Într-adevăr, dar nici eu n-am ce face decât căuta pe net - nu sunt vreun expert în egiptologie.
Wikipedia dă data de 2.600 î.Hr., aproximativ. Înainte de așa-zisul "potop", în orice caz.
Eu nu întreb dacă Potopul a fost sau nu un fapt real. Mă refer la Potop așa cum este datat el de cronologia biblică.
Înainte de potopul copiat de la sumerieni, da chiar a mai rămas ceva egipteni după exilul evreilor din Egipt? Faraonul cu toți au fugit după ăștia și au murit în apa, probabil ce a mai rămas au devenit pești la potop apoi iar oameni
Las fundamentaliștii să răspundă la întrebarea asta - eu nu cred că Potopul a avut loc, iar dovezile geologice care să-l sprijine sunt aproape inexistente.
Singura dovadă cât de cât convingătoare este cea a mitologiei comparate, însă și aceasta are alte explicații.
Ar fi interesantă o dezbatere pe tema dacă a existat sau nu Potopul. Poate cu altă ocazie. Deocamdată eu altceva aș vrea să știu: Când a avut loc Potopul conform cronologiei biblice și când se estimează că a fost construită Piramida. Și apoi să comparăm cele două.
Dacă ai ceva informații, te rog...
Am găsit un site protestant care zice 2.348 î.Hr. Alții ziceau că cu câțiva ani mai devreme. Tot în zona aceea.
Și Piramida? Știu, vei zice să caut pe net; dar și acolo părerile sunt împărțite.
Într-adevăr, dar nici eu n-am ce face decât căuta pe net - nu sunt vreun expert în egiptologie.
Wikipedia dă data de 2.600 î.Hr., aproximativ. Înainte de așa-zisul "potop", în orice caz.