Energia dintre placi este mai mica decat energia din afara lor.Deci nu este chiar un nimic.
In primul rand vidul din punct de vedere al fizicii clasice este un spatiu gol in timp ce din punct de vedere cuantic nu exista.
In al doilea rand nu prea inteleg la ce te referi, "Energia starii fundamentale..."
Ce este aceasta stare fundamentale si daca acest principiu face cu adevarat parte din lumea stiintifica si nu este doar o speculatie a unor indivizi, mai exact la ce se refera?
De ce nu este 0, cum afecteaza aceasta energie obiectele si mediul? Poate fi transformata ca orice alta energie in alte tipuri de energie, este utilizabila, poate fi captata?
Las-o naibii de fizica clasica, si mai studiaza putin mecanica quantica.Ai dat copy/paste la lucruri pe care nu le intelegi.
"în vid iau constant naştere diverse "chestii" cu o durată foarte scurtă de viaţă care apar, privesc pentru foarte scurt timp în jur şi se decid că nu le place ceea ce văd, dispărând în neantul care le-a creat"
Tocmai ai descris niste fluctuatii energetice.
Hai mai, nici tu nu intelegi, am inteles-o pe utilizatoarea de mai sus, are doar 13 ani, dar tu spuneai ca ai mai mult sau cel putin asta am inteles din comentariile tale.
Ce vreau sa spun?
Din nimic pot aparea particule virtuale.
Daca ai un nimic, nimic va iesi.Nu poti transforma de exemplu tarana intr-un om.(intetionat acest exemplu e dat de mine).
P.S : Intetionat am dat exemplul asta.