Mie ca, hai să zicem ateu, mi la fel de ușor să fiu teist ca și cum aș respira.Chiar dacă am adoptat o ideologie ocultă, nu am uitat că înainte de asta am fost teist, asta pentru că de mic am fost învățat de familie să fiu așa.Ca ulterior am aflat că ideologia teista în care am fost învățat să cred e ceva eronat, asta e realitate.
Am fost și ateu și teist, ca ateu mi-a lipsit confortul psihic, ca teist mi-a lipsit, păi...ăăă cam orice fel de formă de raționament normală, acum optez pentru puțin din ambele adică panteism.
Nu poti avea speranta fara a crede in zeii? uite eu cred in propabilitati si in a incerca mereu ceva nou,daca nu incerci nu reusesti, trebuie sa ai speranta de a incerca si de a gandi rational ca exista o probabilitate in toate sa reusesti, da poate e depresiv sa gandesti nu exista dumnezeu, viata de apoi, nu te ajuta nici un ingeras
Eh nu e vorba de speranță aici, în afterlife nici nu prea cred, e vorba de familiaritatea conceptelor, dar și de posibilitatea lor. Teismul sau ateismul sunt nulități empirice deoarece vorbim de idei abstracte precum cea de supranatural în care eu pur și simplu prefer să cred la fel c tu preferi să nu o faci.
Am fost de multe ori ateu cand faceam cate o traznaie. Si acum mai sunt ateu in anumite momente cand fac ceva rau sau gresit. Acum ma uit si eu la un film sf numit Interstellar. Va las pana vad filmul. Numai bine Ray.
Un teist nu poate fi ateu, părerea mea. Îți trebuie o grămadă de credință să poți crede că nimicul poate produce totul.
Ba da. Ca ateu, trebuie să crezi că Universul și tot ce există a fost produs din nimic de către nimic. Chiar dacă are un început trebuie să crezi că nu are o Cauză.
„La început era nimic, și nimicul a produs totul. Ceva misterios a trebuit să producă originea universului." (Richard Dawkins - ateul, într-o dezbatere cu un creștin)
Omule ateismul este lipsa credintei in zeii atat, ce scrii tu sunt sofisme, minciuni, in primul rand dawkins sa exprimat ca om de stiinta ca orice om are acest drept, ateismul este o stare provizorie sceptica, asa cum tu esti ateu fata de brahma
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
nici macar stiinta nu afirma din nimic s-a creat ceva, da-mi si mie acel citat original in engleza sau video cu dawkins
Https://www.youtube.com/watch?v=CXGyesfHzew
stiinta nu afirma asa ceva, cei drept nimeni nu stie ce anume a cauzat acel big bang, ateismul nu are legatura cu big bang sau evolutia, dawkins nu reprezinta ateismul
ATEÍSM s. n. Doctrină care se bazează pe negarea existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athéisme. DEX '09 (2009)
Traducerea nu-mi aparține. Citeam o carte chiar acum (Evoluționismul la bară - Lucian Cristescu, Florin Ghețu), iar citatul e din pagina 13 sursa specificată fiind: Richard Dawkins, în DEBATE: Atheist vs Christian (Richard Dawkins vs Cardinal George Pell 14 august 2013)
https://youtu.be/v34QjYPuiEA
Fara traduceri tampite romanesti https://en.wikipedia.org/wiki/Atheism
sa imi explice ala cum poate fi o doctrina in ceva care nu crezi,clar a fost scris de un teist, eu unu respect definitia teismului, numi bat joc de ea, e civilizat sa ne purtam in mod civilizat uni cu alti si sa nu mintim, tu ai o doctrina fata de zeus? fata de 6500 de zeii?
repet dawkins nu reprezinta ateismul, nu a vorbit in numele personelor atee, e ca si cum ai spune ca hitler a vorbit in numele tuturor catolicilor
Da, a fost total nepotrivit să-l numesc pe Dawkins reprezentant. Scuze. Și, de acord, traducerile pot schimba uneori sensurile.
Da, doctrina mea față de toate zeitățile alternative Dumnezeului biblic e una singură: au apărut ca rezultat al lucrării de contrafacere făcută de Satan. Lui chiar nu-i pasă cui te închini, vrea să-ți distragă atenția de la Dumnezeul adevărat.
Revenind de unde am plecat, pot doar să repet, că din punctul meu de vedere trebuie să ai o credință mai mare decât un creștin ca să explici apariția Universului în lipsa unui / lui Dumnezeu. Deci, da, nu pot să fiu ateu nici pentru o zi.
Nu e necesar să monopolizez discuția. Cred că sunt binevenite cât mai multe puncte de vedere. O seară frumoasă!
Alooooooooo vorbim de religi mult mai vechi ca iudaismul, deci basmul iudaic nu exista iar despre satana aflam din vt ca e slujitorul lui dumnezeu nu adversaul lui, dumnezeu nu are adversar, in fapt tot din biblie aflam ca satana nu poate face nimic fara voia lui dumnezeu, dumnezeu a avut un singur popor atat
Ateu nu inseamna nu merg la bierica dar cred in dumnezeu la greu
Stiu ce inseamna ateu. Credeam in Big-Bang, evolutie, etc.
A fi ateu nu inseamna a crede si a nu crede, ciudat e ca toti asa zis fosti atei credeau in ceva si atei care sunt atei ca si eu de pilda suntem sceptici
Bine frate, tu esti singurul ateu autentic, restul sunt sau au fost fatarnici.
Nu am spus asta, doar ca eram curios, un ateu e o stare provizorie in care esti sceptic privind zeii desi cum ati ajuns la concluzia ca din 6500 de zeii dumnezeul avramic exista, eu daca ar fi sa fiu teist as fi politeist as crede in toti zeii, religile, as da o sansa la toti
Erai mai linistit cand erai ateu pentru ca te lasa Dracu in pace. Credea ca esti al lui.
Deci daca ateu satanel te lasa in pace daca esti crestin nu te lasa in pace in concluzie e mai bine sa fi ateu decat sa fi schizofrenic
Ai libertatea de a alege ceea ce vrei sa faci in viata. Vrezi sa crezi in Dumnezeu, poti. Vrei sa nu crezi in nimic, iar poti.
Daca il cauti pe Dumnezeu cu credinta e imposibil sa nu-l gasesti.
Da, te lasa in pace satana dar te duci pe fundul iadului.
Crezi in ce vrei tu.
Dar din ce maimuta te tragi? Din Babuin sau din Macac?
Daca il cauti pe brahma cu credinta e imposibil sa nu-l gasesti.
omule daca incepi cu tampeni de astea e clar ca esti repetent la biologie
apropo ce legatura are evolutia cu ateismul? tu insati esti ateu fata de mii de zeii si ghici ce nu ai nevoie de evolutie sa nu crezi in ei, problema cu voi e ca duceti discutia in alta parte, ocoliti subiectul
RAY întreabă:
Bossa100000 întreabă: