anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru crestini :
1 - de ce nu acceptati existenta zeilor din alte religii?
2 - de ce acceptati existenta zeului din religia voastra?

* ganditi bine inainte sa raspundeti.

65 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru savvy12):

Am impresia ca tu nici macar nu citesti ce isi scriu, eu am spus sa dovedesti minunile lui,ca poate a existat e posibil,numele isus e popoular in partea acea de lume, desi dovedeste ca a facut din apa vin,a vindecat un orb, paralizat, invieri din morti, mersul pe apa, nastere din fecioara

Despre orice personaj istoric stau dovezi istoria care le mentioneaza, istorie clara despre acel personaj nu manuscrise, biblie, apoi mai exista si dovada adn daca u esti convins ca a exista acel personaj istoric, despre isus si minunile nu exista dovezi clare nici macar una

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Http://www.youtube.com/watch?v=O39yA29tQuk, ray asta ii ultima chestie pe care ti-o dau, ti-am aratat ca avem aceias Biblie ca aia de acu 2000 de ani si ca aia de acu o mie, uitate la acest video daca vrei, ii interesant oricum ai luao, si daca nici asta nu te face sa crezi, asta e...

Si hindusi au acelasi carte de 3500 de ani, budisi de 2500, egipteni de 5000 de ani, ce facem credem in cea mai vechie carte?

Stai ca nu mai impresionat cu iadul vstru copiat integral de la egipteni, greci

| Ryuuzuka a răspuns:

Mi s-au intamplat multe lucruri pe care eu nu le cred simple coincidente. Sunt atatea dovezi in legatura cu existenta Lui ...numai ca nu vreti sa le cautati.
*Profa mea a fost la moastele unui sfant recent descoperite iar dupa scurt timp au inceput sa scoata o mireasma placuta.Ce motiv ar avea sa minta?
*Muntii Armeniei.Modul de formare a rocilor sunt dovada.Acolo a fost potopul (s-au inclinat intr-o anumita parte). Daca in Galati pentru jumatate de ora de ploaie in continuu nivelul apei a crescut la 2 m, apoi timp de 40 zile!
*Gigantii.Este scris in Biblie despre ei. Sunt atatea cazuri de gigantism...da-i un search pe net si vezi acolo.Nu ni se mai pare deci atat de imposibil. Goliat a avut 350kg greutate, iar Robert unul din Anglia (vezi pe google image) avea 200 si ceva la 2, 70 m h.
*Daca omul se trage din maimuta atunci maimuta de unde se trage? Am citit un articol ce atesta ca omul se trage din magar laughing. Credeti orbeste
E doar o teorie neadevarata.
*Daniil Proorocul a spus la capitolul doi: În vremea de apoi se va înmulti mintea foarte, si se vor întelepti oamenii si vor zbura prin vazduh si vor înconjura lumea. Toate câte le vezi acum, Biblia le-a spus cu mii de ani înainte. Avioanele...
*Proorocul Isaia, care traieste cu 850 de ani înainte de venirea Domnului, la capitolul 60 întreaba de avioane, ca el le vedea acum 2800 de ani: Doamne, ce sunt acestea care zboara si se întrec cu norii; si zboara ca porumbeii spre porumbarele lor si de huietul aripilor lor se tulbura vazduhul? (Isaia 60, 8).Cu 2800 de ani înainte a spus de avioane. Ce-a zis? "Ca zboara ca porumbeii spre porumbarele lor". Ca ei nu zboara, decât de la un aerodrom la altul, ca sa alimenteze.
*Proorocul Ieremia a vazut masinile astea fara cai, care le vedeti acum ca alearga pe drum. Si întreaba pe Dumnezeu: Doamne, ce sunt acestea, care huruie pe drum si întrec carele oamenilor?
*spune de bomba cu neutroni la Apocalipsa: Iata au iesit de la fata Mielului niste lacuste si acestea aveau putere mare de vatamat în cozile lor. Si am auzit un glas de la tronul Mielului: Nu vatamati iarba pamântului, nici copacii, nici florile, nici toate cerealele lumii, numai pe oameni sa-i vatamati cinci luni de zile. Razboiul neutronic. Bomba cu neutroni îti lasa pomii înfloriti.
Daca lumea s-a creat cu 7 miliarde de ani in urma laughing)) unde sunt oasele oamenilor?
*De ce numai in Japonia unde nu exista crestini s-a produs acel incident?
*Cand duhovnicul meu a facut pelerinaj nu stiu exact in ce loc cred ca Grecia pe la muntele athos era un rau si a pus icoana Mantuitorului timp de cateva minute iar cursul raului s-a schimbat curgand in directia opusa.
Zeii vostri laughing mda... uite in India ce se intampla cu acea tara fara Dumnezeu. Moare cineva pe strada trec oamenii pe langa el.Mai citeste si tu.
Sunt doar niste obiecte lucrate de om laughing, de ce ar trebui sa ma inchin lor sau sa le accept? Iarta-ma daca te-am jignit dar...asta e realitatea.

