| Gruge a întrebat:

Pentru toţi credincioşii ortodocşi care vor să îşi satisfacă plăcerile culinare iată aici o reţetă pentru o mâncare ce poate fi realizată foarte uşor în orice biserică.
Ingrediente:
- 2 kg moaşte de sfânt
- 5 l apă sfinţită
- 200 ml ulei de mir
- 1 bucată anafură
- 1 porţie de sfântă cuminecătură
condimente:
- smirnă
- tămâie
Într-o cristelniţă se introduc moaştele cu apa sfinţită şi se fierb uşor la focul câtorva lumânări. Se amestecă din 5 în 5 minute cu o cruce mai lungă, timp în care se spun nişte rugăciuni. După ce carnea de moaşte începe să se desprindă de pe oase, se toarnă în cristelniţă uleiul de mir şi anafura şi se dă în clocot la flăcările Iadului. Când apa sfinţită s-a evaporat în cea mai mare parte şi a mai rămas doar pe fundul cristelniţei, se adaugă la compoziţie şi sfânta cuminecătură (trupul şi sângele lui Hristos) şi se lasă la rumenit. În acest timp se ia o Biblie de pe undeva şi se face vânt cu ea pe deasupra mâncării ca să nu prindă miros de afumătură.
Odată ce am ajuns aici, mâncarea noastră creştin-ortodoxă este aproape gata şi acum putem lua o cădelniţă pentru a împrăştia din belşug cu smirnă şi tămâie pentru aromă.
Se serveşte lângă catapeteasmă cu colivă pe post de garnitură.
Veţi încerca reţeta?

5 răspunsuri:
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Am mai auzit reteta, delicioasa, merita incercat!
Pentru un plus de gust puteti adauga si degete de popa, sa un gust dulce-acrisor.

| Archdaemon a răspuns:

Uh Genial big grin

| unbaiatanonim a răspuns:

Da, categoric da big grin

| Nonono a răspuns:

Da reteta pentru prosti cred ca o stii destul de bine. Savurezi din ea in fiecare zi.

| Esial a răspuns:

Ai retete pentru satisfacut si alt fel de placeri pentru toti crestinii ortodocsi? Daca da, da-mi msg in privat.

Întrebări similare