liber, daca tu decizi, ce decide El?! Nu va dati seama de non-sens?! Asta nu mai e libertate, caci El te influenteaza si atunci unde iti e libertatea? Pai daca e Voia Lui, nu mai e voia ta! Asta e logic! de predestinare ai auzit?

| Moisie explică (pentru cornelmarius):

1 Deocamdata Dumnezeu are exact aceeasi natura pe care o are si Greuceanu sau altii ca ei, adica una nascuta din fantezii.
2 Si nasterea se poate considera tot o creatie divina, mai ales daca ii consideri ca Dumnezei Creatori chiar pe parintii tai!
3 Faptul ca une; e fiinte cu aspect uman, dar NE-oameni sunt teleghidati de Diavol, vezi ca nu am folosit nemele de Satana [entru ca Satan este un personaj pozitiv in scriptura inspirata de Dumnezeu numita Tanach, si a devenit personaj negativ in religia Diavolului care se lasa slavit ca Dumnezeu, asa ca nu e clar daca Satan este personaj negativ si nu cumva Christosul este mult mai negativ decat Satan, pentru ca biserica lui Christos are la activ, zeci daca nu sute de milioane de crime, ceea ce Satan nu are!
3 OAMENII cu O mare, se lasa gjidati doar de CONSTIINTA lor, care este de natura divina. Diferenta intre OM si animal, chiar si cu chip uman, adica Bestie, este ca bestia NU are constiinta ci doar interese si instincte, ceea ce il face sa fie SUB nivelul unui animal chiar daca are aspect de om normal, si politicienii din Ro confirma aceasta.
4 Daca e voia lui inseamna ca e voia CONSTIINTEI tale superioare, ea este aceea care trebuie sa te "ghideze" tot timpul.