| ciufuliiciii a răspuns:

Eii din alte religii sunt creati de oameni, insa cu Dumnezeu nu este asa. Nu exista nici un popor care sa-L fi "inventat" pe Dumnezeu. Gandeste-te la asta.

| RAY a răspuns (pentru Ryuuzuka):

Moastele alea au fost imbalsamate de aia mirosau, omul nu se trage din maimuta, omul este o maimuta primata nu crezi du-te si fa-ti un test adn sa vezi ca cimpanzeul e ruda noastra cea mai apropiata genetic, nu crezi in testul adn? atunci habar nu ai in ce lume traiesti testul adn ajuta atatea cazuri judecatoresti etc
e doar o teorie da spune-i asta la profa ta de bigologie care e baza biologiei monderne daca nu evolutia, uitate la Romania cum e tot cu dumnezeu, de ce razi acei oamenii necajiti si saraci

| RAY a răspuns (pentru ciufuliiciii):

Nu toate religiile au avut /au crezut in zeul tau, doar 2 mld de persoane cred in zeul tau iar asta nu-i o dovada clara si hindusi cred in zeul lor ei au o vechime de 3500 de ani si sunt 2 miliarde

| Ryuuzuka a răspuns (pentru RAY):

Bun tu te inrudesti cu maimuta.Interesant... Daca si cainele ar avea maini l-ai vedea uitilizand unelte .Ooo...maimuta are degete! Ia poate ne tragem din ea. Cainele are labe si le foloseste asa si cu maimuta i-a dat Dumnezeu degete foloseste-le.Tu de ce te-ai legat doar de lucrul asta? De celelalte ce mai zici?
Imbalsamate :))?
Dupa ce le-a luat din pamant cand le-a sarutat erau uscate iar profa dupa 10 min cand s-a dus din nou le-a vazut moi si trupul scoatea o mireasma dulce.
Biblia are 2000 de ani vechime.Cum sa stie saracii oameni de masini, apoi avioane cu cateva sute de ani in urma?:)))
Lasa maimuta si explica asta.Ok fratele meu, am inteles te inrudesti cu ea.Dar omul de ce nu evolueaza mai departe? Gata s-a oprit? Si numai pot eu de test, daca e apropiata genetic asa s-a intamplat sa fie.Le-au picat astora sa zica asta doar ca sa nege!
Dumnezeu a facut diferenta dintre noi si celelalte animale terestre inca de la inceput.
Uite iti dau un site a carui articol m-a amuzat sincer :)).
http://www.emediabacau.ro/......n-soareci/
Cum comentezi?:)) Totul este o minciuna :maimuta, soarecii TOTUL!
Dumnezeu exista!

Ceea ce spui tu este complet neadevarat. Teoria evolutioniscmului teist este o erezie.Deci hai sa zicem, da ai dreptate.Dar ia sa analizam putin situatia.
Daca zilele Facerii ar putea fi interpretate alegoric, ca milioane de ani, venind astfel in sprijinul teoriei evolutioniste ce afirma ca omul are un stramos comun cu maimuta (primate), atunci aceasta ar insemna ca:

* Adam a avut ca stramos comun un animal, nefiind cu nimic mai presus de celelalte animale, cel putin intr-un stadiu initial.

