| Inferno a întrebat:

Pentru crestini: Care e problema cu teoria Big Bang? De ce nu o acceptati?

34 răspunsuri:
| Allrc24Orthodox a răspuns:

Nu e biblica.

| madalina2222 a răspuns:

Fiindca nu e sigura.

| RAY a răspuns:

Ei habar nu au despre ce vorbesc dar afirma

| shadovv a răspuns:

Eu nu apcept "teoria big bang", acea pseudofizica pe care o gasim in documentare si in videouri de pe youtube, pentru ca nu are consistenta sau o explicare a mecanismului. Cat despre teoria big bangului care are o baza matematica... nu o cred si nici nu o neg. O trec sub sfera incertului pentru ca nu stapanesc aparatul matematic pentru a o judeca.

| RAY a răspuns:

Da cu big bang

| RAY a răspuns (pentru shadovv):

Big bang a fos demonstrat dar tu nici macar nu ai habar despre ce scrii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

"Nu e biblica"... atat? Nici calculatorul, avionul, masina, internetul, microbii, virusurile, vaccinurile, gravitatia si multe alte lucruri de genul acesta nu sunt biblice. Cu toate astea tu le accepti si le folosesti.

| shadovv a răspuns (pentru RAY):

Da stiu. A fost demonstrat matematic dar eu nu posed skill-ul necesar judecarii acestei demonstratii! Iar eu, in calitate de fiinta ganditoare, nu integrez ceva in sistemul meu pana nu e judecat, deci trecut prin filtre.

Presupun ca nici tu nu ai judecat aceasta teorie, nu? Caci nu cred ca esti asa intarit in ale matematicii si fizicii (poate ma insel?!). Deci tu crezi in big bang doar pentru ca un grup de savanti ti au spus ca e real. Interesant! Suna cunoscut!

| RAY a răspuns (pentru shadovv):

A fost demonstrata prin dovezii reale, daca tu nu doresti sa le vezi tu urasti stiinta pacat

| martzian a răspuns:

"Daca esti prea prost sa intelegi stiinta, treci la religie." - Sa intelegem ca tu ai "inteles" stiinta? Sau ca te crezi "prea" destept?

| martzian a răspuns:

Din aceleasi motive ca saptamana trecuta, cand s-a discutat problema.

| doctorandus a răspuns:

Catolicii o accepta, chestia care porneste de la Vatican, preotul catolic care a formulat ipoteza a devenit presedintele Academiei Papale de Stiinte. Asa ca nu poti spune ca ar fi refuzata de crestini. Si nici nu reiese de undeva ca ar incalca Biblia.

| Filip23 a răspuns:

Ti-o las tie sa o aprofundezi. Da' daca tot esti asa de priceput, poti sa imi spui cam ce fel de materie este in centrul soarelui sau al gaurilor negre? Am inteles ca in centrul galaxiei este o gaura neagra imensa, care papa stele; te-ai documentat? Ce fel de materie e in centrul ei? Ai facut vreun calcul? E domeniul tau, te rog sa te documentezi si sa dai niste informatii exacte.

| shadovv a răspuns (pentru RAY):

Stai putin. De unde ai scos asta? Ti am spus. Big bangul este dovedit, prin dovezi reale, numai ca eu nu am abilitatea de a intelege aceste dovezi. Nu poti sa critici ceea ce nu cunosti, deci eu nu pot sa critic big bangul. Il las sub semnul incertitudinii pana voi avea abilitatile necesare criticii.

| Inferno explică (pentru Filip23):

In centrul unei stele e nucleu ei, daca e supergiganta apar si elemente mai grele cum ar fi fierul.
In centrul unei gauri negre, acea singularitate mai exact nu se stie ce este.
Nu se stie ce se intampla cu materia ce ajunge acolo.

| RAY a răspuns (pentru shadovv):

Sau nu vrei, spune-mi ce nu intelegeti?

| Filip23 a răspuns (pentru Inferno):

Nu te-ai documentat bine. Doar fier? Si in ce stare de agregare e la milioane de grade, e un fier gazos? E cumva si crom sau wolfram? Cat despre raspunsul tau "nu se stie" e corect, dar rusinos pentru un baiat savant, bine documentat. Lumea este in proportie de peste 99% necunoscuta. Atunci de ce te dai matale asa de tartan pe aici? Ar trebui sa citesti toata viata si tot n-ai cuprinde acel 1% cunoscut.

| Ovidiu11 a răspuns:

Este o teorie gasita in necunostiinta de cauza, de aia!

| shadovv a răspuns (pentru RAY):

Pai nu inteleg transformarea Lorentz, nu inteleg spatiul minkowski, nu stiu inca analiza matematica deci integralele ma depasesc ceea ce rezulta ca nu pot intelege care i treaba cu ondularea spatiului datorita gravitatiei, etc.

Ideea e, nu ca eu nu inteleg, ci, ideea e, ca eu inca nu am studiat asa ceva. Probabil o sa studiez, dar nu acum, caci am lucruri mai importante de studiat. Dupa ce o sa mi savarsesc studiile fizico-matematice voi putea spune de ce nu cred (sau de ce cred) in teoria big bang. Pana atunci iti doresc o seara placuta si multa intelegere.

| RazvanStefan a răspuns:

Cum a zis mihai, daca nu poti intelege, atunci crezi in ce vor altii...

| doctorandus a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Cum nu e? Preotul ala catolic a formulat ipoteza Big Bangului pentru ca se potrivea perfect cu crearea lumii din nimic.