* Femeia nu a fost luata neaparat din coasta barbatului ci ar fi putut fi si ea sa fie un "hominid" separat ca si barbatul.
Adică omul este superior fiinţelor neraţionale, dar a evoluat din acestea.Nu te pune putin pe ganduri?

Unde scrie ma de avioane in biblie de ce minti

(Isaia 60, 8).

Isaia 60,8

Isaia 60,8.

Mi se blocase PC-ul si cred ca am repetat raspunsul thinking

Cine sunt aceia care zboară ca nişte nori, ca nişte porumbei spre porumbarul lor?

unde scrie aici ceva de avioane? poti interpreta in mai multe moduri, desigur in castigul tau sau in al meu, eu nu vad sa scrie avioane si doar ca ceva zboara, putea sa fie porumbei, pasari

laughing Totul este insuflat de la Duhul Sfant. Si nu cred ca Domnul nu ar vorbi un nonsens. Tu chiar nu vezi ce spui? De ce ar fi scris acel mare prooroc despre porumbei? Pot fi niste simple pasari zici?laughing Dar daca insusi acel mare prooroc scrie `Cine sunt aceia` si daca scrie ca sunt porumbei oare de ce se mai intreaba >?
Incearca sa nu mai gandesti asemeni unui copil. Gandeste logic nu tot ce iti trece prin minte happy.

Si nu cred ca Domnul ar vorbi un nonsens*

Deci te-ai lamurit cu maimutele si ai trecut la urmatoare idee?laughing

Cati ani ai?

Dar de ce continui sa treci de la un subiect la altul? Deci sa inteleg ca te-am lamurit asupra acelor lucruri.
Craciun fericit! happy

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca zeii din alte religii fac minuni sa ne spui; al nostru e DUMNEZEU, ce au facut zeii din alte religii? Ma pune pe ganduri fata ta din poza; au trecut miliarde de ani si n-am vazut o maimuta vorbitoare, adica una care sa evolueze mai mult decat suratele ei.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Asa e ii bagam prea mult in seama.

| Adrianetc a răspuns:

Iti spun ca Isus bate la poarta inimii tale, si te cheama sa te impaci cu El, te cheama pentru ca te iubeste si vrea sa ai parte de Harul Lui,mantuirea, si daca nu crezi in El,degeaba pui tu intrebari ca sa te "informezi" caci trebuie intai credinta si dupa aceea minune, de ce crezi ca Isus, in mijlocul oamenilor,era pus sa faca minuni si nu facea (in afara de vindecarea oamenilor, pentru ca ei aveau credinta)? Pentru ca oamenii se uita dupa minuni si nu dupa Isus,nu au credinta,au miselie. Nu accept existenta zeilor,pentru ca Tata imi spune ca El este singurul Dumnezeu,si restul sunt zei inventati de catre oamenii care vor ceva material cum ar fi Buda, sau vitelul de aur din pustie. Dumnezeu se uita in inima nostra, si el nu vrea ca omul sa caute ceva fizic,palpabil,vrea dragoste, credinta, supunere. : Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu si celelalte lucruri vi se vor da pe de-asupra. asa spune un verset care se refera la credinta in El, si beneficiera de multe lucruri. Dumnezeu spune legat de zeii inventati ca oamenii se roaga lor, si totusi zeii stau nemiscati, pentru ca nu fac nimic, nu au fiinta. El nu este zeu, este Dumnezeu, si nu datorita numelui schimbat ci datorita unei vieti traite cu El, nu crezi pentru ca nu ai trait asa ceva. Nu, autosugestie nu este, sa ma mint singur? nu fac asta, nu caut ceva care sa imi dea un gand bun, inventat. Dumnezeu spune ca El, este singurul Dumnezeu, Atotcreator, poate te gandesti la versetul in care spune Dumnezeu sa nu ne inchinam altor dumnezei in afara de El.Nu pentru ca exista alti dumnezeu, ci pentru oameni, caci stia ca daca cautam altceva decat Dumnezeu, ne ducem spre ratacire.

| cuib a răspuns:

Primul cimpanzeu, tatal vostru, de unde a aparut?

| Spitz10 a răspuns:

Adica sa credem in zei grecilaughingin carti aia zic ca se mancau intre iei numa intro inghititura si din alea.Zei romani ca naiba.