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru anonim_4396):

Aici e alta treaba. daca spune clar ca Dumnezeu a creat lumea clar ca lumina zilei ce mai vrei? LUMEA NU S-A CREEAT SINGURA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

1 - Asta e varianta crestina. Mai sunt alte variante si alti zei.
2 - "LUMEA NU S-A CREEAT SINGURA "... de ce nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):

Halal judecata! Daca toata viata studiind nu poti cuprinde nici 1% din ce se cunoaste despre omenire, de ce sa mai citim ceva? Este mult mai simplu sa citim o singura carte, care nici macar nu ne cere sa o intelegem, ci sa credem ce spune.Aici se potrivesc versurile lui Eminesc "E rusine omenirii sa va zica voua oameni."

| WR104 a răspuns:

Deci unde e logica din intrebarea asta?
Daca esti crestin nu poti sa accepti teoria Big Bang, ar insemna sa nu fi crestin.
E ca si cum ai intreba pestii:Care e problema voastra de nu puteti sta fara apa?
Pentru ca atunci nu s-ar mai numii pesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):


Cea mai cunoscută teorie legată de găurile negre este greşită!
Găurile negre se numără printre cele mai misterioase structuri din Univers Cea mai cunoscută teorie legată de găurile negre este greşită!

Toată lumea cunoaşte cel puţin un lucru legat de găurile negre şi anume că nimic nu poate scăpa acestora, nici măcar lumina.


Totuşi, acest principiu de bază legat de găurile negre a fost infirmat de teoria mecanicii cuantice, explică fizicianul Edward Witten de la Institutul pentru Studii Avansate din Princeton, New Jersey.

Conform principiilor clasice, găurile negre sunt descrise drept obiecte incredibil de dense, în care spaţiul şi timpul sunt atât de deformate încât nimic nu poate scăpa din strânsoarea lor gravitaţională. Într-un eseu, fizicianul Kip Thorne le descrie drept "obiecte realizate integral din timp şi spaţiu curbat". Cu toate acestea, imagina de bază pare să contrazică legile mecanicii cuantice care guvernează elementele cele mai mici ale universului.

"Ceea ce obţinem de la relativitatea generală clasică şi, de asemenea, ceea ce cunoaşte toată lumea despre găurile negre este că acestea pot absorbi tot ce se apropie destul de mult de ele, dar că, în acelaşi timp, ele nu pot emite nimic. Totuşi, mecanica cuantică nu permite existenţa unui astfel de obiect", a declarat Witten.

În mecanica cuantică, atunci când o reacţie este posibilă, şi reacţia opusă acesteia poate avea loc. Cu alte cuvinte, procesele sunt reversibile. Astfel, în cazul în care o persoană poate fi înghiţită de o gaură neagră pentru a crea o gaură neagră mai grea, atunci o gaură neagră ar trebui să poată ejecta înapoi o persoană pentru a deveni mai uşoară. Cu toate acestea, nimic nu pare să scape acestor găuri.

Pentru a rezolva acest mister, fizicienii au analizat problema entropiei, o măsură a stării de dezordine, de mişcare la întâmplare a materie şi energiei. Legile termodinamicii susţin că, în lumea macroscopică reducerea entropiei universului este imposibilă, ea având doar capacitatea de a creşte. Dacă o persoană ar cădea pradă unei găuri negre, entropia ar creşte. Dacă persoana ar ieşi dintr-o gaură neagră, entropia ar descreşte. Din acelaşi motiv, apa are capacitatea de a se scurge dintr-o cană fără a putea să curgă de pe podea înapoi în cană. La nivel macroscopic, principiul pare să explice de ce procesul prin care materia care intră în gaura neagră nu este reversibil.

Fizicianul Stephen Hawking a realizat că, la nivel microscopic, din punct de vedere al mecanicii cuantice, lucrurile pot evada din găurile negre. El a prezis că găurile negre vor emite spontan particule în timpul unui proces care îi poartă numele (radiaţii Hawking). Astfel, mecanica cuantică infirmă unul dintre principiile de bază ale găurilor negre şi anume acela că nimic nu le poate scăpa. Mai rămâne ca astrofizicienii să descopere aceste radiaţii Hawking, dar studiul găurilor negre - alcătuiri foarte mari şi foarte îndepărtate de Pământ - este extrem de dificil.

"Deşi o gaură neagră nu va arunca afară un astronaut sau un scaun, în practică, ea poate emite o particulă elementară obişnuită sau un atom", a declarat Witten.
Poftim, documenteaza-te putin asupra gaurilor negre!

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

HAHAHAHAHAHA...Dumnezeu are o baza stiintifica solida?

| Filip23 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bai inferno2, sa citesti pentru a intelege mai bine unele lucruri e una, si sa te bati cu pumnul in piept ca stii tot e alta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca e o aberatie! Cum se poate ca "din nimic" sa apara tot (universul)?
De exemplu, ploaia nu apare din senin, ci cand e norwinking. Asa nici marea explozie Big-Bang nu a avut loc din "nimic". Altfel, ar fi explozii mai mereu din "nimic"winking.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):

Cand nu ai un raspuns, incerci sa faci rautati.Dar vorba poetului:"Laudele lor desigur.m-ar mahni peste masura".